טרייפל היער השחור

מוס שוקולד

העוגה שהכי אהבתי כשהייתי ילדה,

היתה עוגת היער השחור.

בכל מסעדה שישבנו,

הייתי ממש מחפשת אותה בויטרינה, לדעת שתהיה שם, כשישאלו אותי איזו עוגה אני רוצה

הנה הגרסה מודרנית שלה, בעיניים שלי,

פחות עוגה, יותר קינוח קצפתי, שמורכב משכבות של מוס שוקולד, קוביות בראוניז מושחתות, דובדבני אמרנה וקצפת מסקרפונה.

כל הטוב הזה מוגש בצנצנת שקופה ויפה, שמאפשרת לראות את השכבות היפות והמגרות שלה. תהנו מכל ביס, אשמח לשמוע איך היה לכם!

ניצן

הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי

בראוניז שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

180 גרם סוכר

120 גרם סוכר חום

5 ביצים

1 כפית מחית וניל

150 גרם קמח

60 גרם קקאו

1/2 כפית מלח

מוס שוקולד מריר:

210 גרם שמנת להקצפה 38%

175 גרם שוקולד מריר

380 גרם שמנת להקצפה 38%

קצפת מסקרפונה:

250 גרם מסקרפונה

400 גרם שמנת להקצפה 38%

40 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית/מחית וניל איכותית, אמיתית

להרכבה:

דובדבני אמרנה

דובדבנים טריים

שוקולד מריר מגורר

הכנת קוביות בראוניז:

לחמם מראש תנור ל- 170 מעלות, מצב טורבו

להמיס ביחד במיקרו שוקולד וחמאה, בפולסים, לערבב היטב.

להוסיף סוכרים ולערבב

להוסיף ביצים אחת אחת, לערבב לתערובת אחידה. להוסיף וניל.

לנפות קמח קקאו ומלח ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה.

למזוג לתבנית בגודל של כ- 20/30 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה.

לאפות כ- 15 עד 20 דקות עד שהדפנות אפויות ויציבות. מצננים ומעבירים למקפיא להקל בפריסה. פורסים לקוביות קטנות בגודל של כ- 2 ס”מ, ושומרים להרכבה

הכנת מוס שוקולד:

בקלחת קטנה על אש נמוכה, להביא 210 גרם שמנת לסף רתיחה.

למזוג על השוקולד. להמתין כחצי דקה, ולערבב עם מרית לגנאש חלק. לטחון את הגנאש עם בלנדר מוט, לקבלת גנאש חלק ללא גושים.

במיקסר עם וו הקצפה, להקציף 380 גרם שמנת להקצפה, לקצפת רכה. לקפל את הקצפת הרכה לגנאש, בתנועות קיפול, בכמה סבבים. לשמור במקרר עד הרכבת הקינוח.

קצפת מסקרפונה

במיקסר מצוייד בוו הקצפה, להקציף את כל מרכיבי הקצפת לקצפת יציבה לזילוף.

הרכבה:

בכלי זכוכית להרכיב את הקינוח בשכבות- מוס שוקולד, קוביות בראוניז, קצפת, דובדבני אמרנה, ולחזור שוב על השכבות (לא באמת משנה הסדר) עד סוף הכלי. להשאיר קצפת לקישוט. לקרר להתייצבות.

את שארית הקצפת להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן (אני אוהבת להשתמש בצנטר 6B של ווילטון). לזלף על המוס היציב, לקשט בשוקולד מגורר ובדובדבנים טריים

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית