עוגיות שוקולד פטל

עוגיות שוקולד לבן פטל ניצן קינוחים וסדנאות שעת התה

ביום שישי האחרון התחלתי סוף סוף את הקורס החדש שתכננתי ויצרתי תקופה מאוד ארוכה בקונספט מדליק וחדשני, קורס שעת התה בפריז.

רציתי לפנק את משתתפות הקורס במשהו חדש שאכין. נזכרתי בעוגיות שרציתי להכין כבר תקופה ארוכה- עוגיות שמשלבות שוקולד לבן, קונפי פטל ועוד קצת פטל, שילוב שנשמע לי מאוד מעניין וטעים. הן יצאו מעולות, הטועמות החמיאו והתלהבו, וכמובן ביקשו את המתכון. הבטחתי שאשתף אותו, והנה הוא כאן.

המתכון כולל מסת עוגיות בשילוב שוקולד לבן, קונפי פטל שנכין בעצמנו (אפשר להחליף בריבת פטל מוכנה), פטל נוסף ופרוסות שקדים לפיזור.

עוגיות שוקולד לבן פטל ניצן קינוחים וסדנאות שעת התה

מתכון לעוגיות:

המתכון מתאים לכ- 14 עוגיות

רינגים בקוטר 6 סמ’ לעוגיות

  • 125 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
  • 50 גרם סוכר דמררה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 1 גרם מלח פלור דה סאל/מלח אטלנטי
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 50 גרם ביצה
  • 20 גרם חלמון

הכנה: 

במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה רכה וסוכר
לאחר כמה דקות שהתערובת התבהרה נוסיף ביצים
לאחר שהביצים נטמעו, נוסיף אבקות לערבול קצר, ושוקולד לבן לקראת סיום.

להכין עיגולים במשקל של 40 גרם, ולשמור שעתיים במקרר. אם רוצים להגדיל את משקל העוגייה, רצוי להגדיל את קוטר הרינג בהתאם.
בזמן שהעוגיות במקרר, נכין קונפי פטל. (ניתן להשתמש בריבה מוכנה)

קונפי פטל:

  • 250 גרם  מחית פטל
  • 40 גרם  סוכר חום
  • 5 גרם קורנפלור

לערבב סוכר וקורנפלור 

לבשל על אש נמוכה בינונית את כל חומרי המתכון יחד עד הסמכה.

בסיום הבישול להעביר את הקונפי לקערה נקייה עד הרכבת העוגיה

לאחר קירור להעביר לשקית זילוף. אם מכינים מראש- אפשר לשמור עד חודש במקפיא, או 3 ימים במקרר

אפיית העוגיות:

נעביר את העוגיות מהמקרר לתבנית תנור שמרופדת בנייר אפייה. נמעך קצת את העוגיות, נזלף מהקונפי במרכז כל עוגייה, ונפזר עוד קצת פטל קפוא או טרי. נסיים בפיזור פרוסות שקדים (אני שכחתי להוסיף אותן לפני האפייה).

ממליצה לאפות כל עוגייה בתוך רינג כדי שהעוגיה תישאר יחסית עבה ולא תתפשט על המגש.
נאפה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד הזהבה, סביב 15 דקות, תלוי בגודל העוגיות ובמידת החוזק של התנור. רצוי לחלץ את העוגיות מהרינג מייד בתום ההוצאה לתנור, כל עוד הקונפי לא מתקרר ומתקשה, כיוון שכך יכול להקשות על החילוץ.

שמעת שאני מוציאה טיול פטיסרי לפריז בחודש מאי 2023? כל הפרטים כאן

ניצן קינוחים פריז

ההרשמה לנבחרת B לקורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

לבבות טראפלס

טראפלס-אחד הפינוקים הכי קלים ומהירים, ועם זאת אחד הטעימים. כל כך פשוט להכין אותם, והכי כיף להכין אותם בתבניות סיליקון, באיזו צורה שתירצו. אני מכורה לתבניות

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות קינמון ופקאן

מתכון לעוגיות שוות ומיוחדות, שהכנתי לאירוח באחד ממפגשי קורס שעת התה אצלי בסטודיו. העוגיות היו כל כך מוצלחות, שמייד התבקשתי לשתף במתכון. העוגיות משלבות

לקריאה >>

מתכונים

עוגות לימי הולדת

עוגות מעוצבות לימי הולדת- העוגה שהבנות שלי הכי אוהבות שאני מכינה, כי הן העוגות הכי זכורות להן מהילדות (היום הן כבר עמוק בגיל ההתבגרות). העוגות שליוו אותי

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית