שוקו חם של קפה אנג’לינה
קפה Angelina, אחד מבתי התה הותיקים בפריז, שבטוחה ששמעת עליו כבר בעבר…. זהו בית קפה שפועל בפריז כבר משנת 1903, ברחוב ריבולי 226 ברובע ה- 1 של פריז, מול גני הטווילרי היפים.
בית הקפה הוקם על ידי הקונדיטור Antoine Rumpelmayer . זהו בית קפה מפואר שממוקם במבנה מהודר ואלגנטי, ומשלב גם בית קפה/מסעדה וגם בוטיק פטיסרי, בו ניתן לקנות קינוחים מרהיבים. אווירה קלאסית הכוללת ישיבה בכורסאות עתיקות ואכילה בכלי חרסינה מעוצבים בסגנון עתיק. קפה אנג’לינה מפורסם בעיקר בזכות קינוח המון-בלאן האייקוני שלהם ובשוקו החם והסמיך, שמלווה בקצפת. כל פעם שאני מגיעה לשם, אני מתרגשת מחדש, מהאולם בו יושבים, מהשולחנות, מהאווירה העתיקה והמוקפדת שיש שם, מהידיעה שככה המקום פועל כבר למעלה ממאה שנה. כאילו זכיתי לרגע להיכנס להיסטוריה של המקום, ולחוות איך זה היה.

במרבית ביקורי בפריז אני נהנית לשבת באנג’לינה, לאכול ארוחת בוקר שווה וטעימה (כמעט תמיד אזמין את האגז בנדיקט), אבל בעיקר אני שם בשביל השוקו החם, Chocolat chaud. אני לא מישהי ששותה שוקו בשגרת היום יום שלי, אני יותר בת אדם של קפה, ולא זוכרת מתי שתיתי לאחרונה שוקו בארץ. אבל כשאני בפריז, אני ממש אוהבת להתפנק בשוקו הטעים, הסמיך, החם והמתוק הזה. ואני מתה עליו. נכון, אני יודעת שיש כאלה שיאמרו שהוא מזעזע, מתוק מידי, אבל מה אכפת לי, אני אוהבת אותו!

אם כבר אני משתפת על קפה אנג’לינה, אי אפשר שלא לשתף גם על בוטיק הפטיסרי והחנות שלהם, שנמצא ממש בצמוד לבית הקפה. התצוגה של הפטיסרי תמיד מושקעת ויפה, כמובן שבעיקר בתקופה הכריסמס, אז בכלל סף ההתרגשות שלי עולה.

מקררי הבוטיק מלאים בקינוחים איכותיים אלגנטיים ויפים, ולצידם עוגיות ושוקולדים למכירה בקופסאות פח מעוצבות שאני אף פעם לא יכולה לעמוד בפניהן!
לכבוד החורף ולכבוד הקורס החדש שיצרתי, קורס שעת התה , אני משתפת אתכם במתכון של השוקו החם של אנג’לינה.
זה מתכון יחסית מושקע לשוקו חם, שדורש הכנת קרם פטיסייר ואיתו להכין את השוקו, אבל יש זמנים שזה שווה את ההשקעה! זהו שוקו חם שמשלב שוקולד אמיתי ולא אבקה, ובתמורה תקבלו משקה מנחם, מתוק וטעים, מותאם במיוחד לסופ”ש החורפי שמגיע.
תכינו קצפת לא ממותקת שתלווה את השוקו, ויהיה לכם שלוק מושלם ביום חורף קריר שכזה.

הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי
שוקו חם של קפה אנג’לינה:
המתכון מתאים ל- 4 כוסות שוקו
לקרם פטיסייר:
100 גרם חלב
1 חלמון
10 גרם קורנפלור
10 גרם חמאה
10 גרם סוכר
לשוקו:
500 גרם חלב מלא
200 גרם שוקולד מריר 60%-70%
50 גרם קרם פטיסייר
לקצפת בצד:
200 גרם שמנת להקצפה 38%
100 גרם גבינת מסקרפונה
כפית מחית/תמצית וניל
הכנה:

נתחיל בהכנת קרם פטיסייר-
בסיר בינוני נטרוף חלמון עם סוכר, נוסיף קורנפלור ונטרוף היטב
להוסיף חלב ונטרוף
על אש נמוכה, להביא את התערובת לרתיחה, תוך כדי ערבוב רצוף. ממשיכים לטרוף עוד 2 דקות לאחר הופעת בועת רתיחה ראשונה.
להכנת השוקו:
בסיר חדש נחמם חלב על אש נמוכה
נוסיף בזהירות שוקולד לסיר ונטרוף היטב ובזהירות, על מנת לא לשרוף את השוקולד
נוסיף 50 גרם קרם פטיסייר שהכנו,
נערבב על אש נמוכה עד הסמכה, לפי איך שאנחנו שנאהב.
ככל שנמשיך לבשל, השוקו יותר יסמיך.
להכנת הקצפת:
להעביר את כל חומרי הגלם של הקצפת לקערת מיקסר, ובעזרת בלון הקצפה להקציף לקצפת יציבה לזילוף.
להגיש שוקו חם, עם קצפת בצד, ולהנות (:
אהבת את המתכון?
מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡
חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.
רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>
ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:
- מתכון חדש בכל שבוע
- שאלות – רק פעם בשבוע
רוצה להתקדם לקינוח המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-סדנה דיגיטלית ל- 4 פטיפורים בניחוח פריז, כל הפרטים כאן

מזמינה אותך ללמוד קינוחים אישיים שייקחו אותך לרמה הבאה בידע ובהגשה, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית לזמן מוגבל. כל הפרטים כאן
ההרשמה לנבחרת הבאה לקורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן
הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!
קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.
בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

אולי יעניין אותך גם

מתכונים
CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה
אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג
לקריאה >>
מתכונים
עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע
יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי
לקריאה >>
מתכונים
פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז
יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק
לקריאה >>



תגובות ומחשבות