טרייפל שוקולד ג’אנדויה

טרייפל ג'אנדויה ניצן קינוחים וסדנאות

קינוח אישי טעים, שוקולדי ומושחת, בכלים אישיים מדליקים, מורכב משכבת עוגת שוקולד רכה, גנאש שוקולד ג’אנדויה, וקצפת וניל לסיום. הכמויות מספיקות לכ- 20 כלים אישיים מאורכים כמו בתמונה.

את הקינוח אפשר להגיש גם בכלי אחד אישי, שקוף ומהפנט, שמאפשר לראות את השכבות היפות והמגרות, וניתן לחפור בו בכיף עם כף ענקית. כל אופציה שתבחרו היא מצויינת.

רגע לפני שאתחיל- מה זה שוקולד ג’אנדויה בכלל? שוקולד איטלקי שמשלב בין אגוזי לוז לבין שוקולד. שילוב מנצח!! את השוקולד ניתן לקנות בחנויות המתמחות לחומרי גלם לאפייה, או להכין אותו בעצמנו, ליחצו כאן למתכון.

אפשרות נוספת- להכין אותו לבד בבית: לערבב שליש שוקולד חלב מומס, שליש אבקת סוכר, שליש מחית אגוזי לוז. למי שיש פרלינה לוז (או מחית נוגט), אפשר לערבב 2/3 פרלינה לוז עם שליש שוקולד חלב מומס.

תהנו מכל ביס, אשמח לשמוע איך היה לכם!

ניצן

עוגת שוקולד:

2 ביצים בטמפ’ החדר

1 חלמון

240 גרם שמנת חמוצה 15%

60 גרם חלב

110 גרם שמן קנולה/שמן זרעי ענבים

1 כפית תמצית וניל איכותית/מחית וניל

210 גרם קמח

90 גרם קקאו

2 כפיות אבקת סודה לשתיה

1 כפית אבקת אפייה

3/4 כפית מלח

180 גרם סוכר לבן

180 גרם סוכר דמררה

240 גרם קפה חם (אפשר להחליף ב- 240 גרם מים)- אני שמה כף גדושה של קפה מגורען במים הרותחים

הכנה:

1. לטרוף בקערה את הביצים, שמנת חמוצה, חלב, שמן , ותמצית וניל

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבב יבשים: קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה מלח וסוכרים.

להוסיף רטובים למיקסר, ולבסוף להוסיף קפה חם

למזוג לתבנית מרופדת בנייר אפייה במידות של 25/35 סמ’, לאפות כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, עד שהעוגה מוכנה (קיסם עם פירורים לחים)

גנאש שוקולד ג’אנדויה:

230 גרם שמנת להקצפה 38%

400 גרם שוקולד ג’אנדויה חלב

הכנה:

בסיר להביא לסף רתיחה שמנת . למזוג מעל שוקולד ג’אנדויה. לערבב לאט לגנאש חלק וללא גושים

קצפת מסקרפונה:

150 גרם מסקרפונה

400 גרם שמנת להקצפה 38%

10 גרם אבקת סוכר

12 גרם / 2 כפיות תמצית/מחית וניל איכותית, אמיתית

הכנה:

להקציף את כל חומרי הגלם יחד לקצפת יציבה. להעביר לשקית זילוף עם צנטר משונן רחב (אני אוהבת להשתמש בצנטר 6B של ווילטון)

להרכבה:

קישוטי שוקולד ג’אנדויה: אפשר להכין קישוט בעזרת קולפן, ופשוט נוצר גליל של שוקולד.

אפשרות נוספת- לעשות צינורות שוקולד בעזרת זסטר

מזמינה אותך לצפות בסרטון ההכנה לקינוח המדליק הזה, ממש בלחיצה כאן

הרכבת הקינוח:

בתבניות אישיות: לפרוס את העוגה למלבנים בהתאם לגודל הכלי, ולהניח מלבן בתחתית כל כלי אישי. למזוג מעליו גנאש ג’אנדויה. לזלף קצפת. לסיים עם קישוטי שוקולד ג’אנדויה

בצנצנת גדולה: לפרוס את העוגה לקוביות, ולהרכיב שכבות של קוביות עוגה, גנאש שוקולד ג’אנדויה וקצפת, ולחזור שוב על השכבות עד קצה הכלי. לסיים עם קישוטי שוקולד ג’אנדויה

*רצוי להרכיב את הקינוח כמה שעות לפני ההגשה, על מנת להגיש אותו קר.

*את הקינוח המורכב ניתן לשמור מקסימום עד 3 ימים במקרר, כשהוא מכוסה. אך כמובן עדיף לאכול כמה שעות לאחר ההרכבה או ביום ההרכבה.

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

טרייפל ג'אנדויה ניצן קינוחים וסדנאות
טרייפל ג’אנדויה ניצן קינוחים וסדנאות

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית