טרייפל היער השחור

מוס שוקולד

העוגה שהכי אהבתי כשהייתי ילדה,

היתה עוגת היער השחור.

בכל מסעדה שישבנו,

הייתי ממש מחפשת אותה בויטרינה, לדעת שתהיה שם, כשישאלו אותי איזו עוגה אני רוצה

הנה הגרסה מודרנית שלה, בעיניים שלי,

פחות עוגה, יותר קינוח קצפתי, שמורכב משכבות של מוס שוקולד, קוביות בראוניז מושחתות, דובדבני אמרנה וקצפת מסקרפונה.

כל הטוב הזה מוגש בצנצנת שקופה ויפה, שמאפשרת לראות את השכבות היפות והמגרות שלה. תהנו מכל ביס, אשמח לשמוע איך היה לכם!

ניצן

הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי

בראוניז שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

180 גרם סוכר

120 גרם סוכר חום

5 ביצים

1 כפית מחית וניל

150 גרם קמח

60 גרם קקאו

1/2 כפית מלח

מוס שוקולד מריר:

210 גרם שמנת להקצפה 38%

175 גרם שוקולד מריר

380 גרם שמנת להקצפה 38%

קצפת מסקרפונה:

250 גרם מסקרפונה

400 גרם שמנת להקצפה 38%

40 גרם אבקת סוכר

כפית תמצית/מחית וניל איכותית, אמיתית

להרכבה:

דובדבני אמרנה

דובדבנים טריים

שוקולד מריר מגורר

הכנת קוביות בראוניז:

לחמם מראש תנור ל- 170 מעלות, מצב טורבו

להמיס ביחד במיקרו שוקולד וחמאה, בפולסים, לערבב היטב.

להוסיף סוכרים ולערבב

להוסיף ביצים אחת אחת, לערבב לתערובת אחידה. להוסיף וניל.

לנפות קמח קקאו ומלח ולערבב רק עד קבלת תערובת אחידה.

למזוג לתבנית בגודל של כ- 20/30 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה.

לאפות כ- 15 עד 20 דקות עד שהדפנות אפויות ויציבות. מצננים ומעבירים למקפיא להקל בפריסה. פורסים לקוביות קטנות בגודל של כ- 2 ס”מ, ושומרים להרכבה

הכנת מוס שוקולד:

בקלחת קטנה על אש נמוכה, להביא 210 גרם שמנת לסף רתיחה.

למזוג על השוקולד. להמתין כחצי דקה, ולערבב עם מרית לגנאש חלק. לטחון את הגנאש עם בלנדר מוט, לקבלת גנאש חלק ללא גושים.

במיקסר עם וו הקצפה, להקציף 380 גרם שמנת להקצפה, לקצפת רכה. לקפל את הקצפת הרכה לגנאש, בתנועות קיפול, בכמה סבבים. לשמור במקרר עד הרכבת הקינוח.

קצפת מסקרפונה

במיקסר מצוייד בוו הקצפה, להקציף את כל מרכיבי הקצפת לקצפת יציבה לזילוף.

הרכבה:

בכלי זכוכית להרכיב את הקינוח בשכבות- מוס שוקולד, קוביות בראוניז, קצפת, דובדבני אמרנה, ולחזור שוב על השכבות (לא באמת משנה הסדר) עד סוף הכלי. להשאיר קצפת לקישוט. לקרר להתייצבות.

את שארית הקצפת להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן (אני אוהבת להשתמש בצנטר 6B של ווילטון). לזלף על המוס היציב, לקשט בשוקולד מגורר ובדובדבנים טריים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>

מתכונים

ברוקיז- בראוניז ועוגיות שוקולד צ’יפס

בראוניז או עוגייה?למה לבחור – כשאפשר גם וגם. מחפשת מתכון לברוקיז מושחתים וקלילים?ברוכה הבאה לקינוח שיש בו הכל – גם בראוניז רך ונמס, וגם עוגיית שוקולד

לקריאה >>

מתכונים

קרם ברולה וניל

יש קינוחים שתמיד ירגישו כמו קלאסיקה שלא יוצאת מהאופנה – וקרם ברולה הוא בדיוק כזה.  שכבת הקראנץ’ הפריכה שמתנפצת בנעיצת הכפית, ומגלה תחתיה קרם רך, עשיר

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית