פנקייק מושלם בקלות

פנקייק ניצן קינוחים וסדנאות

מתכון לפנקייק טעים טעים טעים. הפנקייקים הראשונים שהכנתי, כילדה, היו מהמתכון שהיה בספר “ילדים מבשלים”. המתכון הלך איתי שנים, ועם הזמן שכללתי ושיפרתי את המתכון, והוא אחד האהובים בבית.

כשרציתי להשתעשע ולשמח, זילפתי מהמסה אותיות, כדי לקבל פנקייקים של השמות של הבנות ושל החברות שלהן (: כשאני ממש רוצה להשקיע, אני מכינה אותם ברינגים משומנים שאני מניחה על המחבת, מזלפת למסה הפתעות שוקולד ג’אנדויה מומס, ומקבלת פנקייק עבה, אוורירי, מלא בשוקולד רך וטעים. אז הנה המתכון, תהנו.

פנקייק ניצן קינוחים וסדנאות

2 ביצים

150 גרם שמנת חמוצה

90 גרם חלב

1 כפית מחית וניל (או תמצית איכותית)- לא לוותר

50 גרם חמאה מומסת (אני משתמשת בגהי/חמאה מזוקקת)

2 כפות סירופ מייפל אמיתי (אפשר להחליף לסוכר)

210 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/8 כפית מלח

הכנה:

בקערה נוחה לערבוב, נטרוף 2 ביצים, שמנת חמוצה, חלב, וניל, חמאה מומסת וסירופ מייפל.

נוסיף קמח, אבקת אפייה ומלח ונטרוף למסה חלקה.

נעביר את הבלילה לשקית זילוף. נחמם מחבת על אש נמוכה-בינונית, ונשמן את המחבת בחמאה. אני עוברת על החמאה עם נייר סופג כדי לספוג את עודפי השומן לפני תחילת הטיגון.

נזלף פנקיים במחבת – עיגולים, לבבות או אותיות שירכיבו את שמות הילדים.

פנקייק ניצן קינוחים וסדנאות

אם רוצים פנקייק גדול ועבה בצורת לב/עיגול- מניחים מסגרת סיליקון משומנת בצורה הרצויה על המחבת, ומזלפים לתוכה מהמסה. בשלב הזה אפשר לפזר שוקולד קצוץ. אני לפעמים ממיסה שוקולד ג’אנדויה ומזלפת אותו בכמה מקומות בפנקייק.

כשמתחילים לראות את הבועות, נהפוך את הפנקייקים לעוד כמה רגעים עד שמוזהבים יפה בתחתית.

נגיש אותם עם סירופ מייפל טבעי אמיתי וקצפת (אני מקציפה שמנת 38% ללא הוספה של סוכר)

תירצו לצפות בחלק משלבי ההכנה של המתכון? הכל כאן

פנקייק ניצן קינוחים וסדנאות

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית