פטה כבד חגיגי

ניצן קינוחים וסדנאות פטה כבד

המתכון שלי לפטה כבד עוף קרמי ושיכור מליקר קסיס, הכי טעים שיש!

אני מכינה את הפטה בארוחות חג כשאני ממש רוצה לפנק את האורחים

או כשהם מכריחים אותי 🤣

כמובן עם ריבת בצל, אך לפעמים גם מכינה ריבת תאנים. בכל מקרה- אפשר ריבה קנויה שאוהבים.

איך אני מגישה? לפני שנה החלטתי אפילו לזלף את הפטה לדליים אישיים, היה ממש מדליק!!

אופציה נוספת בתבניות סיליקון כיפות, ולחלץ בזהירות לאחר התייצבות הפטה, וגם בצנצנות זכוכית אישיות זו אפשרות הגשה מהממת.

אבל אפשר גם בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.

איך שאוהבים!

הוספתי גם מתכון לריבת בצל.

תכינו ואל תשכחו לתייג אותי

ומוזמנים לשתף

חג שמח ורגוע 💜

ניצן

ניצן קינוחים וסדנאות פטה כבד

הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי

מתכון לפטה כבד:

המתכון מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת. אפשר להכפיל כמויות.

עדיף להכין יום לפני ההגשה

200  גרם חמאה (כתבתי אפשרות לתחליפים בשלבי ההכנה)
3  בצלים, קצוצים דק
600  גרם כבד עוף
3  בצלים ירוקים- החלק הלבן בלבד, קצוץ
50 גרם פיסטוקים קלויים קלות במחבת
4  כפות ברנדי
4  כפות ליקר קסיס / ברנדי/ או ללא
מלח ופלפל

הכנה: 

להמיס 50 גרם חמאה במחבת (אפשר לטגן בשמן), לטגן בצלים עד שהם שקופים. להעביר לצלחת
באותה מחבת, להמיס 50 גרם חמאה נוספים (אפשר לטגן בשמן), ולטגן את הכבד
במעבד מזון, לעבד למחית גסה את הבצל הירוק והפיסטוקים.

להוסיף למעבד מזון את הכבד והבצל, 100 גרם חמאה (אם רוצים אפשר לוותר על החמאה כאן), ברנדי, ליקר קסיס, מלח ופלפל לפי הטעם, ולעבד למחית חלקה.
לצקת את הפטה לתבנית מרופדות בניילון נצמד, או לכוסות אישיות.

לשמור במקרר עד 4 ימים.

ריבת בצל:

 1 כוס סוכר חום/דבש
3  בצלים פרוסים לרצועות
1  כף שמן (כל שמן אפשרי)
 20 גרם חמאה
 1 כוס יין אדום
 1/2 כוס חומץ בלסמי
מלח, פלפל

הכנה:

לחמם מחבת, להמיס חמאה ושמן. לטגן את הבצל עד שהופך לשקוף
להוסיף סוכר ולערבב עד שנמס. להוסיף יין אדום ובלסמי. להביא לרתיחה, לתבל במלח ופלפל.
להנמיך לאש בינונית, ולבשל עד שהרוטב מסמיך מעט ומבריק. להגיש קר לצד הפטה.

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

מזמינה אותך ללמוד להכין קינוחים מושקעים לפסח שיגנבו את ההצגה, ויקרבו אותך לפריז! 5 קינוחים מיוחדים, מקוריים וכל כך טעימים. הכל בסדנה דיגיטלית מקצועית, שתלווה אותך צעד אחר צעד, עד לקינוח המושלם. כל הפרטים כאן

ההרשמה לנבחרת הבאה לקורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

הכשרה בת 7 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית