עוגת שוקולד צ’יפס ענקית
אין כמו עוגיות שוקולד צ’יפס חמות וטעימות, אך הפעם החלטתי לקחת את האהבה שלי לשלב הבא ולהפוך אותן לעוגה מרכזית מרשימה. מתכון שמביא את הקסם של העוגיות המוכרות ומוסיף להן שכבות עשירות של קצפת בטעם פרלינה לוז. עוגה שלא רק שהיא מרהיבה למראה, אלא גם משלבת טעמים ומרקמים שיגרמו לכל ביס להיות חגיגה של מתיקות וקרמיות.
ויש גם רילס חמוד לעוגה, כאן בלינק
אז מוכנים לגלות את הסוד לעוגה שהפכה לאהובה ביותר במטבח שלי?
לעוגת העוגייה:
160 גרם חמאה
80 גרם סוכר לבן
80 גרם סוכר חום כהה דביק
75 גרם ביצים טרופות בטמפרטורת החדר (מכשתי ביצים)
20 גרם פרלינה לוז (זוכרים מה זה?)
320 גרם קמח
3 גרם (1 כפית) אבקת סודה לשתיה
6 גרם מלח
300 גרם +80 גרם שוקולד ג’אנדויה חלב, חתוך לקוביות בגודל של כ- 1 סמ’
מלח אטלנטי/או כל מלח אחר שיש לפיזור באמצע האפייה
הכנה:
1. נמיס חמאה במיקרו לחמאה נוזלית לחלוטין, נוסיף את 2 סוגי הסוכר ולערבב עם מטרפה
2. נטרוף פנימה ביצים טרופות, ולאחר מכן להוסיף מחית פרלינה ונמשיך לטרוף
3. נוסיף קמח, סודה לשתיה, מלח, ונמשיך לערבב עם מרית בזהירות
4. בתנועות קיפול עדינות, נערבב 300 גרם קוביות שוקולד ג’אנדויה בעדינות
5. מעבירים את המסה לרינג בקוטר 24 סמ’, שמרופד בנייר אפייה ונייר כסף
6. מקפיאים לכ- 20 דקות (ניתן לשמור במקפיא עד חודש)
7. מעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות (תוכנית טורבו), למשך כ- 20 דקות
8. לאחר 15 דקות, נפזר קוביות ג’אנדויה נוספות (80 גרם) ומלח אטלנטי. להחזיר לתנור עד לסיום האפייה- נרצה לראות שהיקף העוגייה טיפה זהוב יותר מהמרכז.
9. מצננים את העוגיה בטמפ’ החדר
קצפת פרלינה לוז (גנאש מוקצף)
170 גרם שמנת להקצפה 38%
30 גרם פרלינה לוז
35 גרם שוקולד לבן
20 גרם גבינת מסקרפונה
1 גרם (1/4 כפית) אבקת ג’לטין מומסת ב- 6 גרם מים קרים- סה”כ 7 גרם מסת ג’לטין
1. בקנקן נניח שוקולד לבן וגבינת מסקרפונה
2. בסיר קטן להביא לסף רתיחה עדינה שמנת ופרלינה לוז. כאשר התערובת מוכנה, נסיר מהאש ונוסיף מסת ג’לטין
3. נמזוג את המסה החמה על השוקולד והמסקרפונה, ניתן לשוקולד חצי דקה לספוג את החום ונערבב בעזרת מטרפה לגנאש חלק. רצוי לטחון עם בלנדר מוט, כדי לוודא שהמסה חלקה לחלוטין. נעביר לקופסה רחבה, נצמיד ניילון נצמד לקרם עצמו, ונשמור בקירור 12 שעות (ניתן לשמור עד 5 ימים בקירור).
4. כשהגנאש קר, נקציף בזהירות לקרם יציב לזילוף, ונזלף על העוגיה האפויה.
5. ניתן ליצור גומות בקצפת, ולמלא אותן בפרלינה לוז נוזלי. את הקצפת רצוי לזלף סמוך למועד ההגשה
6. לקשט בשברי לוז קלוי וקליפות אגוזי לוז
תהנו, ואשמח לתיוגים על העוגיות שתכינו, זה הכי משמח אותי לראות.
ניצן
לסדנאות דיגיטליות שלי- כל הפרטים כאן
מזמינה אותך ללמוד את כל הסודות לפחזנית המושלמת, הכי קרוב לפריז! גם הסודות לאפייה, וגם קרמים מושלמים למילוי. הכל בסדנה דיגיטלית מקצועית, שתלווה אותך צעד אחר צעד, עד לקינוח המושלם. כל הפרטים כאן
סדנת מלוחים דיגיטלית כל הפרטים כאן
מלוחים לשבועות, מקוריים, טעימים, עם הסברים מפורטים וברורים להכנה!! ויהיה לך שולחן מושלם לאירוח! הכל בסדנה דיגיטלית מושקעת, 3 מלוחים שווים וטעימים עם 2 קינוחי בונוס מתנה! הפרטים המלאים כאן
אולי יעניין אותך גם
מתכונים
חטיף שוקולד קפה קראנצ’י
קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,
לקריאה >>מתכונים
קרם יוגורט קראנצ’י
קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,
לקריאה >>מתכונים
עוגיות שוקולד הכי מושחתות
אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן
לקריאה >>
תגובות ומחשבות