קרם ברולה וניל

יש קינוחים שתמיד ירגישו כמו קלאסיקה שלא יוצאת מהאופנה – וקרם ברולה הוא בדיוק כזה.  שכבת הקראנץ’ הפריכה שמתנפצת בנעיצת הכפית, ומגלה תחתיה קרם רך, עשיר ונימוח עם ניחוח עמוק של וניל – זו לגמרי חוויה של פשטות אלגנטית. 

הכנתי אותו למגש חברים בסופש האחרון. אבל בשבילי, הוא גם הרבה מעבר – זה הקינוח שאני ואמא שלי תמיד אהבנו להזמין יחד.

הגרסה שהכנתי היא המתכון הקלאסי הבסיסי– בטעמי וניל עדינים, עם טכניקה מדויקת ופשוטה להכנה. קינוח שאפשר להכין מראש, להרשים בלי מאמץ, ולהנות מכל ביס. ולהתרגש.

אם עוד לא ניסיתם להכין קרם ברולה בבית – זה הרגע המושלם להתחיל.

לסרטון הדגמה של הכנת הקרם ברולה, ליחצו כאן

קרם ברולה הוא אחת ההוכחות שאפייה לא צריכה להיות מסובכת כדי להרגיש חגיגית.
עם מעט מרכיבים, קצת סבלנות, והרבה אהבה – תצליחו ליצור קינוח שמרגיש כמו מסעדה בבית.

מקווה שתנסו את המתכון, ושתתאהבו בו בדיוק כמוני. 

אם הכנתם – אל תשכחו לספר לי איך יצא, או לתייג אותי ברשתות החברתיות! 

ושתמיד נכין קינוחים שימיסו את הלב, ניצן

חומרי גלם לקרם ברולה:

מתאים ל- 8 כלי חרס נמוכים בקוטר של כ- 10 סמ’.

530 גרם שמנת להקצפה (38%)

כפית גדושה מחית וניל, או תוכן של מקל וניל

180 גרם חלב

170 גרם חלמונים (משמונה ביצים בגודל L)

130 גרם סוכר

אופן הכנה: 

1. מחממים תנור ל- 90 מעלות, חום עליון תחתון (לא טורבו)

2. מחממים את השמנת עם הווניל: 

בקלחת קטנה נחמם שמנת יחד עם וניל (מחית וניל או תוכן של מקל וניל חצוי ואת המקל עצמו), ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. 

נכין חליטה: ברגע שהשמנת מבעבעת קלות, מסירים מהכיריים, מכסים את הסיר בניילון נצמד, ומניחים בצד ל-15 דקות כדי לאפשר לשמנת לספוג את טעמי הוניל.

3. טורפים חלמונים וסוכר: 

בקערה נוחה, נטרוף היטב את החלמונים עם הסוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה מעט.

4. מאחדים בין התערובות: 

לאחר שעברו כ- 15 דקות, נוציא את מקל הוניל אם השתמשנו, ונמזוג את השמנת בהדרגה לתערובת החלמונים – תוך כדי טריפה מתמשכת. 

לאחר שהתערובות התאחדו, נוסיף את החלב הקר ונטרוף היטב.

5. מסננים ומוזגים לתבניות: 

נסנן את התערובת לקנקן מזיגה נוח, כדי להבטיח מרקם חלק. תקפידו לגרד את גרגרי הוניל מתחתית הקלחת.

נקפה בזהירות את הקצף שנוצר, בעזרת כף.

נמזוג את הקרם לכלי חרס בקוטר של כ-10 ס”מ.

6. אפייה: 

נאפה למשך 40–60 דקות – או עד שהקרם מתייצב אך עדיין ממש מעט רוטט במרכזו. 

שימו לב: זמן האפייה עשוי להשתנות לפי סוג התנור, גודל הכלים וגובה המסה. לכן רצוי לעקוב מקרוב לקראת הדקות האחרונות של האפייה. ממליצה להתחיל עם 40 דקות, לבדוק, ולהמשיך לאפות לפי הצורך.

7. מצננים ומקררים:

נוציא מהתנור ונניח להתקרר בטמפרטורת החדר כ-15 דקות, ואז נעביר למקרר להתייצבות מלאה – לפחות ל-4 שעות, ועדיף למשך לילה שלם.

8. השלב הקרמלי – ממש לפני ההגשה: 

אם יש קצת לחות על פני הקינוחים, נספוג אותה בעזרת נייר סופג.  

מפזרים שכבה דקה ואחידה של סוכר דמררה מעל כל קינוח. 

צורבים בעדינות עם ברנר עד שנוצר קרמל זהוב, פריך ומבריק. 

מגישים מיד – ונהנים מהקראנצ’ של הקרמל בשילוב הקרמיות של הקרם.

9. שדרוגים וטעמים:

למי שרוצה לשדרג לגוון – אפשר באותה דרך בדיוק להכין גם גרסאות בטעמים אחרים: להשרות קליפת תפוז, כוכב אניס, מקלות קינמון או פולי קפה, בדיוק כמו שהסברתי בשלב החליטה במתכון.  

אפשר גם לשלב מחיות בטעמים שאוהבים- מחית פרלינה, מחית פיסטוק או נוטלה

הכול עניין של טעם אישי – והיופי הוא שאפשר להתאים את הקרם הזה בדיוק למה שמתחשק.

10. שמירה והכנה מראש:

ניתן לשמור את הקינוחים המוכנים, לפני שלב קירמול הסוכר, כשהם עטופים היטב, עד 4 ימים במקרר, או כחודש במקפיא. נעביר להפשרה במקרר לפני שריפת הסוכר.

רוצה להתקדם לקינוחי גבינה מטורפים ויצירתיים? עכשיו בהצעה חד פעמית-סדנת קינוחי גבינה לשבועות כל הפרטים כאן

רוצה להתקדם למתכון המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-סדנת עוגות בחושות בגימור מודרני כל הפרטים כאן

סדנה דיגיטלית שתראה לך איך לקחת את העוגה הבחושה לרמה הבאה- גם הטעמים הכי אהובים, גם נראות חדשנית ואלגנטית, וכמובן טיפים שיעשו את ההבדל! הכל בסדנה דיגיטלית מושקעת שזמינה ללא הגבלת זמן! הפרטים המלאים כאן

מזמינה אותך לקהילת המתכונים החדשה שפתחתי בוואטצאפ-קבוצה שקטה למתכונים וטיפים, כדי לא לפספס את המתכון הבא שלי. פשוט ללחוץ כאן ישר לקבוצה השקטה בוואצאפ

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

עוגיות שוקולד ג’אנדויה ואגוזים

סוף סוף, יש לי מתכון במיוחד לט”ו בשבט!!! עוגיות חמאה נפלאות בשילוב שוקולד אגוזים מלח… או בקיצור שוקולד ג’אנדויה עם עוד אגוזים. וואוו מבחינתי זה

לקריאה >>

מתכונים

שוקולד ג’אנדויה הום מייד

סוף סוף הצלחתי! לאחר כמה ניסיונות, מצאתי את השילוב והיחס שאני אוהבת לשוקולד ג׳אנדויה הום מייד.שמעת על השוקולד הזה? אם לא, אז אתחיל בהסבר- זה שוקולד איטלקי

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות מזל

לקראת המסע לפולין בו השתתפה ביתי הבכורה, ביקשו שאכין עוגיות מזל לתלמידים שיצאו למסע. כמובן שמאוד התרגשתי להכין עבורם את העוגיות. את הפתקים לעוגיות קיבלתי

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית