עוגה בהשראת פטיסרי קסום בפריז Aux Merveilleux de Fred, בו מייצרים בעיקר שני מוצרים – בריושים, בין הטעימים, ענניים והרכים שאכלתי (בריוש חלב, בריוש פצפוצי שוקולד, בריוש גנאש שוקולד ועוד), והמוצר השני- עוגת Merveilleux. זו עוגה פשוטה למדי, אך בביצוע מושלם. העוגה מורכבת משתי דיסקיות מרנג אווריריות וביניהן קצפת במגוון טעמים, הקינוח מצופה בקצפת ומעוטר בשוקולד מגורר. אם יש משהו שלא הצלחתי לעמוד בפניו מעולם, זו קצפת. במקום נמכרות עוגות מרוויו אישיות וגדולות, בטעמי שוקולד, קרמל, אגוזים ועוד ועוד….
כמובן שזה קינוח מוכר וקליל, שנראה אותו במגוון גרסאות. הגרסה של פרד היא אחת הגרסאות המוכרות. תוכלו למצוא את את העוגה באחד מהסניפים הרבים שפזורים בעיר.
זה היה ביס נפלא ואוורירי, שזכור לי עד היום….. כמובן שהייתי חייבת להכין גרסה שלי מייד כשחזרתי הביתה. אני הכנתי את העוגה בטעמי קפה. עוגה פשוטה להכנה, לא מסובכת, וכל ביס שלה פשוט תענוג צרוף, נמס בפה, מלא באושר.
לדיסקיות מרנג בקוטר של כ- 20 או 22 סמ’
150 גרם חלבונים בטמפ’ החדר
300 גרם סוכר
למדריך המלא עם כל ההסברים להכנת מרנג מושלם ליחצו כאן
אופן ההכנה:
- בקערת שמונחת על סיר קטן עם מים שמגיעים עד לרבע מגובה הסיר, על הגז, נטרוף חלבונים וסוכר עד להמסת הסוכר. מתי זה מוכן? ממש ניתן להרגיש את המסה, בעזרת שתי אצבעות נקיות, לוודא שאין גבישי סוכר, וכל המסה חלקה
- נעביר את המסה למיקסר עם וו הקצפה, נקציף עד שהקערה קרה למגע ומתקבל מרנג מבריק, גמיש ויציב
- נצייר 2 עיגולים על 2 ניירות אפייה נפרדים, בקוטר של כ- 20 או 22 סמ’, ונניח אותם הפוך על מגש התנור
- נעביר את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר של כ- 1 סמ’.
- נזלף שני עיגולי מרנג על ניירות האפייה
- נכניס את התבניות לתנור שחומם מראש ל- 80 מעלות בתוכנית טורבו. נאפה כשעתיים עד 3 שעות
תגובות ומחשבות