עוגיות מזל

עוגיות מזל

לקראת המסע לפולין בו השתתפה ביתי הבכורה, ביקשו שאכין עוגיות מזל לתלמידים שיצאו למסע. כמובן שמאוד התרגשתי להכין עבורם את העוגיות. את הפתקים לעוגיות קיבלתי מטעם בית הספר, וזה מה שהיה כתוב בהם:


באותה הזדמנות שאני כבר מכינה עוגיות מזל, רציתי להכין כמה עוגיות גם בשביל הבית. לכן ביקשתי מצ’ט GPT משפטי העצמה שיתאימו לאחיות, אותם הדפסתי לפתקים. אלו בהחלט היו רגעים משעשעים, לראות את הבנות פותחות את העוגיות ומגחכות על הפתקים שאמא שלהן כתבה…. בנות נוער….. נעבור גם את זה (:

אז הנה המתכון לעוגיות מזל, ואני ממש ממליצה לצפות בסרטון ההדגמה של ההכנה ועיצוב העוגייה, הכל יובן הרבה יותר טוב מכל ההסבר הכתוב כאן. הסרטון כאן באינסטגרם.

מוזמנים להכין והכי חשוב- לזכור לתייג אותי בתוצאות!

בהצלחה בהכנות, שתפו אותי בפתקים שכתבם ובתמונות, ניצן

המתכון:

160 גרם חלבונים

200 גרם סוכר לבן

100 גרם חמאה מומסת

140 גרם קמח

45 גרם שמנת להקצפה 38%

אפשר להוסיף כפית מחית/תמצית וניל

ספל קפה לעיצוב העוגיות

תבנית שקעים מאפינס

הכנה: 

נכין מראש פתקים גזורים להפתעה בעוגיות

נחמם תנור ל- 180 מעלות

בקערה נוחה נטרוף חלבונים עם סוכר. אפשר להיעזר במקציף ידני.

נטרוף קמח

לאחר מכן נוסיף שמנת וחמאה, ואם רוצים, נוסיף עכשיו וניל או כל תמצית טעם אחרת.

נטרוף רק עד קבלת מסה חלקה, ללא גושים.

על נייר אפייה נסמן בעזרת עיפרון 2 עיגולים בקוטר של 10 סמ’. נהפוך את הנייר, ובעזרת כף נמרח מהמסה שכבה דקה, בגבולות שסימנו. אם לנייר האפייה שלכם יש סימני קיפול, הימנעו מלמרוח עליהם את הבצק.

נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש, לכמה דקות, עד הזהבה. האפייה קצרה מאוד, בדרך כלל סביב כ- 5-7 דקות. תעקבו איך מתקדמת האפייה בתנור שלכם- זה תלוי בתנור, בגודל העיגול שתמרחו ובעובי המסה שתמרחו. חשוב לעקוב במיוחד בהתנסויות הראשונות.

רצוי להכניס לתנור כל פעם מגש אחד עם 2 עיגולים שמרחנו- בגלל טכניקת עיצוב העוגייה- מהרגע שהעוגייה יוצאת מהתנור, יש לנו בערך דקה לעצב אותה כמו שנרצה, עד שהיא מתקשה.

כשהטוויל זהוב מתחילים לעבוד ממש בזריזות, לפני שהבצק מתקשה, ובזהירות- כי בצק העוגייה ממש חם: נוציא את העוגייה הזהובה, נניח במרכז העיגול את הפתק, בעזרת פלטה קטנה נקפל את עיגול העוגייה לחצי, נרים מהמגש ונהדק אותה על שפת הספל, לקבלת הצורה האופיינית לעוגיית מזל. מייד נעביר את העוגייה לתוך השקע של תבנית המאפינס, כדי לשמור על הצורה של העוגייה עד שהיא מתקררת לחלוטין.

הכי חשוב לזכור- לאט לאט תופסים את הקטע… אל תתייאשו בעוגייה הראשונה (:

שימרו על העוגיות המוכנות בקופסה אטומה עד שבוע, ותהנו לראות את הצחוק והגיחוך של בני הנוער כשהם קוראים את הפתק…. (:

תהנו, ניצן

אהבת את המתכון?

מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡

חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.

רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>

ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:

  • מתכון חדש בכל שבוע
  • שאלות – רק פעם בשבוע

להצטרפות לחצי כאן

רוצה להתקדם לקינוח המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-סדנה דיגיטלית ל- 4 פטיפורים בניחוח פריז, כל הפרטים כאן

מזמינה אותך ללמוד קינוחים אישיים שייקחו אותך לרמה הבאה בידע ובהגשה, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית לזמן מוגבל. כל הפרטים כאן

תגובות ומחשבות

אולי יעניין אותך גם


מתכונים

CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה

אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג

לקריאה >>

מתכונים

עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע

יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי

לקריאה >>

מתכונים

פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז

יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק

לקריאה >>
@כל הזכויות שמורות ניצן קינוחים | 🩷 תקנון האתר | נגישות | מדיניות פרטיות 🩷        עיצוב אתר לִהְיוֹת עַצְמָאִית