שוקו חם של קפה אנג’לינה

קפה אנג'לינה בפריז ניצן קינוחים וסדנאות

קפה Angelina, אחד מבתי התה הותיקים בפריז, שבטוחה ששמעת עליו כבר בעבר…. זהו בית קפה שפועל בפריז כבר משנת 1903, ברחוב ריבולי 226 ברובע ה- 1 של פריז, מול גני הטווילרי היפים.

בית הקפה הוקם על ידי הקונדיטור Antoine Rumpelmayer . זהו בית קפה מפואר שממוקם במבנה מהודר ואלגנטי, ומשלב גם בית קפה/מסעדה וגם בוטיק פטיסרי, בו ניתן לקנות קינוחים מרהיבים. אווירה קלאסית הכוללת ישיבה בכורסאות עתיקות ואכילה בכלי חרסינה מעוצבים בסגנון עתיק. קפה אנג’לינה מפורסם בעיקר בזכות קינוח המון-בלאן האייקוני שלהם ובשוקו החם והסמיך, שמלווה בקצפת. כל פעם שאני מגיעה לשם, אני מתרגשת מחדש, מהאולם בו יושבים, מהשולחנות, מהאווירה העתיקה והמוקפדת שיש שם, מהידיעה שככה המקום פועל כבר למעלה ממאה שנה. כאילו זכיתי לרגע להיכנס להיסטוריה של המקום, ולחוות איך זה היה.

קפה אנג'לינה בפריז ניצן קינוחים וסדנאות
הקינוחים של קפה אנג’לינה

במרבית ביקורי בפריז אני נהנית לשבת באנג’לינה, לאכול ארוחת בוקר שווה וטעימה (כמעט תמיד אזמין את האגז בנדיקט), אבל בעיקר אני שם בשביל השוקו החם, Chocolat chaud. אני לא מישהי ששותה שוקו בשגרת היום יום שלי, אני יותר בת אדם של קפה, ולא זוכרת מתי שתיתי לאחרונה שוקו בארץ. אבל כשאני בפריז, אני ממש אוהבת להתפנק בשוקו הטעים, הסמיך, החם והמתוק הזה. ואני מתה עליו. נכון, אני יודעת שיש כאלה שיאמרו שהוא מזעזע, מתוק מידי, אבל מה אכפת לי, אני אוהבת אותו!

קפה אנג'לינה בפריז ניצן קינוחים וסדנאות

אם כבר אני משתפת על קפה אנג’לינה, אי אפשר שלא לשתף גם על בוטיק הפטיסרי והחנות שלהם, שנמצא ממש בצמוד לבית הקפה. התצוגה של הפטיסרי תמיד מושקעת ויפה, כמובן שבעיקר בתקופה הכריסמס, אז בכלל סף ההתרגשות שלי עולה.

קפה אנג'לינה בפריז ניצן קינוחים וסדנאות
התצוגה המרהיבה של קפה אנג’לינה בתקופת הכריסמס

מקררי הבוטיק מלאים בקינוחים איכותיים אלגנטיים ויפים, ולצידם עוגיות ושוקולדים למכירה בקופסאות פח מעוצבות שאני אף פעם לא יכולה לעמוד בפניהן!

לכבוד החורף ולכבוד הקורס החדש שיצרתי, קורס שעת התה שייצא לדרך בחודש מרץ הקרוב, אני משתפת אתכם במתכון של השוקו החם של אנג’לינה.

זה מתכון יחסית מושקע לשוקו חם, שדורש הכנת קרם פטיסייר ואיתו להכין את השוקו, אבל יש זמנים שזה שווה את ההשקעה! זהו שוקו חם שמשלב שוקולד אמיתי ולא אבקה, ובתמורה תקבלו משקה מנחם, מתוק וטעים, מותאם במיוחד לסופ”ש החורפי שמגיע.

תכינו קצפת לא ממותקת שתלווה את השוקו, ויהיה לכם שלוק מושלם ביום חורף קריר שכזה.

שוקו חם של קפה אנג’לינה:

המתכון מתאים ל- 4 כוסות שוקו

לקרם פטיסייר:
100 גרם חלב
1 חלמון
10 גרם קורנפלור
10 גרם חמאה
10 גרם סוכר

לשוקו:
500 גרם חלב מלא
200 גרם שוקולד מריר 60%-70%
50 גרם קרם פטיסייר

לקצפת בצד:
200 גרם שמנת להקצפה 38%
100 גרם גבינת מסקרפונה
כפית מחית/תמצית וניל

הכנה: 

נתחיל בהכנת קרם פטיסייר-
בסיר בינוני נטרוף חלמון עם סוכר, נוסיף קורנפלור ונטרוף היטב
להוסיף חלב ונטרוף
על אש נמוכה, להביא את התערובת לרתיחה, תוך כדי ערבוב רצוף. ממשיכים לטרוף עוד 2 דקות לאחר הופעת בועת רתיחה ראשונה.

להכנת השוקו:
בסיר חדש נחמם חלב על אש נמוכה
נוסיף בזהירות שוקולד לסיר ונטרוף היטב ובזהירות, על מנת לא לשרוף את השוקולד
נוסיף 50 גרם קרם פטיסייר שהכנו,
נערבב על אש נמוכה עד הסמכה, לפי איך שאנחנו שנאהב.
ככל שנמשיך לבשל, השוקו יותר יסמיך.

להכנת הקצפת:
להעביר את כל חומרי הגלם של הקצפת לקערת מיקסר, ובעזרת בלון הקצפה להקציף לתערובת יציבה לזילוף.

להגיש שוקו חם, עם קצפת בצד, ולהנות (:

שוקו שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות
שוקו חם מושלם לימי החורף

שמעת שאני מוציאה טיול פטיסרי לפריז בחודש מאי 2023? כל הפרטים כאן

ניצן קינוחים פריז

ההרשמה לנבחרת B לקורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

לבבות טראפלס

טראפלס-אחד הפינוקים הכי קלים ומהירים, ועם זאת אחד הטעימים. כל כך פשוט להכין אותם, והכי כיף להכין אותם בתבניות סיליקון, באיזו צורה שתירצו. אני מכורה לתבניות

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות קינמון ופקאן

מתכון לעוגיות שוות ומיוחדות, שהכנתי לאירוח באחד ממפגשי קורס שעת התה אצלי בסטודיו. העוגיות היו כל כך מוצלחות, שמייד התבקשתי לשתף במתכון. העוגיות משלבות

לקריאה >>

מתכונים

עוגות לימי הולדת

עוגות מעוצבות לימי הולדת- העוגה שהבנות שלי הכי אוהבות שאני מכינה, כי הן העוגות הכי זכורות להן מהילדות (היום הן כבר עמוק בגיל ההתבגרות). העוגות שליוו אותי

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית