ההמלצות המתוקות שלי לפריז

שעת התה פריז ניצן קינוחים וסדנאות

מי שעוקב אחרי, יודע שהייתי לא מעט פעמים בפריז. אוהבת את הרחובות שלה, שכל פעם אני מגלה עוד מהקסם שלהם, אוהבת את האווירה, והכי אוהבת את הקינוחים, המאפים, האוכל. לטעום, לחוות, ללמוד, לקבל השראה, לנשום. זו פריז בשבילי.

בכל טיסה לפריז אני מבקרת  אצל שפים אחרים וחדשים באזורים שונים של פריז, וכל ביקור מביא איתו חוויות חדשות.

אני רוצה ללמוד את החידושים האחרונים בתחום המתוק שבחרתי להיות חלק ממנו, לספוג את המראות והטעמים שיש לשפים המוכשרים האלה להציע. אני רואה בנסיעות האלה חלק מהותי מההתפתחות המקצועית שלי, וכל ביקור בפריז לוקח אותי לרמה הבאה.

איך אני בונה את הלו”ז שלי כשאני מגיעה לעיר? אני הולכת למחברת פריז שלי ולמפת פריז בגוגל…. שם כתובים ומצויינים כל המקומות בהם אני רוצה לבקר, מקומות חדשים שנפתחו מאז שהייתי בפעם האחרונה, מקומות שלא הצלחתי להגיע אליהם בפעמים קודמות, מקומות אליהם אני רוצה לחזור….בונה את לוח הזמנים לפי אזורים, כל פעם אזור אחר, כדי שיהיה נוח ולא אבזבז יותר מידי זמן הגעה בין המקומות. כמובן לא שוכחת לשריין קודם כל שעת תה, מסעדה שווה או תערוכה, כל מה שדורש הזמנה מראש.

ניצן קינוחים פריז

תקראו כאן בעיקר על הפטיסרי שאני דוגמת בטיולים שלי, אבל היופי של פריז, המבנים, הגשרים, הפסאז’ים היפים שבה, הגנים, התרבות- את כולם אני נושמת, הם חלק משמעותי בביקורים שלי. אז אם יש מקומות מיוחדים שהייתי בהם, אכתוב עליהם גם.

המלצה קבועה שלי בנוגע לפטיסרי- להרבה מהשפים יש כמה סניפים ברחבי העיר. אני הולכת לסניף מסויים בהתאם למסלול שלי באותו טיול. לכן ממליצה לכם לעשות חיפוש במפת גוגל, ולראות איפה יש את הסניף שיתאים לכם במסלול או ליד מקום הלינה. גם חשוב לבדוק את ימי ושעות הפתיחה של כל מקום. הרבה בוטיקים סגורים בימי שני, והרבה בוטיקים פותחים בשעות 10 או 11 בבוקר. זה עוד פקטור שחשוב לקחת בחשבון.

בכתבה הזו אשתף מהחוויות שלי בעיר בשנים האחרונות, בעיקר מכמה מביקוריי האחרונים, ביקורים שהיו עמוסים בטעימות, שאני בטוחה שתהנו לחוות בעצמכם כשתהיו בפריז. אבל זו כתבה שמתעדכנת כל הזמן ולאחר כל ביקור שלי בעיר.

אני גם שמחה לשתף אתכם שאני מוציאה טיול פטיסרי לפריז, לכל המקומות הטעימים והמרגשים האלה. הטיול ייצא בין התאריכים 11-15.10.2023, קבוצה קטנה עד 6-8 אנשים, שתכלול פטיסרי נבחרים, ארוחת שעת תה במלון 5 כוכבים, ארוחות בוקר מיוחדות ושוות, וגם גנים, פס’אזים ותרבות, ועוד כל כך הרבה הפתעות. אם מעניין אותך לשמוע עוד פרטים, ניתן לקרא על הטיול כאן.

ניצן קינוחים וסדנאות
צילום: Liran Hutmacher

אחד הרחובות האהובים עליי בעיר – Rue Montorgueil ברובע השני על גבול המארה

זה רחוב שוק שכזה, עם חנויות ירקות, דגים, גבינות, בשר ועוד לכל אורך הרחוב. האזור מלא במסעדות וברים, חנויות מהממות, נמצא מטר מהחנויות המתמחות שמעניינות קונדיטורים, 3 דקות מקניון לה-האל, מרכז פומפידו ושאר הרחובות המהממים של המארה, שמלאים בפטיסירי הכי שווים שיש, 15 דקות מהאופרה. זה רחוב שאני מגיעה אליו בכל ביקור שלי בעיר.

אם אתם מגיעים לאזור, אל תוותרו על ביקור בבוטיק פטיסרי בשם Fou de  Pâtisserie בוטיק של מגזין פטיסרי, בעל אותו השם כמובן. שתי נשים שהקימו את המגזין הקסום הזה, ויזמו הקמת בוטיק בו יימכרו קינוחים של מיטב השפים בפריז, החל מקינוחים של אנג’לינה, ועד מישאלאק, פייר הרמה, סיריל ליניאק ועוד. לכן כל ביקור בפטיסרי, רואים מגוון שונה ומיוחד של קינוחים שנמכרים בו. הקולקציות מתחלפות, מה שמאפשר לנו לגלות ולחוות כל פעם קינוחים אחרים של שפים שונים. וזה כל הקסם! ישנו סניף נוסף שנפתח ברובע הלטיני.

באותו רחוב תמצאו גם את Stohrer –  הפטיסרי הותיק בפריז שהוקם בשנת 1730. חנות עם קינוחים איכותיים, אלגנטיים וטעימים.

 Boulangerie Collet עם פיננסייר מושלם! בדיוק כמו שצריך להיות. נמכר באריזות שמשלבות טעם וניל ופיסטוק. וזה אחד הטעימים שאכלתי.

תמצאו ברחוב הזה, בין השאר, גם את המאפייה של אריק קייזר וקרפים נפלאים מבראטן של Breizh Café.

מאוד קרוב לשם נפתח סניף של פטיסרי בשם BO & MIE שלא אכלתי שם עד היום, והכרתי את קיומם בימי הקורונה. קניתי שני קינוחים- פחזנית במילוי קרם פרלינה לוז וקינוח נוסף, שלצערי לא הספקתי לטעום, המדרכה טעמה לפניי. הפחזנית היתה גם בתוספת קראנץ’ ופרלינה לוז כמובן, והיא היתה נפלאה. ביס מושלם ומאוזן, ולא מתוק מידי. טעם אגוזי מודגש. באמת היתה מצויינת. בנוסף, טעמתי פרוסת עוגת שוקולד בחושה, שהיתה מעולה, שוקולדית וטעימה, וגם היתה רכה וללא תחושת חנק נלווית. בנוסף המקום מציע ארוחות בוקר עם אפשרות ישיבה במקום, שזה לא מתאפשר בכל פטיסרי בפריז. המאפים המלוחים היו נראים נהדרים. ממליצה לבקר במקום!! בביקורים הבאים אצלם טעמתי עוד מאפים, הם פשוט נפלאים וטעימים.

The French Bastards מאפייה יצירתית ואיכותית, ממש ממליצה לבקר כאן. יש סניף נוסף ברובע ה- 11, בו ביקרתי ואפרט עליו בהמשך.

שבור– מסעדת כוכב המישלן של השף אסף גרניט, גם היא נמצאת באזור הנפלא הזה. עיצוב מוקפד, ארוחת טעימות קבועה, בקונספט מאכלים מבית סבתא. כל עונה התפריט מתחלף. הארוחה היתה מעניינת טעימה ומיוחדת, והכי חשוב משביעה!  למעט הקינוח עם הבריוש, שלא היה מאוד מוצלח לטעמנו, אך גם בו הגלידה היתה מיוחדת מאוד…

צוות ידידותי מאוד, השף מקסים, הסבר מדוייק על כל מנה מבחינת המרכיבים שלה והרקע למנה, איך ולמה נוצרה. חוויה כייפית ושונה. רצוי להזמין מקום מראש, אנחנו מצאנו מקום באמת במקרה. עברנו ליד המסעדה, נכנסו לשאול, והיה מקום. אבל רצוי להזמין מראש.

מול שבור הקבוצה פתחה מסעדה צמחונית- TEKES. לא אכלתי בה עדיין (:

רחוב NIL– ממש סמוך לרחוב Montorgueil. רחוב קטן וקסום עם מאפייה מדהימה, חנות גבינות, חנות דגים, ירקן. וגולת הכותרת- מסעדת פרנצ’י. להשיג שולחן אצלם זו משימה כמעט בלתי אפשרית, אבל יש להם את פרנצ’י טו גו FTG– גרסה קלילה ותוססת, לא צריך להזמין מקום, ויש להם כמה כריכים מיוחדים וטעימים כלכך! מגיעים, מזמינים, אפשר לשבת במקום או לקחת.

FLAQ ברחוב הזה גם שוקולטרי מיוחד בו מייצרים את השוקולד עצמו במקום, שוקולד מאוד עוצמתי וטעים, וזו חוויה רב חושית מהפנטת. התחלתי עם שוקו מושלם, שלא מתוק כמו של אנג’לינה. טעמתי גם עוגיית שוקולד מאוד כבדה, שוקולדית ופאדג’ית. מאוד ממליצה לטעום!

הבולנז’רי של מישאלאק Boulangerie Michalak

השף כריסטוף מישאלאק, הוא אחד השפים האהובים עליי והוא השראה גדולה עבורי.

לאחרונה הוא פתח את הבולנז’רי הראשון שלו ברובע ה-10, שאר הבוטיקים שלו הם לקינוחים ושוקלדים בלבד.

מאוד רציתי להגיע למאפייה, והפעם היתה סוף סוף הזדמנות. אמנם הגענו לקראת שעת הסגירה, אבל הצלחנו לשים את ידינו על קרוק מאדאם- לחם מחמצת טעים ממש, עם המון חמאה כמובן וגבינות. היה ביס מושלם וטעים. בכלל לחמי המחצת שלו נראו מדהימים.

לקחנו קראוסון נוסף שלו לטעום- Croissant Pretzel,  קרואסון בשילוב שומשום ומלח פלור דה סאל.

הוא שף כל כך יצירתי, שאני בטוחה ששאר המוצרים שווים ביס. מקווה להיות שוב בביקור הבא (:

מה עוד באזור המושלם הזה? החנויות המתמחות לחומרי גלם לאפייה, שאף נסיעה אינה מושלמת בלעדיהם:

E. DEHILLERIN חנות מצויינת לכלים ותבניות, הכי מקצועית והכי שווה, אם כי מאוד יקרה.

Deco Relief תמצאו שתי חנויות שלהם ממש קרובות. מבחר טוב, הרבה צבעי מאכל והמון תבניות סיליקון לקינוחים. מחירים טובים ונוחים.

Mora חנות גדולה מאוד, מבחר עצום של תבניות וכלי עבודה, הכי יקרים מבין כולם.

Detou החנות לחומרי גלם- תענוג להיות שם. צפופה אבל שווה. יש חנות אחת לחומרי גלם לאפייה, וכמה חנויות ממנה, חנות שהיא יותר מעדנייה.

A.Simon חנות לציוד מטבח, שאני מאוד אוהבת לבקר בה כל פעם.

Librairie Gourmande חנות הספרים הכי שווה בתחום האוכל, קומה שנייה עם ספרי האפייה. אני מקצה לעצמי שעה בחנות לפחות, בכל ביקור.

כל ביקור בפריז, אני עוברת בין כל החנויות האלה, בדרך כלל יש דברים שייחודיים לכל חנות, כמובן שמוצרים כמו תבניות סיליקון יהיו בכל אחת מהחנויות, אבל נראה הבדלים במחירים.

החנויות ממש קרובות אחת לשנייה, כך שבכל מקרה לא תתקשו לעשות השוואות מחירים או מוצרים אם תרצו. וממליצה לבדוק את שעות הפתיחה לפני שתגיעו לאזור. בדרך כלל בימי ראשון החנויות האלה סגורות.

אזור המארה

Yann Couvreur

הביס הפריזאי הראשון שלי היה בסניף של השף המוכשר יאן קוברר בסניף שלו במארה. הגעתי לסניף סביב השעה 15 בצהריים, והויטרינה קצת ביאסה אותי, נראתה עייפה ופחות זוהרת ממה שאני רגילה לראות בסניפים שלו. רוצה להאמין שבשעות הבוקר זה נראה טוב יותר (:

לקחתי לטעום עוגיית שוקולד צ’יפס שהיתה מעולה! עבה, קראנצ’ית, למעלה זילוף של פרלינה בתוספת שברי אגוזי לוז מקורמל קצוץ.

בנוסף לקחתי עוגת פיסטוק אישית, היתה עם בסיס עוגה בחושה נטרלית, ושכבת פיסטוקים מסביב לעוגה. לא התלהבתי במיוחד ממנה.

בביקורים קודמים שלי אצלו, טעמתי מהקוגלהוף, מטארט פטל וקינוח עוגת השוקולד בשילוב מרנג המפורסם שלו- שלושתם היו מעולים ממש.

ניצן קינוחים וסדנאות יאן קוברר
צילום: ניצן סלומון

Christophe Michalak

כמו כל ביקור בפריז, אני נכנסת לפטיסרי של אחד השפים האהובים עליי ביותר, ממנו אני שואבת הכי הרבה השראה כל הזמן- כריסטוף מישאלאק. הפעם, בביקורי בדצמבר 2021, בחרתי לטעום את המון בלאן. הכי כיף שעד היום לא התאכזבתי, וגם הקינוח הזה היה מושלם. יש לו ויטרינת קינוחים יפייפייה ואלגנטית, אבל אחת מהסדרות האהובות עליי- זו סדרת קינוחי הכוסות שלו, בצנצנות פלסטיק ממותגות, כדי שניתן יהיה לקנות את הקינוח ולאכול אותו בדרך, בפארק, על ספסל. קינוחי הכוסות שלו עם מגוון טעמים ומרקמים, ממליצה בחום!

מישאלאק
צילום: ניצן סלומון

Grocery Breizh Café

במעדנייה יש מבחר נחמד של חומרי גלם מבראטן, לקחתי שם כמה סוגים של מלר פלור דה סאל, מחית קרמל ושני טעמים של טופי קרמל מלוח, אחד רגיל ואחד שמשלב כוסמת. חלק ממה שרכשתי כאן, ראיתי אח”כ גם בחנות הרגילה לחומרי גלם שאני פוקדת תמיד, אז זו לא תחנת חובה (:

אבל לאוהבי הקרפים- יש להם סניפים בכל העיר, וממש כדאי לטעום

מה עוד באזור המארה

עוגות גבינה של She’s Cake– רק עוגות גבינה, והן מעולות!

סניפים של פייר ארמה (עליו ארחיב בהמשך), כריסטוף אדם, פופליני ועוד

פופליני- פחזניות בלבד במגוון מליות. טעמתי בביקור לפני כמה שנים, לא היה לי מאוד טעים, יש כאלה שמשוגעים על המקום (: וגם מילה על כריסטוף אדם ורשת הבוטיקים שלו אקלר דה ג’נה בהן נמכרים רק אקלרים. המראה של האקלרים מרהיב, שילוב טעמים שנשמע מעולה, אבל עם השנים האיכות שלהם ממש ירדה. אפילו בביקור באוקטובר 2022 עשיתי שוב ניסיון לטעום, וזה היה פשוט ביס מאכזב.

Bontemps La Pâtisserie אחד המקומות הקסומים שיש בעייני. פטיסרי מעניין שהרכנו ממש במקרה, אי אפשר להישאר אדישים למה שנשקף מחלון הראווה. פטיפורים קטנים שמורכבים משתי עוגיות חמאה הכי נימוחות, בשילוב קרמים במכוון טעמים. מקום קסום, שהיווה לי השראה לאחד הקינוחים האהובים שיצרתי אני.

ניצן קינוחים וסדנאות פריז
צילום: ניצן סלומון

הכיכר האהובה והיפה כל כך Place des Vosges. הכיכר מלאה באנשים שיושבים על הדשא, נהנים מהשמש הנעימה. כיכר מקסימה, מלאה בבתי קפה, מסעדות, פטיסרי. אחד הסניפים של פטיסרי Carette המפורסם נמצא שם, וכדאי לדגום מהמתוקים במקום, וגם השף  Yann Brys  פתח שם בוטיק פטיסרי שמשוייך לאחד מבתי המלון בכיכר. טעמתי שם את הטארט הלימון שלו, שהיה פשוט מעולה, מאוזן, לא מתוק מידי. תענוג!

מה עוד חדש שגיליתי במארה? חנות רק לדבש- מכל הסוגים והמינים והדבורים- Miel Factory

חזרתי לטעום מהגלידריה המטורפת של השף David Wesmael בשם La Glacerie. המראה של הגלידה זה משהו מדהים- לא תאמינו שזה גלידה, יותר נראה כמו קינוח מפונפן, וכמובן מאוד מאוד איכותי וטעים.

Aux Merveilleux de Fred – המקום עם הבריושים הכי טעימים שטעמתי בחיי, רכים כמו ענן. המקום מתמחה בבריושים ועוגות מרנג קצפת מדהימות, במגוון טעמים. אל תוותרו על ביקור במקום. יש סניפים גם במקומות נוספים, כולל ברובע הלטיני, ואזכיר את המקום שוב כשאפרט על הרובע הלטיני.

 Fromagerie Laurent Dubois Bastilledchbu סניף של המקום הכי שווה שיש לקניית גבינות. יש סניף נוסף בשוק מוברט ברובע הלטיני, וארחיב עוד על המקום בהמשך הכתבה.

הרובע ה-1 וה-9

Le Chocolat Alain Ducasse

בנסיעה המשותפת האחרונה שלנו, קרן, שותפתי לנסיעות הרבות לפריז ואני התפנקנו בארוחה שלו במסעדה שבספינה בנהר הסן (חוויה מטורפת, עליה אפרט בעתיד). הפעם טעמתי מהשוקולד שלו! ביקרתי בסניף בקניון לה האל, שבאזור. יש עוד הרבה סניפים ברחבי העיר, פשוט תבדקו בגוגל. שוקולדים מאוד מיוחדים, חלקם נחשבים ל- SIGNATURE TABLET. קניתי את קופסת השוקולד המיוחדת לקריסמס, שיש בה פרלינים שיוצרו במיוחד עכשיו לעונה. ועוד שתי טבלאות שעניין אותי לטעום. טעמים חזקים ומודגשים של חומרי הגלם בגנאשים, תענוג של שוקולד!

Ladurée

בדצמבר 2021 הייתי בסניף שקרוב לחנויות המתמחות. לפני מספר חודשים הסניף הזה נסגר, יש כמובן עוד המון סניפים אחרי ברחבי העיר.

רשת פטיסרי, בין המוכרות בפריז, בעיקר מפורסמים במקרונים שלהם. סניפים פזורים בכל העיר, תמיד עם חלונות ראווה מעוצבים ויפים, ומעלים חיוך.

לאחרונה השף ג’וליאן אלוורז הגיע להוביל את לה דורה. אלוורז הוא  שף שאני מאוד מעריכה, היתה לי הזכות להיות בשתי סדנאות אומן שלו בארץ, ואני אוהבת מאוד את המתכונים שלו. בנוסף טעמתי את ארוחת שעת התה בהובלתו במלון  Le Bristol.

הייתי סקרנית לראות איזה קינוחים הוא יצר עבור לה דורה (יש סרטון שצילמתי ושמור בסטורי באינסטגרם). קינוח הוניל פקאן שהוא יצר עבור לה דורה מושלם. בנוסף, כיוון שאני חובבת גדולה של קפה, בחרתי לטעום את האקלר קפה שלו, ודי התאכזבתי מהטעמים.

המקרונים שלהם תמיד מעולים, דרך אגב.

צילום: Liran Hutmacher

ארוחת בוקר בקפה אנג’לינה

בביקורים קודמים הזמנתי מקום מראש, הפעם לא התאפשר. הגענו כעשרים דקות לפני השעה 9, שעת הפתיחה, ונכנסנו לארוחת הבוקר. ארוחת בוקר טעימה ואיכותית, מלווה בשוקו המוכר- שוקו סמיך מתוק וטעים. אני יודעת שיש כאלו שחושבים שהוא מאוד אובר-רייטד, ושבלתי ניתן לשתות אותו כיוון שהוא סמיך ומתוק מאוד. אבל אני  אני מאוד אוהבת את המקום, שהוא כמובן בחלל יפייפה ואלגנטי. גם על הארוחה באנג’לינה כתבתי בפירוט בפוסטים קודמים בפייסבוק.

כמובן יש את הפטיסרי שלהם, שהוא תמיד מהמם. הפעם גם עם חלון ראווה מטורף לקריסמס. מוכרים גם את אבקת השוקו שלהם, וגם קופסאות יפות יפות עם כל מיני שוקולדים, מחיות, ועוד.

הפטיסרי של סדריק גרולה Cédric Grolet Opéra

סדריק גרולה- השף פטיסייר הכי יצירתי היום. כוכב מוכשר בטירוף.

חיכיתי כ 20 דקות כדי להיכנס… לא נורא במונחים שלו… אבל רצוי להגיע מוקדם. אפשרות נוספת ועדיפה שתמנע עמידה בתור, היא להזמין מראש קינוחים מאתר האינטרנט שלו, ופשוט להגיע לבוטיק ולאסוף .

מתוך המגוון שהוכן לאותו יותר בחרתי בטארט וניל ובפיסטוק. האיכות של הקינוחים האלה היא מטריפה. קשה לי לתאר במילים. כל קינוח מכיל כמה שכבות, של בצק הטארט, ביסקוויט, שכבת פרלינה איכותי כל כך, ועוד קרם ועוד קצפת בטעם שקשור לטעמי הטארט. והכל מושלם. מרגישים את הטעמים האמיתיים של הוניל, של הפיסטוק. שלמות. זהו. לא לפספס.

סדריק גרולה הוא גם השף שמוביל את הפטיסרי במלון לה מוריס. שם ניתן לטעום את ארוחת שעת התה, בהובלתו. שגם היא חוויה בפני עצמה, ומאוד ממליצה להזמין שם מקום. המלון פתח בוטיק פטיסרי בהובלתו של גרולה, שם נמכרים קינוחי הפירות המפורסמים שלו, שהם קינוחים מרהיבים וייחודיים, גם במראה, גם בטעם.

זכיתי להיות בסדנת אומן שלו, כשהיה בארץ לפני כמה שנים. זו פשוט הצגה מטורפת, קשה להסביר את רמות הדיוק, הסבלנות, היצירתיות, הטעמים. גרולה גם הוציא 3 ספרי קינוחים, מאוד מרשימים וטובים. ממליצה שתטעמו את הקינוחים שלו. הוא גאון.

תות סדריק גרולה ניצן קינוחים וסדנאות
קינוח התות צילום ניצן סלומון

הפטיסרי של מלון ריץ Ritz Paris Le Comptoir בהובלת השף Francois Perret

זו פעם שניה שאני מבקרת במקום המיוחד הזה, שהוא איכותי, מעניין, טעים ויצירתי. שווה ביקור!

בגזרת המלוחים- טעמתי שוב מאפה במילוי האם וגבינות שהיה נהדר. זו יצירה מיוחדת שלו מבצק עלים שאפוי בצורה מעניינת, מלבנית, במגוון מילויים. מאוד מאוד טעים וטרי.

בגזרת המתוקים הפעם טעמתי טארט אגסים מעולה, שלא היה בביקור הקודם שלי. הטארט מורכב מבצק פריך שוקולד מושלם, מעליו קרם שקדים אפוי, קרם שוקולד חלב וסיום עם מניפת פרוסות אגסים מקורמלות. קינוח טעים ומאוזן. מאוד נהנתי ממנו.

קינוח שני שניסינו Milk Ritz- קינוח שמשלב מסגרת בצק ברטון בתוכו מתגלה פודינג אורז קרמי ושכבה דקה של קרם פסיפלורה. קינוח ממש טעים ומעניין, רענן ומיוחד. ממליצה!!

בדצמבר 2021 הגעתי במיוחד לארוחת בוקר. טעמתי מהמאפה המלוח (יש 3 סוגים לבחירה) במילוי אנשובי, עוף, ירקות, פרמז’ן… עד שהיא סיימה לפרט מה יש בכל אחד מהמאפים, כבר שכחתי מה היה בראשון…. אז בחרתי מבלי לזכור, והיה ביס מושלם של בצק עלים עשוי מדהים, אפוי בצורה מלבנית ארוכה, עם מקום למילוי של כל הטוב הזה שתיארתי.

בנוסף טעמתי מאפה מדלן במילוי קרם קרמל, וציפוי סירופ סוכר, שבעייני היה מתוק מידי, ונותן מרקם גרגרי בביס. פחות אהבתי. טעמתי מקינוח המדלן (ממש התלבטתי מול כל הטוב שהיה!!) עם קצפת לא מתוקה, שמשתלבת נהדר עם אינסרט קרמל נוזלי. קינוח נפלא ממש! הביסקוויט בקינוח היה עבה מידי לטעמי, אבל בסך הכל הקינוח היה מאוד טעים ומאוזן. שווה ביקור!!

צילום: ניצן סלומון

sebastien gaudard-Salon de thé – Pâtisserie des Tuileries

בוטיק מדליק, קרוב לרחוב ריבולי, בו ניתן גם לשבת ולהזמין אוכל, גם לטעום ממגוון הקינוחים שבתצוגה- קינוחים קלאסיים עשויים היטב. הפעם ישבנו כאן לנשנוש צהריים. הזמנתי את הכריך croque monsieur שנחשב לאחד הטובים העיר, כריך טוסט של גבינה והאם. היה מצויין ממש!

כאן גם רכשתי עוגיות פתי-בר לטעום בבית, ששמרתי עליהן כל כך כל הדרך לארץ. וזה היה שווה את זה- הן היו מעולות – חמאתיות עם נגיעת מלח. שווה!!

לפאייט גורמה

בית הכל-בו המוכר בפריז, עם אגף, או יותר נכון בניין שמוקדש כולו לקולינריה. בקומת הכניסה יש דוכנים של הפטיסרי המובילים: פייר הרמה, יאן קוברר, פיליפ קונטיצ’יני, אקלר דה ג’נה- האקלים של כריסטוף אדם (ממש לא ממליצה עליהם, כבר כמה שנים שהם פשוט לא טובים), השוקולד המדהים של אלן דוכאס- יקר אבל ברמה מטורפת, ועוד כמה נוספים – וזו חלופה נפלאה על פני ביקורים בחנויות של כל שף בנפרד. בקומה התחתונה יש סופר ענק עם מבחר מטורף של חומרי גלם, כולל שוקולדים בקופסאות מפונפנות, ריבות, גבינות, בשר, ממרחים, שמנים הכי שווים שיש, הכל מהכל, כיף בלתי נגמר! ממליצה לא לבקר בסופי שבוע כי עמוס!! 

הרובע ה- 11:

אזור חדש שחקרתי בנסיעה האחרונה. הרבה מקומות מעניינים נפתחים פה והייתי חייבת להגיע ולחוות בעצמי.

המקום הראשון אליו הגעתי היה הבולנז’רי French Bastards ויש להם סניף נוסף במארה.

אם יש בולנז’רי שווה לטעום בו, זה המקום! וואוו! קרואסון מצויין, קרואסון שוקולד פיסטוק מעולה, בגטים ולחמים שנראים מגרים, סנוויצ’ים ואפילו ויטרינה של קינוחים שנראים וואוו! לא טעמתי מהם, כי בכל זאת בוקר…..

ניצן קינוחים וסדנאות פרנץ' באסטרדס
צילום: ניצן סלומון

ממש מול הבולנז’רי שלהם ברובע ה- 11, יש שתי מאפיות נוספות: Graine, שם טעמתי שוסון, הבצק נהדר, המילוי סביר, לא משהו מאוד מיוחד. אבל אני ממליצה להיכנס ולצפות במטבח הפתוח שלהם, רואים את האופה מקפל את הבצקים לבגטים, את המלושים הענקיים, את הבגטים הטריים שיוצאים לסלסלה. זו פשוט חוויה מהפנטת ומהנה.

ומקום שלישי צמוד אליהם, Boulangerie Chambelland פטיסרי בולנז’רי ללא גלוטן, שנראה נהדר וטעים. אמנם לא טעמתי כלום, כי הייתי כבר שבעה משני המקומות הקודמים, אבל נראה מאוד איכותי.

יש גם בית קפה קטן וחמוד במתחם, מאוד נחמד לשבת כאן.

משם המשכנו למקבץ נוסף שרציתי לדגום, והלכנו לכיוון Rue Paul Bert. לשף Cyril Lignac יש 3 בוטיקים צמודים אחד לשני כאן, גם פטיסרי, גם שוקולד וגם מסעדה. הפעם לא טעמתי שום דבר שלו, כיוון שטעמתי בביקורים קודמים.

לפתע קלטתי מישהו עובד ליד חלון ראווה, ומיד באנו לבדוק. המקום נקרא MAISON GAZELLE וזו קונדיטוריה מרוקאית, בה מכינים כיסוני בצק דקיקים במילוי מרציפן במגוון טעמים. הם גם מעבירים סדנאות מעשיות במקום. הקונדיטור שמכין את הכיסונים, עומד בעמדת עבודה צמוד לחלון ראווה, וזה פשוט קסום, לראות אותו עובד, קורץ, ממלא וסוגר.

טעמנו 2 כיסונים- הראשון בטעם פיסטוק מעולה, השני בטעם תאנים, פחות אהבתי. וגם סיגר במילוי אגוזים וורדים שהיה מצויין.

מעדניית Hams. וואוו, ביקור חובה! כריכים מעולים שמכינים במקום, עם נקניק פרושוטו שפורסים ממש מולנו, ממרחים, גבינות וירוקים. שלמות. כל מה שאומר לא יתאר במדויק את הביס הטעים והמיוחד. המלצה מעולה של רן ורדי, תודה!!

באותו הרחוב נמצא גם השוקולטייר Julien Dechenaud, שאני עוקבת אחריו כבר תקופה, בעיקר אחרי הקינוחים שלו. כאן לקחנו הביתה מגוון פרלינים בקופסה לטעום. היה מעולה ממש, טעמים מעניינים (גנאש מנטה, פרלינה קוקוס, פרלינה פיסטוק מטורף ועוד), מאוד איכותי וטעים.  יש לו תצוגה קטנה של קינוחים בבוטיק. לפני שחזרתי הביתה, טעמתי את עוגיית הפיסטוק שלו בבוטיק של Fou de Patisserie עליו ארחיב בהמשך. עוגיית פיסטוק, מעליה פרינה פיסטוק וקרמל רך. היתה טעימה מאוד.

מה עוד ברחוב? בולנז’רי עם תור ארוך של אנשים, אז כנראה שמאוד מוצלח שם. בית קפה שקיבלתי עליו המלצה, אבל גם הוא היה עם תור, אז פשוט המשכנו הלאה.

משם, כתרומה מבריקה למסלול, חופית רצתה שנגיע לארוחת צהרים במסעדה צרפתית פחות מוכרת לתיירים Le Baratin. לא הזמנו מקום מראש, כי ההגעה למסעדה היתה מאוד ספונטנית, אז כמעט ולא היה מקום. בעודנו עומדות בהלם מזה שלא ניכנס, אחרי המסע הארוך במטרו, יוצא שוב הבעלים ואומר שהם קיבלו ביטול. איזו שמחה!

המסעדה שייכת לזוג, היא השפית, הוא המארח והיינן. מסעדה צרפתית טיפוסית, עם שולחנות בודדים בפנים, 2 שולחנות על הרחוב ותפריט כתוב על לוח, עובדה שהקשתה עלינו להבין מה נאכל היום…. המלצר המהמם שלנו הסביר כמעט מצוין…. קודם כל הגענו בגלל מנת הפטריות שלהם- שהיתה מדהימה, עם פטריות בשרניות ונימוחות. מנה נוספת שחשבנו שהיא סלט טרי ורענן התגלתה כמנה של חתיכות עוף קר ומוזר (:

ומנה עיקרית של שקדי עגל. לא בדיוק הבנו שזו מנה של שקדים, יותר חשבנו לכיוון העגל…. אבל המנה היתה פשוט חלום. שקדי עגל בניחוח לימוני, רך וטעים, מלווה בתפוחי אדמה קטנים שנמסים בפה. נהניתי מכל ביס. לסיכום, היתה לנו חוויה ממש מיוחדת במסעדה הזו!

מהמסעדה לקחנו מטרו לכיכר הבסטיליה, ונתקלנו בשוק פשפשים מטורף לכל אורך השדרה, מה לא היה שם! וואוו.

בולנז’רי מקסים ואיכותי שעברנו בדרך- Maison Landemaine, עם מגוון קינוחים משגעים, טארטים שטוחים מבצק עלים עם מגוון מליות- אגסים, משמשים ועוד. אנחנו טעמנו את האגסים שהיה מצוין.

הרובע הלטיני בגדה השמאלית

את היום פתחנו בארוחת בוקר פריזאית ומפנקת, שנקודת הפתיחה שלה היא בשוק מוברט-Marche Maubert שוק שמגיע לאזור 3 פעמים בשבוע, חוויה של שוק משגע, עם כל הדוכנים היפים. הפעם לא הגענו ביום של השוק, אבל זה לא הפריע לחווית הארוחה.

התחלנו עם בולנג’רי La Maison d’Isabelle שהקרואסון שלהם זכה לקרואסון הטוב ביותר בפריז לשנת 2018. הוא באמת טעים כל כך, ובא לי ממש כבר לתת בו ביס שוב.

יש גם סנוויצ’ים, בגטים טריים ומאפים איכותיים נוספים. מה לקחנו? קראוסון, בגט, קווין אמאן, וטוסט חצילים.

צמוד למאפייה, יש את חנות הגבינות Fromagerie Laurent Dubois. דובוואה הוא יצרן גבינות ארטיזני, אחד הגבנים המובילים בפריז, שממציא שילובים וטעמים מקוריים לגבינות שלו. דובוואה בעל תואר ה  MOF תואר של כבוד המוענק לבעלי המלאכה הטובים בתחומם, על ידי נשיא הרפובליקה הצרפתית.

גבינה אהובה שאני לוקחת איתי הביתה לפעמים היא גבינת הברי עם האגוזים, שהיא מאוד אהובה בבית, וגם גבינת הקונטה או תום. וכמובן חמאת בורדייה לקחת הביתה או לפארק. יש גם חמאה עם תוספות שונות כמו שמן זית, וניל או בצלים.

מה לקחנו? 2 גבינות, אחת רכה, אחת קשה ואני גם לקחתי 4 סוגים של חמאות וגבינות הביתה, ארוזות בואקום.

עשינו לנו ארוחת בוקר מושלמת והכי טעימה שיכולנו-  לקחנו את הקניות לגינה קסומה קרובה, עם נוף מושלם לקתדרלת נוטרדם, פרסנו את כל הקניות על ספסל ונהננו מכל ביס.

סיור פטיסרי בפריז ניצן קינוחים וסדנאות
צילום: ניצן סלומון

משם המשכנו לרחוב סן ג’רמן הנפלא, שם נמצאות הרבה מהקונדיטוריות השוות.

השוקולטייר האהוב עליי Patrick Roger, הוא יצירתי ומשוגע, והחנויות שלו זו חוויה, עם פסלי השוקולד הייחודים שהוא יוצר. בכל בוטיק שלו תמצאו יצירה שונה שפיסל, והן מתחלפות כל כמה חודשים. הפרלינים שהוא יוצר הן חוויה חושית מטורפת, וכל נסיעה אני קונה קופסה מפנקת הביתה.

ניצן קינוחים וסדנאות פטריק רוז'ה
צילום: ניצן סלומון

אחריו הפטיסרי של PIERRE HERMÉ– השף פטיסייר הגדול מכולם מבחינתי (יש כמובן סניפים נוספים שלו ברחבי העיר). מוכשר ויצירתי, גאון. יש לו כמה קינוחים אייקוניים- כמו קרואסון איספהאן, אלף האיים, פרזייה פיסטוק תותים הכי מושלם שיש, טארט וניל אינסופי ועוד…. וכמובן קולקציית מקרונים, שחלקם בטעמים עונתיים, ומקרון שוקולד פסיפלורה מטורף שלו. בקיצור, תחנת חובה בביקור בפריז.

Aux Merveilleux de Fred מקום קסום שכבר הכרתי מאחד הביקורים הקודמים, ומאוד רציתי לחזור שוב. נמכרים 3 מוצרים ספציפיים- בריוש חלומי שאין דברים כאלה, אחד רגיל והשני בשילוב פצפוצי שוקולד. עוגות מרנג וקצפת, במגוון טעמים, שהם פשוט שלמות. וופלים במילוי קרמל- מיותר לטעום. לכו על הבריוש עננים ועל עוגת מרנג אישית!

חנות שוקולד בשם Chapon, שמוכרת שוקולדים באריזות צבעוניות במיוחד. אבל לכאן הגענו בשביל משהו אחר- מוס שוקולד שאין דברים כאלה! בחנות היו 5 סירים, כל סיר הכיל מוס שוקולד שמורכב משוקולד עם אחוזי קקאו שונים, והמוכר בודק כמה מריר או מתוק תאהבו, ולפי התשובות הוא ייתן את המוס המתאים. חייבים לטעום!

ניצן קינוחים וסדנאות
צילום: ניצן סלומון

ביקרתי לראשונה בפאסג’ Beaupassage המדליק שהוא יחסית חדש. פאסז’ שיקי, מעוצב מהמם עם כמה מסעדות – ביניהן מסעדה של פייר הרמה, כמובן גם עם הקינוחים שלו, שם ישבנו לאכול ארוחת צהריים. מה עוד? מאפייה של Thierry Marx, מסעדת המבורגר, מסעדת מאכלי ים, בית קפה מעוצב ועוד. מקום כייפי ומדליק, בהחלט שווה ביקור.

מה עוד ברובע הלטיני? המלצות מביקורים קודמים:

הפטיסרי של קלייר דמון Des Gateaux et du Pain,  שפית מוכשרת ויצירתית, שווה לטעום את הקינוחים שלה.

ז’אק ז’נה- Jacques Genin שוקולטייר, אחד המוכשרים, אבל חובה לטעום ממתקי הקרמל שלו שבעייני הכי טובים בעיר, ובעיקר מהמרמלדות (Pâtes de fruits) שאין כמותן לאחרים, מבחינת האיכות, מיצוי טעמי הפירות, הטעם.

שוקולד Pierre Marcolini

קפה דה פלור המפורסם ברובע הלטיני, אבל לחלוטין מלכודת תיירים

פטיסרי  Arnaud Larher

Hugo & Victor פטיסרי מאוד איכותי וטעים

Le Bon Marché אגף האוכל בבית הכלבו, שהוא אגף אוכל מטורף בין כמה קומות, שם תוכלו למצוא כל מה שחלמתם עליו, מחומרי גלם ועד כלים מפונפנים למטבח. מקום שהוא חלום, אבל חלום יקר!

שוק מופטרד ברחוב בעל אותו השם Rue Mouffetard. רחוב שוק קסום עם הירקן, הדגים, הבשר, בתי הקפה. שווה לעבור פה. החנויות של השוק פתוחות כל יום, עד השעה 13, למעט ימי שני. חלקו העליון של הרחוב משגע וכייפי בשעות הערב- שם נמצאים המון ברים ומסעדות.

בסוף הרחוב נגיע לפטיסרי של השף Carl Marletti. אחד השפים האהובים עליי, בעיקר כי הוא פשוט אישיות מהממת. הקינוחים שלו איכותיים וטעימים. אבל הוא גם מורה- הוא מעביר סדנאות לתוצרים המוכרים ביותר שלו, והוא פשוט קסם של שף. נכחתי בשתי סדנאות שלו בפריז, מהן למדתי המון. זכיתי ללמוד, בסדנה מעשית, מאחד השפים המוכשרים והצנועים שיש.

ניצן קינוחים וסדנאות קארל מרלטי

ארוחת שעת התה במלון Cheval Blanc

ארוחת שעת התה במלון 5 כוכבים בפריז זו חוויה מרשימה, קסומה, יצירתית, מרגשת, טעימה. אני תמיד מוקסמת ומרוגשת במיוחד מהחוויה הזו. זו תמיד הקלאסיקה במיטבה. וכיף לראות, לחוות ולטעום מגוון כה מיוחד ויצירתי של השפים במלונות.

בקרוב אכתוב כתבה מיוחדת על שעת התה במלונות, בהתחשב בעובדה שהייתי בהרבה שעות התה מרגשות אחרות….. מלון לה מוריס, 4 עונות, ריץ, בריסטול ובורגנדי …

אך הפעם, משתפת בחוויה במלון החדש שנפתח, שעת תה בהובלת השף  Maxime Frédéric ארוחת שעת תה חדשה בהגשה מטריפה, שנחשבת לשעת התה הכי שווה בעיר. (לאחרונה המלצתי לחברה על שעת התה במלון, ולא ניתן היה להזמין מקום דרך האתר. בכל מקרה, ממליצה לבדוק באתר שלהם ולעקוב)

כמו תמיד, זה אחד מרגעי השיא שלי בפריז, חוויה מפונפנת, מרגשת, מטריפת חושים. הגשה יצירתית, מהנה וטעימה כל כך!

הפעם היה מגוון יותר צנוע בתחום המלוחים, והרבה מאוד מתוקים.  התחלנו עם מלוחים- היו 3 טעימות של מלוחים. רול עם ירקות, מאוד חמצמץ. קלתית פריכה מושלמת עם קרם אבוקדו וסרטנים. ביס מושלם ממש, והכי מיוחד בגזרת המלוחים. ומלוח אחרון היה מאפה במילוי קרם גבינות עיזים.

במתוקים- התחלנו עם פטיפור מרנג במילוי פירות הדר. מאוד מרענן! מיל פיי עשוי בצורה מושלמת, ובעיצוב יפייפה! פרי-ברסט אישי, עם קרם פרלינה לוז מושלם מושלם! לא מאוד מתוק, טעם אגוזי מודגש, שילוב מושלם בין המרקמים. חגיגה. שני קינוחים שהם מאוד סטנדרטיים, אבל עשויים בצורה מושלמת, גם בטעמים שלהם וגם בעיצוב אלגנטי ומדוייק. הפטיפור הרביעי- עוגת מוס שוקולד מריר אישית עם נגיעות ג’ינג’ר, שאני פחות מתחברת אליו. המוס עצמו היה מעולה.

ניצן קינוחים וסדנאות
צילום Liran Hutmacher

לאחר שקיבלנו את המלוחים והקינוחים, להפתעתנו זרמו לשולחן עוד מאפים ועוגות! בריוש מדהים ממש! שוסון תפוחים מצויין בליווי קצפת רכה מלאה בוניל, עוגת גבינה מטורפת!! רכה וקטיפתית, באמת מצויינת. לסיום היה קינוח אגס בציפוי בצק עלים עם גלידת וניל, קינוח אגס רך וטעים ממש בהגשה כל כך יפה ואלגנטית. היה ביס מענג ממש. סיום מושלם לכל התענוג הזה. נהננו מכל רגע!

עדכון בנוגע לשעת התה במלון- לצערי הפסיקו להגיש אותה במלון הזה, אבל ניתן יהיה לטעום מיצירותיו של השף הכל כך מוכשר הזה בתערוכה חדשה של לואי ויטון, שנפתחת בדצמבר 2022 כנראה. התערוכה תשלב קינוחים ושוקולדים שייצר השף במיוחד עבור לואי ויטון. ממליצה להתעדכן באתר של לואי ויטון להזמנת מקום לסיור, הכניסה ללא תשלום אבל מחייבת רישום מראש.

שעת התה במלון 5 כוכבים בפריז זה אחד מרגעי השיא והאושר בכל ביקור שלי בעיר. המגוון, הטעמים, האפשרות לטעום מכמה קינוחים קטנים בדיוק כמו שאני אוהבת, היצירה המקורית, הנגיעה האישית של כל שף שהוא אומן…. זו פשוט חוויה מרגשת. אפשר לומר שהרבה מאוד מהקינוחים שאני יוצרת שואבים השראה מארוחות שעת התה בהן הייתי. והאמת, לא משנה באיזו שעת תה תהיו, העיקר שתחוו אחת. והכי חשוב- מיד לאחר הזמנת כרטיסי הטיסה- להזמין מראש מקום לשעת תה.

שעות תה נוספות בהן הייתי: במלון לה מוריס בהובלת השף סדריק גרולה; במלון ג’ורג’ ה- 5 (4 עונות) בשעת תה של השף מקסים פרדריק; במלון לה בורגנדי; במלון Park Hyatt; במלון La Bristol בהובלת השף ז’וליאן אלוורז; מלון הריץ בהובלת השף פרנוואה פרט

קצת תרבות

LV Dreams התערוכה של לואי ויטון, שנפתחה בסוף דצמבר 2022, ותהיה פתוחה עד לחודש נובמבר 2023. התערוכה מציגה את פריטי המותג מתחילתו ואת שיתופי הפעולה של המותג עם אומנים מוכשרים לאורך השנים. לקח לי סביב חצי שעה או אולי טיפונת יותר והגעתי לסיום, לבית הקפה שנפתח במיוחד לתערוכה.

בית הקפה שיקי ומעוצב, בו ניתן לטעום מהקינוחים שהשף היצירתי והמוכשר מקסים פרדריק, השף פטיסייר של מלון שבל בלאנק, יצר במיוחד עבור התערוכה, בהשראת המותג.

הושיבו אותי בשולחן יפייפה במיקום מושלם ליד החלון, עם הרקע המרגש של הנהר והמבנים של הגדה השמאלית.

הקולקציה המתוקה שהשף יצר לבית הקפה בתערוכה: אקלר שוקולד, קינוח אישי וניל, קינוח אישי לוז, קינוח אישי מוס שוקולד, טארט לימון, עוגת שרלוט אגסים ועוגת שיש שלמה.

הזמנתי שוקו חם טעים ממש, ואת קינוח הוניל שהיה מדהים. שכבה קראנצ’ת בתחתית, ביסקוויט וניל אוורירי, קרם וניל סופר אוורירי, פרלינה, סיום עם ריסוס שוקולד. השתלב מעולה עם השוקו (:

צמוד לבית הקפה ישנה נקודת מכירה בה נמכרים השוקולדים שיצר השף, בעיצוב שכולו בהשראת המותג.

נמכרים פרלינים, מרשמלו בציפוי שוקולד, מקרונים, דרז’ה ועוד, הכל בקופסאות מעוצבות מושלמות, בדיוק כמו שאני אוהבת ואף פעם לא יכולה לעמוד בפניהן. הדבר הכי מדליק זה המקררים בהם נמצאות הקופסות- מקררים שמעוצבים מבחוץ כמו המזוודות של לואי ויטון. פשוט משגע!

הכניסה לתערוכה מחייבת רישום מראש דרך האתר של לואי ויטון, אך היא ללא תשלום. ניתן להיכנס רק לבית הקפה ללא צורך ברישום. ממליצה ממש להגיע לטעום מהקינוחים של השף המוכשר הזה, כי זו באמת הזדמנות!

המתוקים המושלמים של השף מקסים פרדריק

הבית ברחוב ריבולי 59 בניין שלם וישן שכולו אומנות. בכל קומה, בכל חדר, ישנן סדנאות של אומנים שממש עובדים על יצירותיהם שם. כל הבניין מעוטר ביצירות אומנות ובציורי גרפיטי מהממים, מבחוץ ומבפנים. נין להיכנס לבניין, לטייל בין כל החללים, לראות את האומנים בעבודתם, ופשוט להנות מאומנות עכשווית, בועטת ומגוונת. הכניסה ללא תשלום, אך רצוי להשאיר תרומה בקופסה שנמצאת בלובי בקומת הכניסה.

Bourse de Commerce מבנה הבורסה המהמם ששופץ יחסית לאחרונה ויש בו תערוכות מאוד מעניינות. בביקור שלי בדצמבר 2021 היתה תערוכה מרכזית מרתקת עם מיצגים עשויים משעווה, פסל שמשתנה כל זמן התערוכה בזכות הנרות שדולקים בפסל. התערוכה המרכזית משתנה כל הזמן ויש עוד תערוכות נוספות במבנה. היה מרתק.

Palais-Royal. גנים מהממים!!! שנמצאים בבמרכז ארמון שנבנה במאה ה 17 עם יצירות אמנות נפלאות! מקום קסום ומהנה לשבת בו.

פאסז’ ויוויאן שמקושט כל כך יפה בכריסמס והכי מהמם בעייני. פאסז’ הקסום עם חנויות בוטיק מעניינות, מסעדות, ממליצה לבקר שם. יש פסאז’ים מופלאים ויפים נוספים, שהם באמת קשם אחד גדול. ממליצה לקרוא עליהם באתר של פרנקופילים אנונימיים, יש לו כתבה שלמה רק על זה! צירפתי לינק לאתר ממש כאן בהמשך…

התצפית מגלרי לפייט– כשתגיעו לגלרי לפייט, החלק הכי כייפי הוא לעלות לקומה העליונה, להגיע לגג, ולהתרגש מהתצפית. בזמן הכריסמס, אפשר גם להתרגש מהעץ המסורתי שיש במרכז הכלבו, כל שנה יש עץ חדש ומרשים.

מונמרטר– הגבעה היפה עם בזיליקת סקרה-קר (בזיליקת הלב הקדוש), אזור מרתק, מעניין ויפייפה. ממליצה לקחת סיור מודרך במקום, מאוד משדרג את החוויה.

וכמובן ההיילייטס של פריז– בניין האופרה גרנייה, מוזיאון הלובר ומולו גני טווילרי המשגעים. בכריסמס יש גם את השוק המשגע כאן, מאוד כייפי (אם כבר כריסמס- גם השוק מול בית העירייה משגע וכייפי). כיכר הבסטיליה, כיכר הקונקורד, שער הניצחון, התערוכה של דיור שמומלצת בטירוף, האייפל שכיף לראות אותו מואר גם בשעות החושך כשהוא מנצנץ כל שעה, יחד עם גני טרוקדרו מצד הגדה הימנית מול האייפל, וגני האייפל שצמודים לאייפל עצמו בצד הגדה השמאלית, גני לוכסמבורג המשגעים בגדה השמאלית ברובע הלטיני.

בנוגע לשופינג- חנויות ובוטיקים מושלמים ומיוחדים פזורים בכל רחבי העיר, בכל רחוב שבמקרה תגיעו אליו. בנוסף יש את קניון לה-האל שנמצא ברובע הראשון המרכזי. הקניון בן כמה קומות עם המון חנויות של רשתות, מאוד כייפי, וגם נמצאת שם תחנת מטרו מאוד גדולה.

פרנקופילים אנונימיים– אתר אינטרנט של צבי חזנוב, שאין מספיק מילים לתאר את העושר התרבותי וההיסטורי שיש בו. צבי הקים אתר משגע, בו ניתן לקרוא על על כל פנינה תרבותית ועל ההיסטוריה המרתקת של העיר פריז וצרפת בכלל. ממליצה בחום להיכנס לאתר שלו, גם להמלצות על מסלולים, על אתרים תרבותיים, על אוכל, וכמובן על ההיסטוריה של כל פינה. לומדת ממנו המון, וכמה כיף שהוא הקים את האתר הזה.

מלונות בהם הייתי

Grand Hôtel Saint Michel ברובע הלטיני

Hôtel Caron Paris 4 מלון 3 כוכבים באזור המארה, קרוב לריבולי ולכיכר הבסטיליה, וממש קרובה לכיכר ווז’ המושלמת, ובכלל קורבה למקומות השווים במארה.

Little Palace Hôtel מלון 3 כוכבים באזור המארה הצפוני (הדבר המוזר היחיד- מקלחות עם דלתות שקופות (: )

Hôtel Victor Hugo Paris Kleber המלון היחיד שאני לא ממליצה עליו. החדרים הרגילים מאוד קטנים, עם ריח לא נעים בחדר. לאחר תלונות על החדר, העבירו אותנו לחדר מרווח יותר ונעים ללא תוספת תשלום.

Hôtel Malte – Astotel מלון 4 כוכבים, חדר מושלם ומרווח ביחס לחדרים במלונות האחרים בהם הייתי. מלון מהמם. מיקום המלון ליד הגינה הקסומה פאלה רויאל.

Hôtel Ducs de Bourgogne מלון 4 כוכבים במיקום נפלא, קרוב מאוד לקניון לה האל, ממש על רחוב ריבולי וכלבו Samaritaine וקרוב ממש למוזיאון הלובר מצד אחד, ולמארה הכייפי מהצד השני. שירות נפלא, חדרים מושלמים. מאוד מאוד נהנתי במלון הזה.

לינק לדירה מהממת שהיינו בה 4 חברות, קומה 2 או 3 ללא מעלית אמנם, אבל מיקום מושלם בגבול המארה והרובע ה-2, סמוך לרח’ מונטוגוויל האהוב עלי כל כך. הדירה משופצת פיקס, 2 חדרי שינה נעימים, סלון, מטבח מאובזר קומפלט, 2 חדרי מקלחת ושירותים. תקשורת נפלאה עם מי שמתחזק את הדירה. ממליצה בחום.

תקשורת

לאחרונה השתמשתי ב eSIM של אפליקציית Airalo. השימוש באפליקציה הזו חוסכת המון כסף (עלות של דולרים בודדים בלבד) וגם חוסכת החלפות של כרטיסים. שימוש נוח ומשתלם! תורידו את האפליקציה ותעקבו אחרי ההוראות של ההתקנה וההפעלה בחו”ל. תוכלו גם להשתמש בקוד ההפניה שלי כדי לקבל זיכוי של 3$ בשימוש הראשון שלכם. הקוד שלי NI4812.

לסיום

פריז זו העיר האהובה עליי, ואני לא שבעה ממנה. מקווה שהפוסט וההמלצות שלי יעשירו את הביקור שלכם בעיר. מוזמנים להיילייטס באינסטגרם שלי, שם שמורות המלצות ותמונות של כל המקומות בהם הייתי. כמובן שאמשיך לעדכן כאן בעתיד לאחר כל נסיעה, ואשמח לשמוע אם הפוסט עזר לכם בסיור הקולינרי שלכם בפריז.

ושתמיד תהיה לנו פריז!

ניצן

ההרשמה לנבחרת B לקורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

לבבות טראפלס

טראפלס-אחד הפינוקים הכי קלים ומהירים, ועם זאת אחד הטעימים. כל כך פשוט להכין אותם, והכי כיף להכין אותם בתבניות סיליקון, באיזו צורה שתירצו. אני מכורה לתבניות

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות קינמון ופקאן

מתכון לעוגיות שוות ומיוחדות, שהכנתי לאירוח באחד ממפגשי קורס שעת התה אצלי בסטודיו. העוגיות היו כל כך מוצלחות, שמייד התבקשתי לשתף במתכון. העוגיות משלבות

לקריאה >>

מתכונים

עוגות לימי הולדת

עוגות מעוצבות לימי הולדת- העוגה שהבנות שלי הכי אוהבות שאני מכינה, כי הן העוגות הכי זכורות להן מהילדות (היום הן כבר עמוק בגיל ההתבגרות). העוגות שליוו אותי

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית