עוגת מרוויו נפלאה לפסח

עוגת מרוויו ניצן קינוחים וסדנאות

עוגה בהשראת פטיסרי קסום בפריז Aux Merveilleux de Fred, בו מייצרים בעיקר שני מוצרים – בריושים, בין הטעימים, ענניים והרכים שאכלתי (בריוש חלב, בריוש פצפוצי שוקולד, בריוש גנאש שוקולד ועוד), והמוצר השני- עוגת Merveilleux. זו עוגה פשוטה למדי, אך בביצוע מושלם. העוגה מורכבת משתי דיסקיות מרנג אווריריות וביניהן קצפת במגוון טעמים, הקינוח מצופה בקצפת ומעוטר בשוקולד מגורר. אם יש משהו שלא הצלחתי לעמוד בפניו מעולם, זו קצפת. במקום נמכרות עוגות מרוויו אישיות וגדולות, בטעמי שוקולד, קרמל, אגוזים ועוד ועוד….

כמובן שזה קינוח מוכר וקליל, שנראה אותו במגוון גרסאות. הגרסה של פרד היא אחת הגרסאות המוכרות. תוכלו למצוא את את העוגה באחד מהסניפים הרבים שפזורים בעיר.

זה היה ביס נפלא ואוורירי, שזכור לי עד היום….. כמובן שהייתי חייבת להכין גרסה שלי מייד כשחזרתי הביתה. אני הכנתי את העוגה בטעמי קפה. עוגה פשוטה להכנה, לא מסובכת, וכל ביס שלה פשוט תענוג צרוף, נמס בפה, מלא באושר.

לדיסקיות מרנג בקוטר של כ- 20 או 22 סמ’

150 גרם חלבונים בטמפ’ החדר

300 גרם סוכר

למדריך המלא עם כל ההסברים להכנת מרנג מושלם ליחצו כאן

אופן ההכנה:

  1. בקערת שמונחת על סיר קטן עם מים שמגיעים עד לרבע מגובה הסיר, על הגז, נטרוף חלבונים וסוכר עד להמסת הסוכר. מתי זה מוכן? ממש ניתן להרגיש את המסה, בעזרת שתי אצבעות נקיות, לוודא שאין גבישי סוכר, וכל המסה חלקה
  2. נעביר את המסה למיקסר עם וו הקצפה, נקציף עד שהקערה קרה למגע ומתקבל מרנג מבריק, גמיש ויציב
  3. נצייר 2 עיגולים על 2 ניירות אפייה נפרדים, בקוטר של כ- 20 או 22 סמ’, ונניח אותם הפוך על מגש התנור
  4. נעביר את המרנג לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר של כ- 1 סמ’.
  5. נזלף שני עיגולי מרנג על ניירות האפייה
  6. נכניס את התבניות לתנור שחומם מראש ל- 80 מעלות בתוכנית טורבו. נאפה כשעתיים עד 3 שעות

מתכון לקצפת מסקרפונה

600 גרם שמנת להקצפת 38%

250 גרם גבינת מסקרפונה

40 גרם אבקת סוכר

20 גרם אבקת נס קפה

הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה, להקציף את כל חומרי הגלם לקצפת יציבה. על מנת לקבל קצפת יציבה, ממליצה להתחיל בהקצפה במהירות איטית בינונית, ולאט לאט להגביר, עד שהקצפת יציבה. כמובן להיזהר מהקצפת יתר ושבירת הקצפת.

להעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר רחב

להרכבה העוגה:

מניחים תחתית מרנג על צלחת הגשה

מזלפים שכבת קצפת על כל שטח המרנג

מניחים מעל הקצפת שכבת מרנג נוספת

מזלפים שכבת קצפת על כל שטח המרנג השני, מיישרים עם פלטה

מזלפים קצפים מסביב לכל העוגה, רצוי ליישר את הקצפת בהיקף עם פלטה רחבה

מזלפים נטיפי קצפת בחלק העליון של העוגה

לקישוט: מפזרים שבבי שוקולד בהיקף העוגה ומלמעלה. מפדרים בקקאו ובאבקת סוכר. שומרים במקרר עד להגשה. נשמר במקרר עד 3 ימים

קורס קינוחים ללא גלוטן- כל הפרטים כאן

קינוחים לפסח ניצן קינוחים וסדנאות

אני יודעת שנמאס לכם להתפשר על הטעמים של הקינוחים, לכן יצרתי עבורכם סדנה של קינוחים מנצחים לפסח ללא פשרות על טעם, חומרי גלם או נראות!! סדנת אונליין מקצועית, שתלווה אתכם צעד אחר צעד, עד לקינוח המושלם לחג. כל הפרטים כאן

ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

חטיף שוקולד קפה קראנצ’י

קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,

לקריאה >>

מתכונים

קרם יוגורט קראנצ’י

קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,

לקריאה >>

מתכונים

עוגיות שוקולד הכי מושחתות

אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | | תקנון האתר        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית