עוגת שכבות וניל ליום הולדת
יש לנו מסורת ימי הולדת שכזו עם הבנות, לפתוח את הבוקר עם בלונים שמציינים את גיל החוגגת ושולחן עם קינוחים או שוקולדים, שמעלים חיוך ועושים לנו טוב על הנשמה.
עמית חגגה יום הולדת 13 לפני כחודש. מכיוון שידעתי שהחגיגות יהיו מצומצמות, החלטתי להכין עוגת יום הולדת כבר ליום היום הולדת בבוקר, ולא לחגיגה המשפחתית כמו תמיד, כי פשוט לא ערכנו כזו השנה. ישנו אצלה כמה חברות, ופתחנו את הבוקר בחגיגה קטנה עם העוגה הזו.
הכנתי עוגת שכבות עם הטעמים שעמית אוהבת- שכבות של עוגת וניל אפויה יחד עם פטל וקצפת מסקרפונה. את הזילוף בהיקף העוגה זילפתי בצורת שושנים, צורת זילוף שאהובה עליי במיוחד.
בעקבות הרבה שאלות, אסביר על הרכבת העוגה- אפיתי את העוגה ב- 3 תבניות/רינגים נפרדים מכמה טעמים. כשאני רוצה ליצור עוגה גבוהה ומרשימה במראה המפונפן שלה, אני מרכיבה שכבות של עוגה, ביניהן אני מורחת קצפת או כל קרם אחר שמתחשק לי באותו הרגע- גנאשים, קרם פטיסייר או הכי פשוט- אותה הקצפת שאני מזלפת מסביב לעוגה, אני גם מורחת בין השכבות.
העבודה בשלושה רינגים נפרדים מקלה עליי כשאני רוצה לפרוס עוגה אחת גבוהה. אם אני אופה מראש ב- 3 תבניות שונות, אני כבר לא צריכה לפרוס את העוגה, השכבות שלי כבר מוכנות. כך גם זמן האפייה הכולל של העוגה מתקצר, וכך אני גם יכולה לפזר על כל שכבה מהפטל הקפוא. אם אין 3 רינגים באותו הקוטר, תאפו ברינג אחד, ופשוט תפרסו את העוגה ל- 2 או 3 שכבות לאחר האפייה. אם תכינו בקוטר גדול יותר מקוטר 18, תכינו מסת עוגה גדולה יותר- לקוטר 20, תכפילו את הכמות של המתכון ב- 20%.
לא חייבים להכין את העוגה בשכבות כאלה. לעוגה קלה יותר להכנה, אפשר להכין את המסה של עוגת הוניל בתבנית אפייה רגילה שאתם אופים איתה בבית, בקוטר של 24 סמ’ או 26 סמ’. את אותה הכמות שרשומה כאן, תאפו בתבנית שיש לכם, תקבלו עוגה נמוכה יותר אך גדולה יותר. תפזרו המון פטל, זה הכי חשוב! כמובן תקציפו קצפת ותמרחו אותה על העוגה, בצורה חופשית, או בזילוף אם בא לכם. במקרה כזה, תכינו חצי מכמות הקצפת שרשומה במתכון.
לעוגות וניל
3 רינגים בקוטר 18 סמ’
1 רינג בקוטר 16 סמ’
225 גרם סוכר
140 גרם ביצים שלמות
110 גרם גבינת מסקרפונה
25 גרם חלב
170 גרם קמח
3 גרם (כפית) אבקת אפייה
55 גרם שמן זרעי ענבים (או שמן ניטרלי אחר כמו חמניות/קנולה)
פטל קפוא או טרי לפיזור על פני העוגות לפני האפייה
הכנה:
לחמם תנור ל- 170 מעלות במצב אפייה טורבו
להכין את התבניות: לרפד כל רינג קוטר 18 סמ’ בנייר אפייה ונייר כסף- ליצירת תחתית, ולהניח על מגש אפייה. בתוך הרינג עצמו לא לרפד בנייר אפייה את ההיקף ולא לשמן את התבנית מבפנים.
בקערת מיקסר מצוידת בוו הקצפה, להקציף את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
בקערה נפרדת לערבב גבינת מסקרפונה וחלב, לקפל ידנית עם מטרפה לקצף הביצים.
ננפה לתערובת קמח ואבקת אפייה, נקפל בעדינות. נסיים עם השמן.
לחלק את התערובת באופן שווה בין שלושת הרינגים (כ- 220 גרם לכל אחד). לפזר פטל על כל תבנית.
להכניס את תבנית האפייה עם הרינגים לתנור, לשלב האפייה התחתון.
לאפות כ- 15 דקות, עד שהעוגות מוכנות וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. רצוי לסובב את תבניות התנור לאחר כ- 10/12 דקות, כדי לקבל אפייה יותר אחידה.
לאחר שהעוגות התקררו, ניתן לחלץ אותן מהרינגים, ולקרוץ כל עוגה עם רינג בקוטר 16, כדי להסיר את החלק החיצוני של העוגות שמתקבל קצת יותר יבש.
סירופ סוכר
100 גרם סוכר
100 גרם מים
הכנה:
בסיר קטן להביא מים וסוכר לרתיחה, להמשיך לבשל עוד כ- 2 דקות, עד שלא רואים גבישי סוכר בתחתית הסיר. לשמור בצד להתקררות עד הרכבת העוגה
לקצפת מסקרפונה:
1000 גרם שמנת להקצפה 38%
500 גרם גבינת מסקפרונה
2 כפיות מחית/תמצית וניל
50 גרם אבקת סוכר
הכנה:
להקציף את כל חומרי הגלם לקצפת יציבה.
הרכבת העוגה:
להניח עוגה ראשונה על מגש עליו נגיש את העוגה.
למרוח סירופ סוכר קר
לזלף שכבת קצפת על פני העוגה. ניתן גם לפזר פטל טרי.
להניח עוגה שנייה, למרוח סירופ סוכר ושוב שכבת קצפת.
להניח את העוגה השלישית, ולמרוח שכבת קצפת דקה על פני העוגה ובהיקפה.
להעביר קצפת לשקית זילוף עם צנטר M1 של חברת ווילטון (או כל צנטר אחר שאתם אוהבים)
לזלף רוזטות מסביב לעוגה, וגם על חלקה העליון.
לשמור במקרר 4 שעות לפחות לפני הגשה.
ניתן לשמור את העוגה סגורה במקרר עד 3 ימים. ניתן להקפיא את העוגה כשבועיים ולהפשיר במקרר יום לפני ההגשה, אבל יש לקחת בחשבון שיכולים להיות סדקים בקצפת.
ניתן להקפיא את העוגות האפויות, לפני הרכבה, עטופות היטב בניילון נצמד, עד כשבועיים. להפשיר במקרר לפני ההרכבה.
מזמינה אותך ללמוד להכין עוגה יוצאת דופן במראה ובטעם, שתגנוב את ההצגה – טארט שוקולד מודרני, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית
כל הפרטים כאן
ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן
הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!
קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.
בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים
אולי יעניין אותך גם
מתכונים
חטיף שוקולד קפה קראנצ’י
קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,
לקריאה >>מתכונים
קרם יוגורט קראנצ’י
קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,
לקריאה >>מתכונים
עוגיות שוקולד הכי מושחתות
אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן
לקריאה >>
תגובות ומחשבות