עוגה בחושה נפלאה וקלה להכנה, שמשלבת טעמי וניל, קוקוס ושוקולד, ביחד עם פטל שמעניק חמיצות נפלאה.
בחושה שקדים קוקוס ופירות יער
המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת
150 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר לבן
כפית מחית וניל או תמצית וניל איכותית
קורט מלח
4 ביצים בטמפ’ החדר
100 גרם קרם פרש (או שילוב של שמנת חמוצה ושמנת מתוקה באותו יחס)
70 גרם גבינת פילדלפיה
30 גרם שמנת להקצפה 38%
כף ליקר אייריש קרים שוקולד לבן (או ליקר אחר שאוהבים- אייריש קרים רגיל, שקדים, רום)
120 גרם קמח
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם פתיתי קוקוס טחון
5 גרם אבקת אפייה
פטל טרי/קפוא לפיזור על העוגה (אפשר להחליף לאוכמניות או לתערובת פירות יער שאוהבים, או לתפוחים/אגסים מקורמלים)
שקדים פרוסים ואבקת סוכר לפיזור על העוגה

הכנה:
לחמם תנור ל- 160 מעלות במצב טורבו
לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה. כן אני מדגימה את השיטה שלי כדי לקבל חילוץ מושלם של העוגה
במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה, סוכר, וניל ומלח לתערובת קרמית
לנקות את דפנות הקערה מידי פעם במהלך עיבוד המסה
להוסיף ביצים בהדרגה תוך כדי עיבוד
להוסיף גבינות וליקר ולהמשיך לעבד
להוסיף יבשים, לעבד רק עד להטמעה בתערובת
להעביר את המסה לתבנית
אפשר גם לאפות בצנצנות אישיות או במגשי לבבות אישיים מדליקים
למזוג מסה עד ל75% מגובה הכלי
לפזר הרבה פטל ומעליהם שקדים פרוסים
לאפות כ- 20 דקות לתבניות אישיות
או כ- 40-50 דקות לתבנית מלבנית, עד שפני העוגה מוזהבים וקיסם/ סכין נקי
לאחר הוצאת העוגה מהתנור, מומלץ לשלוף מהתבנית את העוגה עם נייר האפייה, ולתת לה להתקרר מחוץ לתבנית. ניתן לשמור את העוגה עטופה בניילון נצמד עד יומיים מחוץ למקרר, עד 5 ימים במקרר, עד חודש בהקפאה.
לאחר האפייה ניתן לפזר אבקת סוכר לפני הגשת העוגה
אפשרויות לשדרוג העוגה:
ציפוי העוגה בשוקולד לבן/רובי שנמיס בזהירות, נוסיף כף שמן נטרלי לכל 200 גרם שוקולד או חמאת קקאו מומסת, ונצפה את העוגה הבחושה כשהיא קפואה.
ניתן להגיש את העוגה עם נגיעות קצפת/גנאש מוקצף
הערות:
אפשר להחליף את הגבינות במתכון ב- 200 גרם שמנת חמוצה
אפשר להחליף את הקוקוס במתכון בכמות שווה של שקדים טחונים
אהבת את המתכון?
מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡
חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.
רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>
ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:
- מתכון חדש בכל שבוע
- שאלות – רק פעם בשבוע
ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!
קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.
בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים
אולי יעניין אותך גם

מתכונים
CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה
אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג
לקריאה >>
מתכונים
עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע
יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי
לקריאה >>
מתכונים
פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז
יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק
לקריאה >>



תגובות ומחשבות