עוגת יום הולדת מושקעת ממש

עוגת יום הולדת ניצן קינוחים וסדנאות

כל חגיגת יום הולדת לבנות אני מכינה עוגה אחרת ושונה. אם זו עוגה שתתאים לקונספט שנבחר לחגיגה, או שזו עוגה חדשה שחשבתי עליה ורציתי לנסות, ואז אתאים אותה לקונספט…..

בדרך כלל תתווסף לחגיגה עוגת יום הולדת מרכזית, שמורכבת מעוגת שוקולד עם ציפוי קצפת, כזו שילדים אוהבים. עוגה שאני עושה כבר שנים, ואעשה גם עליה פוסט נפרד בקרוב. אבל הפעם משתפת בעוגת יום הולדת ממש מושקעת שהכנתי לעמית, כשהיא חגגה 10 (כבר לפני שנתיים וחצי…). אפילו הוספתי סרטון שמדגים את הרכבת העוגה.

עוגת יום הולדת ניצן קינוחים וסדנאות

העוגה מלאה בשכבות מטריפות!!
בסיס עוגיית שוקולד צ’יפס עם שוקולד ג’אנדויה כמובן,
באמצע שכבות של קצפת קרמל,
זילוף קרמל רך,
ועוגת שקדים קקאו רכה
ומסביב להכל, קצפת מסקרפונה וניל מושלמת
כמובן מלמעלה גנאש שוקולד חלב
זילופי קצפת מסקרפונה נוספים
ופוקפורן מקורמל

טוב, זה היה ארוך אפילו בשבילי 🙂
וגם ההכנה לקחה כמה ימים…..

אבל יצאה עוגה טעימה ומושקעת, מלאה במלא טעמים שאני הכי אוהבת, והכי כיף להכין אותה למי שאוהבים!

אני יודעת שהמתכון מכיל הרבה מאוד שכבות ומרקמים, ניתן לותר על חלק מהם אם תרצו לקצר, וכמובן בחלק מהקרמים להשתמש לקינוחים אחרים. זו עוגה מלאה בטכניקות שניתן ללמוד מהן. אז מקווה שתהנו, תלמדו ותכינו. ואל תשכחו לשתף אותי!

עוגת יום הולדת ניצן קינוחים וסדנאות

עוגת שכבות שוקולד, קרמל וקצפת:

המתכון מתאים לעוגה בקוטר 18

בסיס עוגיית שוקולדצ’יפס

90 גרם חמאה 

40 גרם סוכר לבן 

40 גרם סוכר חום כהה דביק

35 גרם ביצה

150 גרם קמח 

3 גרם אבקת סודה לשתיה 

3 גרם מלח 

190 גרם קוביות שוקולד ג’אנדויה חלב

הכנה: תנור מחומם מראש ל 170 מע’. להמיס חמאה במיקרו עד שהיא מומסת ונוזלית, להוסיף את 2 סוגי הסוכר ולערבב עם מטרפה. לטרוף פנימה ביצה. להוסיף יבשים, לערבב. לקפל בעדינות קוביות ג’אנדויה. להעביר 400 גרם מהמסה לרינג קוטר 18, לאפות כ- 15-20 דקות, או עד הזהבה.

עוגת שוקולד שקדים

110 גרם אבקת סוכר

110 גרם חמאה רכה

20 גרם קקאו

110 גרם אבקת שקדים

110 גרם ביצים

קורט מלח

הכנה: תנור 170 מע’. במיקסר עם וו גיטרה, לערבל חמאה עם אבקת סוכר. להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד רק עד למסה הומוגנית. להעביר לשק זילוף.

לחלק את המסה בין 3 רינגים בקוטר 18. לאפות כ- 14 דקות, עד שהעוגות מוכנות- ניתן לבדוק עם קיסם או סכין חדה. ניתן להכין מראש ולהקפיא עד להרכבה

קרמל רך- הכנה יום לפני הרכבה

110 גרם סוכר

110 גרם שמנת מתוקה

1.5 גרם מלח (1/2 כפית)

כפית מחית/תמצית וניל

85 גרם חמאה חתוכה לקוביות, רכה

מכינים קרמל: בקלחת קטנה, נכין קרמל מהסוכר. נחמם את הקלחת, ונוסיף סוכר בהדרכה. כששכבת הסוכר נמסה, נוסיף שכבת סוכר דקה נוספת. וכך להמשיך עד שכל הסוכר מתקרמל. במקביל, מחממים בסיר נוסף שמנת, וניל ומלח לסף רתיחה. ונכבה את האש. כשהקרמל מוכן, נמזוג בהדרגה את השמנת החמה לקרמל, מחוץ לאש, תוך כדי טריפה מתמדת עם מטרפה. להחזיר חזרה לאש ולחמם את הקרמל לטמפ’ של 105, תוך כדי טריפה. מסירים מהאש, טוחנים עם בלנדר מוט. נוסיף חמאה ב-40 מעלות, ונטחן שוב. נשקול 100 גרם מהקרמל ונשמור בצד להכנת קצפת קרמל.  את שארית הקרמל שומרים בשקית זילוף עד להרכבת העוגה.

לקצפת קרמל-הכנה יום לפני הרכבה

100 גרם קרמל רך (מהסעיף הקודם)

110 גרם שמנת להקצפה 38% (1)

120 גרם שמנת להקצפה 38% (2)

2 גרם אבקת ג’לטין מומסת ב- 12 גרם מים קרים (סה”כ 14 גרם מסת ג’לטין מוכנה מראש)

הכנה: לחמם לסף רתיחה שמנת להקצפה (1), להסיר מהאש ולהוסיף מסת ג’לטין, לערבב היטב. למזוג על הקרמל. לטחון עם בלנדר מוט. להוסיף שמנת (2) קרה, ולטחון. להעביר לקופסה, עם ניילון נצמד צמוד למסה, ולשמור לילה במקרר

קרם מסקרפונה-הכנה יום לפני הרכבה 

30 גרם חלב

30 גרם סוכר

כפית מחית/תמצית וניל

65 גרם מסקרפונה

260 גרם שמנת להקצפה 38%

3 ג’ אבקת ג’לטין מומסת ב- 18 גרם מים קרים (סה”כ 21 גרם מסת ג’לטין מוכנה מראש)

הכנה: בסיר קטן להביא לסף רתיחה חלב, וניל וסוכר, להסיר מהאש, להוסיף את הג’לטין ולערבב. להעביר למד ליטר שמנת ומסקרפונה. למזוג את השמנת החמה למד ליטר דרך מסננת, ולטחון. למזוג לקופסה עם ניילון נצמד צמוד לקרם, ולקרר לילה במקרר.

גנאש שוקולד חלב לקישוט טפטופים על העוגה

200 גרם שוקולד חלב

150 גרם שמנת להקצפה 38%

הכנה: להמיס שוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות. לחמם בסיר לחמם שמנת להקצפה עד לסף רתיחה.

למזוג על השוקולד ולערבב בזהירות לגנאש חלק. לטחון את הגנאש עם בלנדר מוט, לגנאש חלק. להעביר לשקית זילוף

פופקורן מקורמל

50 גרם פופקורן מוכן

40 גרם סירופ גלוקוז 

150 גרם סוכר

25 גרם מים

25 גרם חמאה

2 גרם מלח

חצי כפית מדידה סודה לשתייה

הכנה: בסיר רחב וגדול להכין קרמל מגלוקוזה, סוכר, ומים- לשקול אותם יחד בסיר, לבשל עד לקבלת קרמל זהוב. להסיר מהאש. מחוץ לאש להוסיף חמאה ומלח, לערבב. להוסיף אבקת סודה לשתייה ולערבב. לערבב במהירות פופקורן לקרמל. להעביר את הפופקורן לנייר אפייה להתקררות, כגוש, מבלי להפריד אותו.

סירופ סוכר

100 גרם סוכר

100 גרם מים

הכנה: בסיר, להביא לרתיחה עדינה סוכר ומים. להניח בצד עד השימוש

הרכבה (יש סרטון הדגמה בסוף הכתבה):

לניילן רינג קוטר 20 סמ’ בניילון נצמד. להניח על מגש שייכנס למקפיא, עם הניילון כלפי המגש

להקציף קצפת מסקרפונה לקרם יציב, אך עדיין רך ולא יציב מידי. להעביר לשקית זילוף ללא צנטר

להקציף קצפת קרמל, לקרם יציב, גם כן לא יציב מידי. להעביר לשקית זילוף ללא צנטר

לזלף קצפת מסקרפונה בהיקף הרינג, בתחתית, צמוד לרינג. להניח את בסיס העוגייה.

לזלף מסקרפונה שוב רק בהיקף, צמוד לרינג. באמצע לזלף קצפת קרמל. לזלף ספירלת קרמל רך.

להניח שכבת עוגת שקדים. להרטיב בסירופ סוכר.

שוב זילוף מסקרפונה בהיקף, צמוד לרינג. זילוף קצפת קרמל באמצע, קרמל רך, שכבת עוגה, סירופ.

כך עד לסיום כל השכבות.

מעל שכבת העוגה האחרונה, לסיים עם קצפת מסקרפונה, ליישר בעזרת פלטה, להכניס להקפאה.

לשמור שאריות קצפת מסקרפונה במקרר.

לאחר הקפאה, לחלץ את העוגה מהרינג בזהירות. הכי קל לעבור עם פן בעדינות מסביב לרינג.

חשוב כמה שיותר בזהירות, שלא ייהרס הקרם שבהיקף העוגה.

לזלף גנאש שוקולד (שלא יהיה נוזלי מידי אל קצת סמיך), בטפטופים, על עוגה קפואה.

לזלף על פני העוגה, בהיקף, קישוטי קצפת מסקרפונה (צנטר חלק או משונן).

להניח גוש פופקורן מקורמל במרכז העוגה

אפשר לפזר גושי פופקורן נוספים מסביב לעוגה

להמתין בסבלנות עד שאפשר לטרוף, ולהתענג מכל ביס!

עוגת יום הולדת ניצן קינוחים וסדנאות

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

לבבות טראפלס

טראפלס-אחד הפינוקים הכי קלים ומהירים, ועם זאת אחד הטעימים. כל כך פשוט להכין אותם, והכי כיף להכין אותם בתבניות סיליקון, באיזו צורה שתירצו. אני מכורה לתבניות

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות קינמון ופקאן

מתכון לעוגיות שוות ומיוחדות, שהכנתי לאירוח באחד ממפגשי קורס שעת התה אצלי בסטודיו. העוגיות היו כל כך מוצלחות, שמייד התבקשתי לשתף במתכון. העוגיות משלבות

לקריאה >>

מתכונים

עוגות לימי הולדת

עוגות מעוצבות לימי הולדת- העוגה שהבנות שלי הכי אוהבות שאני מכינה, כי הן העוגות הכי זכורות להן מהילדות (היום הן כבר עמוק בגיל ההתבגרות). העוגות שליוו אותי

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית