עוגיות קינמון ופקאן

מתכון לעוגיות שוות ומיוחדות, שהכנתי לאירוח באחד ממפגשי קורס שעת התה אצלי בסטודיו. העוגיות היו כל כך מוצלחות, שמייד התבקשתי לשתף במתכון. העוגיות משלבות פקאנים מקורמלים, והשילוב עם הקינמון יוצר ביס מענג במיוחד. אז הנה המתכון, בסופו צירפתי לינק לסרטון שמדגים חלק מהכנת העוגיות. בצק העוגיות משלב בתוכו פקאנים מקורמלים קצוצם, ונתחיל איתם לפני הכנת הבצק.
מחכה לראות את העוגיות שתכינו! ניצן
פקאנים מקורמלים:
נתחיל בהכנת האגוזים המקורמלים. נקרמל את הפקאנים בסירופ סוכר- שיטת קירמול קלה ופשוטה, ללא צורך בהכנת קרמל בסיר, ונקבל פקאנים מקורמלים בקלות בלי “סכנת” שריפת הקרמל. נכין רק סירופ סוכר ממים וסוכר, נערבב לתוכם את הפקאנים ונמשיך את הקירמול בתנור!! שיטה נפלאה במיוחד לאלה שחוששים מהכנת קרמל.
215 גרם פקאנים
לסירופ סוכר:
50 גרם סוכר אינוורטי
130 גרם סוכר לבן
80 גרם מים
לציפוי:
1.5 גרם (רבע כפית ועוד קצת) אבקת קינמון
35 גרם סוכר לבן
הכנה:
לקלות פקאנים בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות, כמה דקות עד לקלייה עדינה, ומתקבל ריח משגע של פקאנים קלויים. נעביר את הפקאנים לקערת ערבוב נוחה. השאירו את התנור דלוק, להמשך קירמול האגוזים.
בקערת ערבוב נוחה וגדולה נערבב אבקת קינמון וסוכר, נשמור בצד
נכין סירופ סוכר: נביא לרתיחה סוכר אינוורטי, סוכר לבן ומים בסיר קטן, נמשיך לבשל עוד 2 דקות ברתיחה, נסיר מהאש- הסירופ מוכן.
נמזוג את סירופ הסוכר על הפקאנים הקלויים בקערה, וניתן להם לספוג את הסירופ לכ- 15 דקות. נעביר את הפקאנים למסננת, על מנת להיפטר מעודפי הסירופ, ולאחר מכן נניח אותם על מגש עם נייר אפייה, נכניס לתנור לכ- 15 דקות, עד שנראה על הפקאנים קירמול העדין.
בסיום הקירמול, נערבב את הפקאנים בתערובת הסוכר והקינמון, תוך כדי הפרדת האגוזים שנדבקו זה מזה.
נניח את האגוזים המופרדים על נייר אפייה להתקררות. לאחר שהתקררו ניתן לקצוץ אותם קיצוץ גס.

הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי
למסת עוגיות:
150 גרם חמאה בטמפ’ החדר
65 גרם סוכר דמררה
2 גרם מלח
220 גרם קמח
2.5 גרם (חצי כפית) אבקת קינמון
135 גרם פקאנים מקורמלים קצוצים (מהפקאנים שקירמלנו וקצצנו בסעיף הקודם)
ציפוי סוכר-קינמון לעוגיות–
נטחן יחד במעבד מזון, ונניח בצג עד להכנת בצק העוגיות:
100 גרם סוכר דמררה
1.5 גרם (רבע כפית ועוד קצת) אבקת קינמון
הכנת העוגיות:
בקערת ערבוב, נערבב חמאה, סוכר ומלח
נוסיף קמח וקינמון ונערבב
כאשר הבצק כמעט מוכן, נוסיף את הפקאנים המקורמלים והקצוצים, ונערבב רק עד לקבלת בצק
נרדד את הבצק עד לגובה של כ- 5-7 מ”מ, בין ניירות אפייה, או לגלגל לגליל לקבלת עוגיות עגולות. נקרר עד להתייצבות במקרר לפחות שעתיים. ניתן להקפיא לכ- 20 דקות, עד התייצבות.
נפרוס את הבצק לריבועים בגודל של כ- 3/3 סמ’, נצפה את השוליים של העוגייה בתערובת הסוכר-קינמון- הכי נוח להחזיק 4-5 ריבועי בצק צמודים, ופשוט לטבול את דפנות העוגיות בתערובת הציפוי, כל ארבעת הדפנות.
נניח את העוגיות על משטח אפייה סיליקון מחורר או נייר אפייה
נאפה את העוגיות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות לכ- 20-24 דקות, עד הזהבה
לסרטון הדגמה, ליחצו כאן
לסדנאות הדיגיטליות שלי- כל הפרטים כאן

מזמינה אותך ללמוד להכין קינוחים מושקעים שיגנבו את ההצגה, ויקרבו אותך לפריז! 4 קינוחים מיוחדים, מקוריים וכל כך טעימים. הכל בסדנה דיגיטלית מקצועית, שתלווה אותך צעד אחר צעד, עד לקינוח המושלם. כל הפרטים כאן
סדנת עוגות בחושות בגימור מודרני כל הפרטים כאן

סדנה דיגיטלית שתראה לך איך לקחת את העוגה הבחושה לרמה הבאה- גם הטעמים הכי אהובים, גם נראות חדשנית ואלגנטית, וכמובן טיפים שיעשו את ההבדל! הכל בסדנה דיגיטלית מושקעת שזמינה ללא הגבלת זמן! הפרטים המלאים כאן
מזמינה אותך לקהילת המתכונים החדשה שפתחתי בוואטצאפ-קבוצה שקטה למתכונים וטיפים, כדי לא לפספס את המתכון הבא שלי. פשוט ללחוץ כאן ישר לקבוצה השקטה בוואצאפ
אולי יעניין אותך גם

מתכונים
פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז
יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק
לקריאה >>
מתכונים
ברוקיז- בראוניז ועוגיות שוקולד צ’יפס
בראוניז או עוגייה?למה לבחור – כשאפשר גם וגם. מחפשת מתכון לברוקיז מושחתים וקלילים?ברוכה הבאה לקינוח שיש בו הכל – גם בראוניז רך ונמס, וגם עוגיית שוקולד
לקריאה >>
מתכונים
קרם ברולה וניל
יש קינוחים שתמיד ירגישו כמו קלאסיקה שלא יוצאת מהאופנה – וקרם ברולה הוא בדיוק כזה. שכבת הקראנץ’ הפריכה שמתנפצת בנעיצת הכפית, ומגלה תחתיה קרם רך, עשיר
לקריאה >>
תגובות ומחשבות