עוגיות סנדוויץ’ קרמל

עוגיות סנדוויץ  קרמל

כמו בכל מפגש שמתקיים אצלי בבית, אני מכינה תוצרים חדשים שלא הכנתי עד היום. אז קבלו את אחד הדברים השווים, שגרר תגובות נלהבות במיוחד מהטועמים- עוגיות בצק פריך, ביניהן זילפתי קרם קרמל רך. בקיצור, ביס מושחת וטעים.

מקווה שתכינו אותן גם אתם, תפנקו את האהובים, וכמובן לא לשכוח לשתף אותי בתמונות. ניצן

הכנת בצק פריך:

קיימת הדרכה דיגיטלית מצולמת חינמית להכנת בצק פריך מושלם, כולל הכנת הבצק וטיפים מושלמים לרידוד מקצועי במראה מושלם ניתן להירשם כאן להדרכה

200 גרם            קמח

60 גרם              קורנפלור

140 גרם            חמאה קרה, חתוכה לקוביות

2 גרם                מלח דק

35 גרם              שקדים טחונים

70 גרם             אבקת סוכר

50 גרם              ביצה קרה

הכנה: 

במיקסר עם וו גיטרה: נניח קוביות חמאה, קורנפלור וקמח, ולעבד במהירות איטית, עד קבלת פירורים- כמו חול, ולא רואים יותר גושי חמאה

נוסיף את כל שאר המרכיבים ונמשיך לעבד במהירות איטית

כשהמסה מתנתקת מהדפנות הבצק מוכן.

נרדד את הבצק בין דפי ניילון גיטרה לבצק דק (אפשר גם בניירות אפייה), בעובי של כ- 2-3 מ”מ.

נעביר את הבצק למנוחה במקרר, לשעתיים לפחות. (ניתן לשמור את הבצק במקרר עד שבוע או במקפיא עד חודש)

כשהבצק קר נקרוץ עיגולים בקוטר שאנחנו רוצים (אני הכנתי בקוטר של 6 סמ’). את העיגולים הקרוצים נעביר להקפאה, ונאפה אותם קפואים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.

אני אופה את העוגיות על משטח סילפן- משטח סיליקון מחורר, בזכותו העוגיות ישרות ואחידות, עם הדוגמה המשגעת של הריבועים הקטנטנים-מניחה את העוגיות על משטח מחורר אחד, ומעל העוגיות מניחה משטח סיליקון מחורר נוסף.

להסבר מדוייק על האפייה עם המשטח, אני ממליצה לצפות בהדרכה המצולמת שלי לטיפים להכנה ואפייה של בצק פריך מושלם כמו של השפים הגדולים, כדי לקבל עוגיות שנראות מושלמות, אחידות, דקות וטעימות, בדיוק כמו בתמונות כאן! כאן פרטים על ההדרכה

מילוי קרמל רך:

180 גרם סוכר

30 גרם גלוקוז

90 גרם שמנת

8 גרם מלח

150 גרם חמאה

הכנה:

נתחיל עם הכנת קרמל. נשקול גלוקוזה בסיר, ונניח על אש בינונית. כאשר מתחיל בעבוע בגלוקוזה, נוסיף סוכר בהדרגה- נוסיף שכבה דקה של סוכר, ואיפה שהסוכר מתחיל להיות שקוף, נוסיף שכבת סוכר חדשה.

נמשיך את הבישול עד לקבלת קרמל בצבע ענברי.

בסיר מקביל- נחמם שמנת ומלח לסף רתיחה. שהשמנת תהיה חמה כשהקרמל מוכן.

כשמתקבל קרמל בסיר הראשון, נכבה את האש.

נעצור את בישול הקרמל על ידי הוספת השמנת החמה לסיר הקרמל מייד כשהקרמל מוכן, בהדרגה, באיטיות, תוך כדי טריפה נמרצת עם מטרפה. נטרוף היטב עד לאיחוד. אם יש גושי קרמל, נחזיר לאש ונטרוף עד שכל גושי הקרמל נמסים לקרמל נוזלי.

נותנים לקרמל להתקרר קצת, מוסיפים את קוביות החמאה כשהקרמל סביב 40 מעלות, וטוחנים עם בלנדר מוט לקרמל רך וחלק.

מאפשרים לקרמל להתקרר עד שיהיה נוח ויציב לזילוף.

נעביר את הקרמל לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר של כחצי סמ’

נזלף ספירלה על כל עוגיה, ונסגור עם עוגייה נוספת מעל הקרמל, בזהירות.

ממליצה לזלף את הקרמל סמוך להגשה. לסרטון הדגמה באינסטגרם, ליחצו כאן

ניתן להקפיא את הקרמל בקופסה סגורה לאורך זמן. ולהפשיר לפני הזילוף בין העוגיות.

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

רוצה להתקדם למתכון המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-טארט פקאן בסדנה דיגיטלית, כל הפרטים כאן

מזמינה אותך ללמוד להכין טארט פקאן יוצא דופן במראה, במרקם ובטעם, שיגנוב את ההצגה, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית לזמן מוגבל. כל הפרטים כאן

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית