עוגיות סנדוויץ’ ריבה

עוגיות סנדוויץ' ריבה ניצן קינוחים וסדנאות

אולי אחד הדברים הראשונים שאפיתי מתחילת המלחמה, היו העוגיות האלה שליהי ביקשה שאכין.

שיחקתי עם אחד המתכונים שלי לעוגיות נימוחות במיוחד מסדנת הפטיפורים שלי, וזו התוצאה. אזהרת נשנוש חמורה לפניכם (:

המתכון מספיק לכ- 55-60 זוגות עוגיות

280 גרם קמח

210 גרם חמאה רכה

30 גרם שמנת להקצפה 38%

80 גרם אבקת סוכר

כפית מחית/תמצית וניל אמיתית

קורט מלח

ריבה שאוהבים למילוי (או כל ממרח שרוצים)

אבקת סוכר לפיזור לאחר האפייה קורצן פרח/לב/עיגול

עוגיות סנדוויץ' ריבה ניצן קינוחים וסדנאות

הכנה: 

במיקסר עם וו גיטרה, לעבד חמאה רכה וסוכר למשחה חלקה.

להוסיף קמח, שמנת, וניל ומלח, לעבד לבצק הומוגני

לרדד בין יריעות ניילון גיטרה או 2 ניירות אפייה (ללא תוספת קמח לרידוד, אין בו צורך), לעובי של כ-3 מ”מ

לקרר כשעה במקרר, והמשך התייצבות בפריזר.

כשהבצק יציב מאוד, ניתן לקרוץ לצורה שנרצה, נניח על מגש עם נייר אפייה או משטח סיליקון מחורר (סילפן), נעביר להקפאה להתייצבות הבצק לפני אפייה.

למחצית מהעוגיות נקרוץ חור במרכז כל עוגייה בעזרת קצה של צנטר עגול חלק, בקוטר של כ- 1 ס”מ, או פחות, בהתאם לגודל העוגייה.

לאחר שקרצנו עוגיות, נאסוף את שאריות הבצק ונרדד שוב לגובה של 3 מ”מ. נייצב את הבצק ונקרוץ עוגיות נוספות. נמשיך כך עד לשימוש בכל הבצק.

לאפות את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, עד הזהבה (15-20 דקות). רצוי לסובב את תבנית התנור באמצע זמן האפייה כדי לאפשר אפייה יותר אחידה לעוגיות.

בסיום האפייה רצוי להעביר את העוגיות להתקררות על רשת.

לאחר התקררות העוגיות, נזלף ריבה במרכז כל עוגייה, ונסגור מעליה עוגייה עם חור.

נסנן אבקת סוכר (רצוי אבקת סוכר עמידה) מעל העוגיות, לשמור בקופסה אטומה עד שבוע

הרכבת העוגייה בסרטון באינסטגרם כאן

עוגיות סנדוויץ' ריבה ניצן קינוחים וסדנאות

ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

לבבות טראפלס

טראפלס-אחד הפינוקים הכי קלים ומהירים, ועם זאת אחד הטעימים. כל כך פשוט להכין אותם, והכי כיף להכין אותם בתבניות סיליקון, באיזו צורה שתירצו. אני מכורה לתבניות

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות קינמון ופקאן

מתכון לעוגיות שוות ומיוחדות, שהכנתי לאירוח באחד ממפגשי קורס שעת התה אצלי בסטודיו. העוגיות היו כל כך מוצלחות, שמייד התבקשתי לשתף במתכון. העוגיות משלבות

לקריאה >>

מתכונים

עוגות לימי הולדת

עוגות מעוצבות לימי הולדת- העוגה שהבנות שלי הכי אוהבות שאני מכינה, כי הן העוגות הכי זכורות להן מהילדות (היום הן כבר עמוק בגיל ההתבגרות). העוגות שליוו אותי

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית