עוגיות סנדוויץ’ ריבה

עוגיות סנדוויץ' ריבה ניצן קינוחים וסדנאות

אולי אחד הדברים הראשונים שאפיתי מתחילת המלחמה, היו העוגיות האלה שליהי ביקשה שאכין.

שיחקתי עם אחד המתכונים שלי לעוגיות נימוחות במיוחד מסדנת הפטיפורים שלי, וזו התוצאה. אזהרת נשנוש חמורה לפניכם (:

המתכון מספיק לכ- 55-60 זוגות עוגיות

280 גרם קמח

210 גרם חמאה רכה

30 גרם שמנת להקצפה 38%

80 גרם אבקת סוכר

כפית מחית/תמצית וניל אמיתית

קורט מלח

ריבה שאוהבים למילוי (או כל ממרח שרוצים)

אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה קורצן פרח/לב/עיגול

עוגיות סנדוויץ' ריבה ניצן קינוחים וסדנאות

הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי

הכנה: 

במיקסר עם וו גיטרה, לעבד חמאה רכה וסוכר למשחה חלקה.

להוסיף קמח, שמנת, וניל ומלח, לעבד לבצק הומוגני

לרדד בין יריעות ניילון גיטרה או 2 ניירות אפייה (ללא תוספת קמח לרידוד, אין בו צורך), לעובי של כ-3 מ”מ

לקרר כשעה במקרר, והמשך התייצבות בפריזר.

כשהבצק יציב מאוד, ניתן לקרוץ לצורה שנרצה, נניח על מגש עם נייר אפייה או משטח סיליקון מחורר (סילפן), נעביר להקפאה להתייצבות הבצק לפני אפייה.

למחצית מהעוגיות נקרוץ חור במרכז כל עוגייה בעזרת קצה של צנטר עגול חלק, בקוטר של כ- 1 ס”מ, או פחות, בהתאם לגודל העוגייה.

לאחר שקרצנו עוגיות, נאסוף את שאריות הבצק ונרדד שוב לגובה של 3 מ”מ. נייצב את הבצק ונקרוץ עוגיות נוספות. נמשיך כך עד לשימוש בכל הבצק.

לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, עד הזהבה (15-20 דקות). רצוי לסובב את תבנית התנור באמצע זמן האפייה כדי לאפשר אפייה יותר אחידה לעוגיות.

בסיום האפייה רצוי להעביר את העוגיות להתקררות על רשת.

לאחר התקררות העוגיות, נזלף ריבה במרכז כל עוגייה, ונסגור מעליה עוגייה עם חור.

נסנן אבקת סוכר (רצוי אבקת סוכר עמידה) מעל העוגיות, לשמור בקופסה אטומה עד שבוע

הרכבת העוגייה בסרטון באינסטגרם כאן

עוגיות סנדוויץ' ריבה ניצן קינוחים וסדנאות

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית