שוקולד ג’אנדויה הום מייד

סוף סוף הצלחתי! לאחר כמה ניסיונות, מצאתי את השילוב והיחס שאני אוהבת לשוקולד ג׳אנדויה הום מייד.
שמעת על השוקולד הזה? אם לא, אז אתחיל בהסבר- זה שוקולד איטלקי במקור שמשלב בין אגוזי לוז לשוקולד מריר או חלב.
השוקולד רך בזכות השמן של אגוזי הלוז, ולכן כיף לאכול אותו, לשלב אותו בגנאשים וכך הוא מתקבל גם אחרי אפייה, רך טעים, קרמי. מושחת!!
אני הכי הרבה משתמשת בו לעוגיות שוקולד צ׳יפס המוכרות שלי- כבר שנים שאני מוסיפה אותו במקום השוקולדים האחרים.
אני גם משתמשת בו לפעמים כהפתעה בתוך העוגייה, ולעוגות שמרים במקום למרוח נוטלה, או על הבראוניז….
וכמובן בעוד קינוחים וגנאשים רבים נוספים…
לפי אותו רעיון אפשר לשלב גם אגוזים אחרים, למשל כמו פיסטוק! ומתקבל שוקולד פיסטוקי מושלם, אותו אני מלמדת כחלק מתוכנית קורס שעת התה.
בחודשים האחרונים עלה מאוד המחיר של השוקולד המשגע הזה, ולכן התחלתי להכין אותו בעצמי.
אז הנה הגרסה שלי לשוקולד ג’אנדויה. תוכלו כמובן לשחק עם השוקולדים לפי הטעם שתאהבו.
בסוף הכתבה הוספתי לינקים למתכונים שפרסמתי שמשלבים שוקולד ג’אנדויה.
רוצו להכין, ושתפו אותי בקינוח שתכינו איתו! ניצן

חומרים גלם לשוקולד:

500 גרם אגוזי לוז עם קליפה או קלופים

100 גרם אבקת סוכר

400 גרם שוקולד חלב

100 גרם שוקולד מריר 55%

40 גרם חמאת קקאו

מה נצטרך להכנת השוקולד: 

מעבד מזון חזק

תבנית שטוחה רחבה יציבה, עם שוליים של לפחות 3 סמ’

הכנה:

נחמם תנור מראש לטמפ’ של 150 מעלות. כשהתנור חם, נכניס את האגוזים לקלליה בתנור. אני אוהבת להשתמש באגוזי לוז עם הקליפה, ולהסיר את חלקה לאחר האפייה. אפשר להכין עם אגוזי לוז מולבנים. נקלה את האגוזים עד להזהבה (האגוז צריך להיות זהוב בחלקו הפנימי, רצוי לחצות את האגוז ולבדוק)

נוציא את האגוזים מהתנור, ונניח להם להתקרר בטמפ’ החדר.

כאשר האגוזים התקררו, נעביר אותם יחד עם אבקת הסוכר לטחינה במעבד מזון. זה שלב שדורש סבלנות- נטחן את האגוזים עד שהשמן שלהם מופרש, ומתקבלת מחית נוזלית. כל כמה דקות אפשר לעצור ולאסוף מחית מההיקף, ולהמשיך בטחינה עד שמתקבלת מחית נוזלית. זה תהליך שדורש סבלנות, אבל התוצאה שווה את זה. ככל שנטחן יותר זמן, והמחית שלנו תהיה נוזלית, כך השוקולד שנקבל יהיה חלק יותר.

לאחר שקיבלנו מחית נוזלית, נמיס את השוקולדים שלנו- בקערה נוחה למיקרו, נמיס יחד שוקולד חלב ומריר, בפולסים של 30 שניות. בין כל 30 שניות, נוציא את הקערה מהמיקרו, ונערבב היטב את השוקולד תוך כדי מעיכה שלו, כדי להמיס בהדרגה ובצורה נכונה, מבלי שנשרוף את השוקולד. ניתן להמיס את השוקולד גם בבן מארי.

לאחר שהשוקולדים מומסים, נשלב בהם את מחית הלוז. נערבב היטב.

נמיס את חמאת הקקאו בסיר קטן על אש נמוכה, מספר שניות, עד להמסת החמאה. נשלב יחד עם כל שאר התערובת.

נניח נייר אפייה על תחתית התבנית, נוודא שהנייר יכסה גם את השוליים הפנימיים של התבנית.

נמזוג את השוקולד על נייר האפייה. נניח נייר אפייה נוסף על פני השוקולד, בזהירות, כדי למנוע התייבשות של השוקולד. נכניס את השוקולד להתייצבות במקרר. לאחר מספר שעות, כאשר השוקולד התייצב, אפשר להסיר את ניירות האפייה מהשוקולד ולפרוס לריבועים, לשם נוחות האחסון. נעביר את ריבועי השוקולד לקופסה סגורה, ונשמור במקרר עד השימוש. השוקולד נשמר במקרר כחצי שנה.

הערה בנוגע לשוקולד: ניתן להשתמש רק בשוקולד מריר, או לשחק עם היחסים אחרת בין המריר לחלב, לפי הטעם.

הנה רעיונות לכמה מתכונים שלי שמשלבים את השוקולד הזה:

עוגיות שוקולד צ’יפס– בין המתכונים הכי מוכרים שלי בשנים האחרונות. עוגיות שוקולד מושחתות שמשלבות רק שוקולד ג’אנדויה. מתכון חובה!

עוגת עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית– עוגת עוגייה מטריפה, עם קצפת פרלינה לעיטור, שמוגשת למרכז השולחן. שחיתות בביסים גדולים!

בראוניז– גם מתכון לבראוניז מושחתים שהולך איתי כבר שנים, עליו אני מפזרת שוקולד ג’אנדויה ומלח

טרייפל שוקולד ג’אנדויה– קינוח עוגת שוקולד, גנאש ג’אנדויה וקצפת. קינוח אישי מרשים, מהמם, וקל להכנה

עוגות אישיות לוז שוקולד– בהגשה אישית, וכל כך טעימות

מזמינה אתכם לצפות בסרטון הכנה של השוקולד באינסטגרם כאן

רוצה להתקדם לקינוח המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-סדנה דיגיטלית ל- 4 פטיפורים בניחוח פריז, כל הפרטים כאן

מזמינה אותך ללמוד קינוחים אישיים שייקחו אותך לרמה הבאה בידע ובהגשה, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית לזמן מוגבל. כל הפרטים כאן

מזמינה אותך לקהילת המתכונים החדשה שפתחתי בוואטצאפ-קבוצה שקטה למתכונים וטיפים, כדי לא לפספס את המתכון הבא שלי. פשוט ללחוץ כאן ישר לקבוצה השקטה בוואצאפ

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

עוגיות מזל

לקראת המסע לפולין בו השתתפה ביתי הבכורה, ביקשו שאכין עוגיות מזל לתלמידים שיצאו למסע. כמובן שמאוד התרגשתי להכין עבורם את העוגיות. את הפתקים לעוגיות קיבלתי

לקריאה >>

מתכונים

חטיף שוקולד קפה קראנצ’י

קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,

לקריאה >>

מתכונים

קרם יוגורט קראנצ’י

קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית