עוגת שכבות וניל ליום הולדת

עוגת שכבות וניל ניצן קינוחים וסדנאות

יש לנו מסורת ימי הולדת שכזו עם הבנות, לפתוח את הבוקר עם בלונים שמציינים את גיל החוגגת ושולחן עם קינוחים או שוקולדים, שמעלים חיוך ועושים לנו טוב על הנשמה.

עמית חגגה יום הולדת 13 לפני כחודש. מכיוון שידעתי שהחגיגות יהיו מצומצמות, החלטתי להכין עוגת יום הולדת כבר ליום היום הולדת בבוקר, ולא לחגיגה המשפחתית כמו תמיד, כי פשוט לא ערכנו כזו השנה. ישנו אצלה כמה חברות, ופתחנו את הבוקר בחגיגה קטנה עם העוגה הזו.

הכנתי עוגת שכבות עם הטעמים שעמית אוהבת- שכבות של עוגת וניל אפויה יחד עם פטל וקצפת מסקרפונה. את הזילוף בהיקף העוגה זילפתי בצורת שושנים, צורת זילוף שאהובה עליי במיוחד.

בעקבות הרבה שאלות, אסביר על הרכבת העוגה- אפיתי את העוגה ב- 3 תבניות/רינגים נפרדים מכמה טעמים. כשאני רוצה ליצור עוגה גבוהה ומרשימה במראה המפונפן שלה, אני מרכיבה שכבות של עוגה, ביניהן אני מורחת קצפת או כל קרם אחר שמתחשק לי באותו הרגע- גנאשים, קרם פטיסייר או הכי פשוט- אותה הקצפת שאני מזלפת מסביב לעוגה, אני גם מורחת בין השכבות.

העבודה בשלושה רינגים נפרדים מקלה עליי כשאני רוצה לפרוס עוגה אחת גבוהה. אם אני אופה מראש ב- 3 תבניות שונות, אני כבר לא צריכה לפרוס את העוגה, השכבות שלי כבר מוכנות. כך גם זמן האפייה הכולל של העוגה מתקצר, וכך אני גם יכולה לפזר על כל שכבה מהפטל הקפוא. אם אין 3 רינגים באותו הקוטר, תאפו ברינג אחד, ופשוט תפרסו את העוגה ל- 2 או 3 שכבות לאחר האפייה. אם תכינו בקוטר גדול יותר מקוטר 18, תכינו מסת עוגה גדולה יותר- לקוטר 20, תכפילו את הכמות של המתכון ב- 20%.

לא חייבים להכין את העוגה בשכבות כאלה. לעוגה קלה יותר להכנה, אפשר להכין את המסה של עוגת הוניל בתבנית אפייה רגילה שאתם אופים איתה בבית, בקוטר של 24 סמ’ או 26 סמ’. את אותה הכמות שרשומה כאן, תאפו בתבנית שיש לכם, תקבלו עוגה נמוכה יותר אך גדולה יותר. תפזרו המון פטל, זה הכי חשוב! כמובן תקציפו קצפת ותמרחו אותה על העוגה, בצורה חופשית, או בזילוף אם בא לכם. במקרה כזה, תכינו חצי מכמות הקצפת שרשומה במתכון.

לעוגות וניל

3 רינגים בקוטר 18 סמ’

250 גרם           סוכר

155 גרם           ביצים שלמות

120 גרם           גבינת מסקרפונה

30 גרם              חלב

190 גרם           קמח

4 גרם (כפית)     אבקת אפייה

60 גרם              שמן זרעי ענבים (או שמן ניטרלי אחר כמו חמניות/קנולה)

פטל/אוכמניות קפואות או טריות לפיזור על פני העוגות לפני האפייה

עוגת שכבות וניל ניצן קינוחים וסדנאות

הכנה:

לחמם תנור ל- 160 מעלות במצב אפייה טורבו

להכין את התבניות: לרפד כל רינג קוטר 18 סמ’ בנייר אפייה ונייר כסף- ליצירת תחתית, ולהניח על מגש אפייה. להניח רצועת נייר אפייה בתוך הרינג, בהיקף.
בקערת מיקסר מצוידת בוו הקצפה, נקציף את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
בקערה נפרדת לערבב גבינת מסקרפונה וחלב, לקפל ידנית עם מטרפה לקצף הביצים.
ננפה לתערובת קמח ואבקת אפייה, נקפל בעדינות. נסיים עם השמן.
נחלק את התערובת באופן שווה בין שלושת הרינגים (כ- 220 גרם לכל אחד). נפזר פטל על כל תבנית.
להכניס את תבנית האפייה עם הרינגים לתנור, לשלב האפייה התחתון.
לאפות כ- 15 דקות, עד שהעוגות מוכנות וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. רצוי לסובב את תבניות התנור לאחר כ- 10/12 דקות, כדי לקבל אפייה יותר אחידה.
בסיום האפייה ניתן להסיר את הרינגים. נעטוף על בסיס עוגה בניילון נצמד, ונעביר לקירור במקרר לפני הרכבת העוגה עם הקצפת

עוגת שכבות וניל ניצן קינוחים וסדנאות

סירופ סוכר

100 גרם סוכר

100 גרם מים

הכנה:

בסיר קטן להביא מים וסוכר לרתיחה, להמשיך לבשל עוד כ- 2 דקות, עד שלא רואים גבישי סוכר בתחתית הסיר. לשמור בצד להתקררות עד הרכבת העוגה

עוגת שכבות וניל ניצן קינוחים וסדנאות

לקצפת מסקרפונה: 

1000 גרם שמנת להקצפה 38%

500 גרם גבינת מסקפרונה

2 כפיות מחית/תמצית וניל

50 גרם אבקת סוכר

הכנה:

להקציף את כל חומרי הגלם לקצפת יציבה.

עוגת שכבות וניל ניצן קינוחים וסדנאות

הרכבת העוגה:

להניח עוגה ראשונה על מגש עליו נגיש את העוגה.

למרוח סירופ סוכר קר

לזלף שכבת קצפת על פני העוגה. ניתן גם לפזר פטל טרי.

להניח עוגה שנייה, למרוח סירופ סוכר ושוב שכבת קצפת.

להניח את העוגה השלישית, ולמרוח שכבת קצפת דקה על פני העוגה ובהיקפה.

להעביר קצפת לשקית זילוף עם צנטר M1  של חברת ווילטון (או כל צנטר אחר שאתם אוהבים)

לזלף רוזטות מסביב לעוגה, וגם על חלקה העליון.

לשמור במקרר 4 שעות לפחות לפני הגשה.

ניתן לשמור את העוגה סגורה במקרר עד 3 ימים. ניתן להקפיא את העוגה כשבועיים ולהפשיר במקרר יום לפני ההגשה, אבל יש לקחת בחשבון שיכולים להיות סדקים בקצפת.

ניתן להקפיא את העוגות האפויות, לפני הרכבה, עטופות היטב בניילון נצמד, עד כשבועיים. להפשיר במקרר לפני ההרכבה.

אפשרויות נוספות למילוי שכבות העוגה ולקישוטים

רוצה לשלב שכבות של קרם פטיסייר וניל או פרלינה לוז בשכבות העוגה? כאן אפשר ללמוד להכין

רוצה ללמוד להכין קצפת בטעם קרמל למילוי שכבות העוגה? מכאן

רוצה לקשט את העוגה עם נשיקות מרנג צבעוניות? כאן המתכון

רוצה להכין עוגת שוקולד? כאן המתכון

תהנו, ואשמח לתיוגים על העוגות שתכינו, זה הכי משמח אותי לראות.

ניצן

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

מזמינה אותך ללמוד להכין עוגה יוצאת דופן במראה ובטעם, שתגנוב את ההצגה – טארט שוקולד מודרני, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית

כל הפרטים כאן

טארט שוקולד מודרני ניצן קינוחים וסדנאות

ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית