פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

ביס קדאיף פיסטוק ביד – קינוח אישי עם שכבות פריכות וקרמיות, מושלם לאירוח קיץ

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.
בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק הפטיפורים שלה, ראיתי פטיפורים בגודל ביס, עם בסיס קדאיף מוזהב ומילויים עדינים – כל אחד מהם נראה כמו תכשיט קטן בחלון הראווה.
אז חזרתי הביתה, התחלתי לנסות – והנה הגרסה הראשונה שיצרתי, שכמובן ניסיתי על משתתפי סדנת השמרים אצלי לפני שבוע:
קראנצ’ של קדאיף, שוקולד ג’אנדויה־פיסטוק שנמס בפה, וסיום של קצפת מסקרפונה רכה.
קינוח ביס מושלם לאירוח קיץ קליל, או לפינוק שישי קטן שהוא כולו שואו.

בואי נתחיל!

ניצן

רוצה לראות קצת מהזילוף? ליחצי כאן

פטיפור קדאיף פיסטוק

מה צריך למתכון?

תבניות סיליקון שקעים, קוטר 5 סמ- אלה התבניות שאני משתמשת, יש אותן בכל חנות אפייה, והן הכי שימושיות אצלי.

מברשת למריחת החמאה

חבילת אטריות קדאיף תספיק לכ- 50 יחידות של פטיפורים, בהתאם לתבנית שקעים בקוטר 5 סמ’. אפשר כמובן להכין פחות קינוחים. חשוב לא להפשיר את כל החבילה אם לא תעשו שימוש בכולה.

לאטריות קדאיף:

1 חבילת אטריות קדאיף, מופשרת

300 גרם חמאה

50 גרם סוכר

הכנה:

  1. נכין חמאה מזוקקת– מה זו חמאה מזוקקת? חמאה שהפרדנו ממנה את כל מוצקי החלב, והשארנו רק את השומן הטהור שבחמאה.
    נשים חמאה בסיר, ונתחיל להמיס אותה על אש נמוכה, עד שמוצקי החלב עולים למעלה, ושומן החמאה נעשה שקוף. נסנן לקערה נקייה.
  2. נחמם תנור ל- 180 מעלות
  3. נשמן את השקעים בשכבת חמאה דקיקה בעזרת מברשת
  4. נפזר טיפונת סוכר בכל שקע
  5. נתיז קצת מים על האטריות, לריכוך האטריות
  6. נניח שכבת אטריות בכל שקע, נהדק טיפונת פנימה, שהאטריות יגיעו לכל גובה השקע בתבנית
  7. נמרח חמאה מזוקקת, נוודא שהאטריות מכוסות בכמות טובה של חמאה
  8. נכניס לאפייה לכ- 20 דקות, עד הזהבת האטריות. נלץ מהתבנית בסיום האפייה. נצנן

שכבת שוקולד ג’אנדויה פיסטוק

מה זה שוקולד ג’אנדויה? שוקולד שמשלב אגוזים, במקור האיטלקי, אגוזי לוז. הפעם יש כאם שילוב של פיסטוק!
גיוון: אפשר לזלף פרלינה פיסטוק במקום הג’אנדויה פיסטוק (:

100 גרם מחית פיסטוק טהורה, 100% פיסטוק

60 גרם אבקת סוכר

40 גרם שוקולד חלב

16 גרם חמאת קקאו

הכנה:

נערבב מחית פיסטוק עם אבקת סוכר

נמיס שוקולד בפולסים של 30 שניות במיקרו

נערבב היטב בין לבין, עד שהשוקולד מומס לחלוטין

נמיס בסיר קטן חמאת קקאו

נערבב את חמאת הקקאו המומסת לשוקולד

נשלב פנימה גם את תערובת השוקולד סוכר, ונטרוף למסה אחידה.

נניח בצד עד שהשוקולד קצת מתייצב. כשיש מרקם נוח ויציב לזילוף, נזלף נקודה במרכז הפטיפור (אין צורך בצנטר)

פטיפור קדאיף אישי – צילום תקריב של בסיס אטריות קדאיף אפוי, שכבת שוקולד פיסטוק מבריקה, וכיפת קצפת מסקרפונה עם פיסטוקים קצוצים

קצפת מסקרפונה – בסיום ההרכבה

250 גרם שמנת להקצפה 38%

125 גרם גבינת מסקרפונה

20 גרם אבקת סוכר      

הכנה:

נקציף יחד שמנת, מסקרפונה ואבקת סוכר.

נעביר לשקית זילוף עם צנטר רחב חלק

נזלף על שכבת הג’אנדויה, ונפזר פיסטוקים קצוצים

נשמור במקרר עד ההגשה. רצוי להרכיב סמוך להגשה.
הכנה מראש: ניתן לשמור את תחתיות הקדאיף האפויות במקפיא, ולהוציא לפני המשך הכנת המתכון.

את הקינוח ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה, עד 3 ימים

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה! עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

אם זו הפעם הראשונה שלך כאן – ברוכה הבאה! מוזמנת להציץ גם במתכונים נוספים ובסדנאות שלי

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת כמו בפריז (אבל לגמרי בבית)? הסדנאות שלי – בסטודיו או בדיגיטל – ילמדו אותך את כל הסודות, עם הסברים בגובה העיניים. ✨

להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

💬 רוצה לקבל מתכונים, טיפים והפתעות ישירות לווטסאפ? יש לי קבוצת אפייה שקטה, שאני מפרסמת בה מתכון שבועי, ופותחת לשאלות רק פעם בשבוע – להצטרפות לחצי כאן

רוצה להתקדם לקינוחים מטורפים ויצירתיים? סדנת פטיפורים דיגיטלית, הכי קרוב לפריז כל הפרטים כאן

מגנום פרלינה לוז ניצן קינוחים וסדנאות

רוצה לשדרג את העוגות הפשוטות? סדנה דיגיטלית לעוגות בחושות בגימור מודרני כל הפרטים כאן

סדנה דיגיטלית שתראה לך איך לקחת את העוגה הבחושה לרמה הבאה- גם הטעמים הכי אהובים, גם נראות חדשנית ואלגנטית, וכמובן טיפים שיעשו את ההבדל! הכל בסדנה דיגיטלית מושקעת שזמינה ללא הגבלת זמן! הפרטים המלאים כאן

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

ברוקיז- בראוניז ועוגיות שוקולד צ’יפס

בראוניז או עוגייה?למה לבחור – כשאפשר גם וגם. מחפשת מתכון לברוקיז מושחתים וקלילים?ברוכה הבאה לקינוח שיש בו הכל – גם בראוניז רך ונמס, וגם עוגיית שוקולד

לקריאה >>

מתכונים

קרם ברולה וניל

יש קינוחים שתמיד ירגישו כמו קלאסיקה שלא יוצאת מהאופנה – וקרם ברולה הוא בדיוק כזה.  שכבת הקראנץ’ הפריכה שמתנפצת בנעיצת הכפית, ומגלה תחתיה קרם רך, עשיר

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות שוקולד ג’אנדויה ואגוזים

סוף סוף, יש לי מתכון במיוחד לט”ו בשבט!!! עוגיות חמאה נפלאות בשילוב שוקולד אגוזים מלח… או בקיצור שוקולד ג’אנדויה עם עוד אגוזים. וואוו מבחינתי זה

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית