שוקו חם של קפה אנג’לינה
קפה Angelina, אחד מבתי התה הותיקים בפריז, שבטוחה ששמעת עליו כבר בעבר…. זהו בית קפה שפועל בפריז כבר משנת 1903, ברחוב ריבולי 226 ברובע ה- 1 של פריז, מול גני הטווילרי היפים.
בית הקפה הוקם על ידי הקונדיטור Antoine Rumpelmayer . זהו בית קפה מפואר שממוקם במבנה מהודר ואלגנטי, ומשלב גם בית קפה/מסעדה וגם בוטיק פטיסרי, בו ניתן לקנות קינוחים מרהיבים. אווירה קלאסית הכוללת ישיבה בכורסאות עתיקות ואכילה בכלי חרסינה מעוצבים בסגנון עתיק. קפה אנג’לינה מפורסם בעיקר בזכות קינוח המון-בלאן האייקוני שלהם ובשוקו החם והסמיך, שמלווה בקצפת. כל פעם שאני מגיעה לשם, אני מתרגשת מחדש, מהאולם בו יושבים, מהשולחנות, מהאווירה העתיקה והמוקפדת שיש שם, מהידיעה שככה המקום פועל כבר למעלה ממאה שנה. כאילו זכיתי לרגע להיכנס להיסטוריה של המקום, ולחוות איך זה היה.
במרבית ביקורי בפריז אני נהנית לשבת באנג’לינה, לאכול ארוחת בוקר שווה וטעימה (כמעט תמיד אזמין את האגז בנדיקט), אבל בעיקר אני שם בשביל השוקו החם, Chocolat chaud. אני לא מישהי ששותה שוקו בשגרת היום יום שלי, אני יותר בת אדם של קפה, ולא זוכרת מתי שתיתי לאחרונה שוקו בארץ. אבל כשאני בפריז, אני ממש אוהבת להתפנק בשוקו הטעים, הסמיך, החם והמתוק הזה. ואני מתה עליו. נכון, אני יודעת שיש כאלה שיאמרו שהוא מזעזע, מתוק מידי, אבל מה אכפת לי, אני אוהבת אותו!
אם כבר אני משתפת על קפה אנג’לינה, אי אפשר שלא לשתף גם על בוטיק הפטיסרי והחנות שלהם, שנמצא ממש בצמוד לבית הקפה. התצוגה של הפטיסרי תמיד מושקעת ויפה, כמובן שבעיקר בתקופה הכריסמס, אז בכלל סף ההתרגשות שלי עולה.
מקררי הבוטיק מלאים בקינוחים איכותיים אלגנטיים ויפים, ולצידם עוגיות ושוקולדים למכירה בקופסאות פח מעוצבות שאני אף פעם לא יכולה לעמוד בפניהן!
לכבוד החורף ולכבוד הקורס החדש שיצרתי, קורס שעת התה , אני משתפת אתכם במתכון של השוקו החם של אנג’לינה.
זה מתכון יחסית מושקע לשוקו חם, שדורש הכנת קרם פטיסייר ואיתו להכין את השוקו, אבל יש זמנים שזה שווה את ההשקעה! זהו שוקו חם שמשלב שוקולד אמיתי ולא אבקה, ובתמורה תקבלו משקה מנחם, מתוק וטעים, מותאם במיוחד לסופ”ש החורפי שמגיע.
תכינו קצפת לא ממותקת שתלווה את השוקו, ויהיה לכם שלוק מושלם ביום חורף קריר שכזה.
שוקו חם של קפה אנג’לינה:
המתכון מתאים ל- 4 כוסות שוקו
לקרם פטיסייר:
100 גרם חלב
1 חלמון
10 גרם קורנפלור
10 גרם חמאה
10 גרם סוכר
לשוקו:
500 גרם חלב מלא
200 גרם שוקולד מריר 60%-70%
50 גרם קרם פטיסייר
לקצפת בצד:
200 גרם שמנת להקצפה 38%
100 גרם גבינת מסקרפונה
כפית מחית/תמצית וניל
הכנה:
נתחיל בהכנת קרם פטיסייר-
בסיר בינוני נטרוף חלמון עם סוכר, נוסיף קורנפלור ונטרוף היטב
להוסיף חלב ונטרוף
על אש נמוכה, להביא את התערובת לרתיחה, תוך כדי ערבוב רצוף. ממשיכים לטרוף עוד 2 דקות לאחר הופעת בועת רתיחה ראשונה.
להכנת השוקו:
בסיר חדש נחמם חלב על אש נמוכה
נוסיף בזהירות שוקולד לסיר ונטרוף היטב ובזהירות, על מנת לא לשרוף את השוקולד
נוסיף 50 גרם קרם פטיסייר שהכנו,
נערבב על אש נמוכה עד הסמכה, לפי איך שאנחנו שנאהב.
ככל שנמשיך לבשל, השוקו יותר יסמיך.
להכנת הקצפת:
להעביר את כל חומרי הגלם של הקצפת לקערת מיקסר, ובעזרת בלון הקצפה להקציף לקצפת יציבה לזילוף.
להגיש שוקו חם, עם קצפת בצד, ולהנות (:
רוצה להתקדם לקינוח המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-סדנה דיגיטלית ל- 4 פטיפורים בניחוח פריז, כל הפרטים כאן
מזמינה אותך ללמוד קינוחים אישיים שייקחו אותך לרמה הבאה בידע ובהגשה, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית לזמן מוגבל. כל הפרטים כאן
ההרשמה לנבחרת הבאה לקורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן
הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!
קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.
בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים
מזמינה אותך לקהילת המתכונים החדשה שפתחתי בוואטצאפ-קבוצה שקטה למתכונים וטיפים, כדי לא לפספס את המתכון הבא שלי. פשוט ללחוץ כאן ישר לקבוצה השקטה בוואצאפ
אולי יעניין אותך גם
מתכונים
חטיף שוקולד קפה קראנצ’י
קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,
לקריאה >>מתכונים
קרם יוגורט קראנצ’י
קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,
לקריאה >>מתכונים
עוגיות שוקולד הכי מושחתות
אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן
לקריאה >>
תגובות ומחשבות