עוגיות שוקולד הכי מושחתות
אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן נעלמו בשניות מהשולחן, לפני כל הקינוחים האחרים. אפילו לפני שהספקתי לומר שסיימתי לצלם את השולחן והם יכולים להסתער (:
מקווה שתכינו אותן גם אתם, תפנקו את האהובים, וכמובן לא לשכוח לשתף אותי בתמונות. ניצן

חומרי גלם לעוגיות:
170 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
110 גרם סוכר חום כהה (הדביק)
60 גרם סוכר דמררה
1 גרם מלח פלור דה סאל/מלח אטלנטי (1/4 כפית מדידה שטוחה)
100 גרם ביצים (לטרוף 2 ביצים, ומהן לשקול 100 גרם)
255 גרם קמח רגיל
45 גרם אבקת קקאו
2.2 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית מדידה, שטוחה)
2 גרם סודה לשתייה (1/4 כפית מדידה שטוחה + 1/8 כפית מדידה שטוחה)
130 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
130 גרם שוקולד מריר, רצוי 65%-70%
בנוסף:
שוקולד מריר/חלב/ג’אנדויה קצוץ גס
מלח פלור דה סאל/מלח אטלנטי לפיזור

הכנה:
נחמם תנור ל- 180 מעלות, מצב טורבו
ננפה יחד את כל היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה, נעבד חמאה, 2 סוגי הסוכר ומלח
בהדרגה, תוך כדי פעולת המיקסר, נוסיף את הביצים הטרופות
נוסיף את כל היבשים לקערת המיקסר ונערבב. לקראת סוף הטמעת היבשים, נוסיף את השוקולדים ונמשיך לעוד ערבוב קצר.
נקרר את התערובת כשעתיים במקרר.
כאשר התערובת קרה, נכין מהם כדורים במשקל 80 גרם לכדור.
נניח את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה, נמעך אותם קלות. אפשר להניח את העוגיות בתוך רינגים בקוטר של 7 או 8 סמ’, כדי לשמור על עיגולים בגודל זהה ומניעת השתטחות של העוגיות.
ניתן להניח שברי שוקולד נוספים על כל עוגייה.
נכניס את העוגיות לאפייה בתנור שחומם מראש. לאחר 5 דקות, נפזר טיפונת מלח על כל עוגייה. לא לוותר! נמשיך אפייה לעוד כ- 12 דקות.
לטרוף בהנאה (:
ניתן לשמור את עיגולי הבצק לפני האפייה בקופסה סגורה בפריזר, עד כחודש. לאפות ישר מהקפאה.
את העוגיות האפויות הכי כיף לאכול ביום האפייה. כמובן שהן מעולות למשך כ-5 ימים.

אהבת את המתכון?
מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡
חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.
רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>
ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:
- מתכון חדש בכל שבוע
- שאלות – רק פעם בשבוע
רוצה להתקדם למתכון המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-טארט פקאן בסדנה דיגיטלית, כל הפרטים כאן

מזמינה אותך ללמוד להכין טארט פקאן יוצא דופן במראה, במרקם ובטעם, שיגנוב את ההצגה, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית לזמן מוגבל. הסדנה הדיגיטלית כוללת כמובן את כל הדגשים לבצק פריך מושלם, איך נכניס את הבצק לרינג בצורה מקצועית, מודרנית וללא שימוש במשקולת- ידע חשוב שיאפשר לך להכין קלתיות טארט מושלמות, בכל טארט שתכיני מרגע צפייה ויישום הכללים שאני מלמדת בסדנה. כל הפרטים כאן
מזמינה אותך לקהילת המתכונים החדשה שפתחתי בוואטצאפ-קבוצה שקטה למתכונים וטיפים, כדי לא לפספס את המתכון הבא שלי. פשוט ללחוץ כאן ישר לקבוצה השקטה בוואצאפ
אולי יעניין אותך גם

מתכונים
CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה
אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג
לקריאה >>
מתכונים
עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע
יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי
לקריאה >>
מתכונים
פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז
יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק
לקריאה >>



תגובות ומחשבות