עוגה בחושה מייפל פקאן

בחושה מייפל פקאן ניצן קינוחים וסדנאות

העוגה הכי בייתית שלי, שאני מכינה כבר כל כך הרבה שנים. היא מאוד פשוטה להכנה, פשוט מערבבים הכל בקערה. זהו. ומתקבלת עוגה בייתית ומנחמת. לפני כמה שנים הכנתי את העוגה יחד אתכם בלייב, והגיע הזמן שהמתכון יעלה גם כאן באתר שלי. בתחתית העמוד צירפתי לינק לסרטון ההכנה שנמצא באינסטגרם.

המתכון מתאים לתבנית קוגלהוף בקוטר 22 סמ’

מיכל שמנת חמוצה 15%  (200 מ”ל) 

3 ביצים טמפ’ החדר 

250 גרם סוכר

כפית מחית/תמצית וניל אמיתי

120 גרם שמן ניטרלי (חמניות/קנולה/סויה)

1/4 כפית מלח

175 גרם קמח

כפית ורבע אבקת אפייה

100 ג’ אגוזי פקאן קצוצים גס

סירופ מייפל אמיתי להרטבה העוגה לאחר החילוץ

הכנה: 

משמנים תבנית שימון כפול- למרוח חמאה מומסת על כל פני שטח התבנית, לפזר קמח, ולהפוך להוצאת שאריות הקמח

מחממים תנור ל- 170 מע’ טורבו 

קוצצים פקאן לחתיכות גסות

טורפים בקערה שמנת חמוצה, ביצים, סוכר, וניל, שמן ומלח

מנפים אבקות לקערה וטורפים לתערובת חלקה.

מוסיפים אגוזים, מערבבים בזהירות רק עד הטמעת האגוזים

יוצקים לתבנית

אופים ב- 170 מע’ 45-50 דק’, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא חלק

מייד לאחר הוצאה מהתנור, לחלץ את העוגה מהתבנית ולמרוח סירופ מייפל בעזרת מברשת על כל פני העוגה

לשמור עד 5 ימים בטמפ’ החדר, עד חודש במקפיא

רוצה לראות איך אני מכינה אותה גם בתבנית מלבנית יפייפייה? וכאן אני מדגימה איך אני מסדרת נייר אפייה בתבנית מלבנית, כדי שיהיה חילוץ מושלם

הכנה מצולמת של המתכון באינסטגרם שלי כאן וגם כאן

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

ההרשמה לנבחרת הבאה של קורס ההכשרה “שעת התה בפריז” נפתחה, כל הפרטים כאן

שעת התה ניצן קינוחים וסדנאות

הכשרה בת 6 מפגשים פרונטליים בסטודיו בהרצליה, בליווי אישי שלי!

קורס אינטימי עם 6 משתתפים בלבד, בו תלמדו להכין קינוחים, מאפים ומלוחים אלגנטיים, טעימים ומושקעים בקונספט המרגש של ארוחת שעת התה בפריז.

בנוסף לליווי ולהכשרה בסטודיו, מתווסף קורס דיגיטלי נלווה, עם תוכן שונה ומשלים לתוכן שיועבר במפגשים הפרונטליים

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית