ברוקיז- בראוניז ועוגיות שוקולד צ’יפס

שלישיית ברוקיז מוערמת – צילום תקריב על סטנד עוגות לבן, שכבות שוקולד מבריקות ועוגייה זהובה

בראוניז או עוגייה?
למה לבחור – כשאפשר גם וגם.

מחפשת מתכון לברוקיז מושחתים וקלילים?
ברוכה הבאה לקינוח שיש בו הכל – גם בראוניז רך ונמס, וגם עוגיית שוקולד צ’יפס פריכה וזהובה

ה־Brookies הם שילוב מושלם בין שני קינוחים אהובים, והתוצאה: עוגיות בראוניז שכיף להכין, כיף לצלם, ועוד יותר כיף לאכול.

המתכון הזה פשוט, מנחם, ולגמרי מנצח – עם טיפים להצלחת המרקם ולמראה מהמם.

בואי נתחיל!
ואל תשכחי לשתף אותי בברוקיז שתכיני (:

ניצן

רוצה לראות איך נראה הביס? ליחצי כאן

מה צריך לפני שנתחיל:

תבנית בגודל של 25/25 סמ’, מרופדת בנייר אפייה

אפשר לשחק עם גודל התבנית, גם תבנית בגודל 20/30 סמ’ תתאים

חומרי גלם לשכבת העוגיות:

100 גרם חמאה

50 גרם סוכר לבן

50 גרם סוכר חום כהה דביק

1  ביצה

170 גרם קמח

קורט מלח

 1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

150 גרם שוקולד מריר אמיתי, מטבעות או קצוץ גס

חומרי גלם לשכבת הבראוניז:

200 גרם חמאה  

200 גרם שוקולד  

2 ביצים שלמות

 1חלמון

 15גרם שמן רגיל ניטרלי

100 גרם סוכר חום כהה דביק

100 גרם סוכר לבן

50 גרם קקאו

100 גרם קמח

1/2 כפית מלח

יש לי הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי

אופן הכנה: 

1. נתחיל עם הכנת העוגיות:

2. נחמם תנור מראש לטמפ’ של 160 מעלות במצב טורבו

3. נקצוץ את השוקולד לחתיכות גסות.  

4. בקערת גדולה ונוחה נמיס חמאה במיקרו בפוסלים של 30 שניות. חשוב לערבב בין הפולסים

5. כאשר החמאה נמסה לחלוטין, והיא נוזלית, נוסיף את 2 סוגי הסוכר ונערבב היטב עם מטרפה

6. מוסיפים ביצה וטורפים

7. מנפים קמח, סודה לשתיה, מלח, וממשיכים לערבב  

8. בתנועות קיפול עדינות, נוסיף את חתיכות השוקולד לבצק העוגיות 

9. נכדרר מהבצק לעיגולים, ונניח על מגש בצד, עד להכנת הבראוניז. צריכים שיהיו לנו כ- 18 כדורים.

10. נכין את הבראוניז:

11. ממיסים שוקולד וחמאה יחד במיקרו בפולסים קצרים– עד שהתערובת חלקה. חשוב לערבב בין הפולסים, עד למסה חלקה.

12. בקערה גדולה נטרוף ביצים, סוכר, שמן ומלח לתערובת אחידה.

13. מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים וטורפים עד שהתערובת אחידה.

14. מנפים מעל את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.

הרכבה ואפייה:

תבנית מוכנה לפני אפייה – שכבת בראוניז גולמית ועליה עוגיות שוקולד צ’יפס פרוסות

יוצקים כמחצית מבלילת הבראוניז לתבנית ומשטחים בעזרת כף או פלטה קטנה.

בעזרת כפות הידיים, משטחים 9 מכדורי העוגיות ומניחים אותם על הבלילה בשלוש שורות של שלוש יחידות.

יוצקים מעל את שארית בלילת הבראוניז ומיישרים בעזרת כף או פלטה.

משטחים את 9 כדורי העוגיות הנותרים ומניחים מעל.

אם רוצים, מפזרים עוד שוקולד קצוץ מעל.

מפזרים מלח גס מעל, אני משתמשת במלח פלור דה סאל. ממליצה לא לוותר על הוספת המלח!

אופים כ- 30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (לארטוב, ולא יבש). נראה ששכבת העוגיות מזהיבה, קצוות הבראוניז צריכים להיראות יציבים יותר, ומרכז המסה נראית יותר רכה ופחות יציבה.

מצננים לפחות לחצי שעה לפני חיתוך. 

הערות:

לא לאפות יותר מדי – הבראוניז-עוגיות צריכים לצאת מעט רכים במרכז. להיזהר מאפייה ייתר, שתייבש את העוגיות, ותהפוך את הבראוניז לעוגה (:

הכי טעים ביום שאחרי, כשהמרקמים מתייצבים.

לשמור בקופסה סגורה בטמפ’ החדר, עד 4 ימים

אפשר להכין ולהקפיא עד 3 חודשים, להוציא קוביות כשמתחשק

לא רק ברוקיז – יש לי גם עוגיות שוקולד צ’יפס מטריפות שאי אפשר להפסיק לנשנש. לחצי כאן למתכון!

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה! תייגי אותי בסטורי באינסטגרם nitzandesserts או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת כמו בפריז (אבל לגמרי בבית)? הסדנאות שלי – בסטודיו או בדיגיטל – ילמדו אותך את כל הסודות, עם הסברים בגובה העיניים. ✨

להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

💬 רוצה לקבל מתכונים, טיפים והפתעות ישירות לווטסאפ? יש לי קבוצת אפייה שקטה בלבד – להצטרפות לחצי כאן

רוצה להתקדם לקינוחים מטורפים ויצירתיים? סדנת פטיפורים דיגיטלית, הכי קרוב לפריז כל הפרטים כאן

מגנום פרלינה לוז ניצן קינוחים וסדנאות

רוצה לשדרג את העוגות הפשוטות? סדנה דיגיטלית לעוגות בחושות בגימור מודרני כל הפרטים כאן

סדנה דיגיטלית שתראה לך איך לקחת את העוגה הבחושה לרמה הבאה- גם הטעמים הכי אהובים, גם נראות חדשנית ואלגנטית, וכמובן טיפים שיעשו את ההבדל! הכל בסדנה דיגיטלית מושקעת שזמינה ללא הגבלת זמן! הפרטים המלאים כאן

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>

מתכונים

קרם ברולה וניל

יש קינוחים שתמיד ירגישו כמו קלאסיקה שלא יוצאת מהאופנה – וקרם ברולה הוא בדיוק כזה.  שכבת הקראנץ’ הפריכה שמתנפצת בנעיצת הכפית, ומגלה תחתיה קרם רך, עשיר

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות שוקולד ג’אנדויה ואגוזים

סוף סוף, יש לי מתכון במיוחד לט”ו בשבט!!! עוגיות חמאה נפלאות בשילוב שוקולד אגוזים מלח… או בקיצור שוקולד ג’אנדויה עם עוד אגוזים. וואוו מבחינתי זה

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית