עוגיות שוקולד פטל
ביום שישי האחרון התחלתי סוף סוף את הקורס החדש שתכננתי ויצרתי תקופה מאוד ארוכה בקונספט מדליק וחדשני, קורס שעת התה בפריז.
רציתי לפנק את משתתפות הקורס במשהו חדש שאכין. נזכרתי בעוגיות שרציתי להכין כבר תקופה ארוכה- עוגיות שמשלבות שוקולד לבן, קונפי פטל ועוד קצת פטל, שילוב שנשמע לי מאוד מעניין וטעים. הן יצאו מעולות, הטועמות החמיאו והתלהבו, וכמובן ביקשו את המתכון. הבטחתי שאשתף אותו, והנה הוא כאן.
המתכון כולל מסת עוגיות בשילוב שוקולד לבן, קונפי פטל שנכין בעצמנו (אפשר להחליף בריבת פטל מוכנה), פטל נוסף ופרוסות שקדים לפיזור.
מתכון לעוגיות:
המתכון מתאים לכ- 14 עוגיות
רינגים בקוטר 6 סמ’ לעוגיות
- 125 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
- 50 גרם סוכר דמררה
- 100 גרם חמאה רכה
- 100 גרם קמח
- 5 גרם אבקת אפייה
- 1 גרם מלח פלור דה סאל/מלח אטלנטי
- 100 גרם שקדים טחונים
- 50 גרם ביצה
- 20 גרם חלמון
הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה רכה וסוכר
לאחר כמה דקות שהתערובת התבהרה נוסיף ביצים
לאחר שהביצים נטמעו, נוסיף אבקות לערבול קצר, ושוקולד לבן לקראת סיום.
להכין עיגולים במשקל של 40 גרם, ולשמור שעתיים במקרר. אם רוצים להגדיל את משקל העוגייה, רצוי להגדיל את קוטר הרינג בהתאם.
בזמן שהעוגיות במקרר, נכין קונפי פטל. (ניתן להשתמש בריבה מוכנה)
קונפי פטל:
- 250 גרם מחית פטל
- 40 גרם סוכר חום
- 5 גרם קורנפלור
לערבב סוכר וקורנפלור
לבשל על אש נמוכה בינונית את כל חומרי המתכון יחד עד הסמכה.
בסיום הבישול להעביר את הקונפי לקערה נקייה עד הרכבת העוגיה
לאחר קירור להעביר לשקית זילוף. אם מכינים מראש- אפשר לשמור עד חודש במקפיא, או 3 ימים במקרר
אפיית העוגיות:
נעביר את העוגיות מהמקרר לתבנית תנור שמרופדת בנייר אפייה. נמעך קצת את העוגיות, נזלף מהקונפי במרכז כל עוגייה, ונפזר עוד קצת פטל קפוא או טרי. נסיים בפיזור פרוסות שקדים (אני שכחתי להוסיף אותן לפני האפייה).
ממליצה לאפות כל עוגייה בתוך רינג כדי שהעוגיה תישאר יחסית עבה ולא תתפשט על המגש.
נאפה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד הזהבה, סביב 15 דקות, תלוי בגודל העוגיות ובמידת החוזק של התנור. רצוי לחלץ את העוגיות מהרינג מייד בתום ההוצאה לתנור, כל עוד הקונפי לא מתקרר ומתקשה, כיוון שכך יכול להקשות על החילוץ.
שמעת שאני מוציאה טיול פטיסרי לפריז בחודש מאי 2023? כל הפרטים כאן
ההרשמה לנבחרת B לקורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן
הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!
קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.
בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים
אולי יעניין אותך גם
מתכונים
חטיף שוקולד קפה קראנצ’י
קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,
לקריאה >>מתכונים
קרם יוגורט קראנצ’י
קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,
לקריאה >>מתכונים
עוגיות שוקולד הכי מושחתות
אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן
לקריאה >>
תגובות ומחשבות