עוגיות מזל
לקראת המסע לפולין בו השתתפה ביתי הבכורה, ביקשו שאכין עוגיות מזל לתלמידים שיצאו למסע. כמובן שמאוד התרגשתי להכין עבורם את העוגיות. את הפתקים לעוגיות קיבלתי מטעם בית הספר, וזה מה שהיה כתוב בהם:
באותה הזדמנות שאני כבר מכינה עוגיות מזל, רציתי להכין כמה עוגיות גם בשביל הבית. לכן ביקשתי מצ’ט GPT משפטי העצמה שיתאימו לאחיות, אותם הדפסתי לפתקים. אלו בהחלט היו רגעים משעשעים, לראות את הבנות פותחות את העוגיות ומגחכות על הפתקים שאמא שלהן כתבה…. בנות נוער….. נעבור גם את זה (:
אז הנה המתכון לעוגיות מזל, ואני ממש ממליצה לצפות בסרטון ההדגמה של ההכנה ועיצוב העוגייה, הכל יובן הרבה יותר טוב מכל ההסבר הכתוב כאן. הסרטון כאן באינסטגרם.
מוזמנים להכין והכי חשוב- לזכור לתייג אותי בתוצאות!
בהצלחה בהכנות, שתפו אותי בפתקים שכתבם ובתמונות, ניצן
המתכון:
160 גרם חלבונים
200 גרם סוכר לבן
100 גרם חמאה מומסת
140 גרם קמח
45 גרם שמנת להקצפה 38%
אפשר להוסיף כפית מחית/תמצית וניל
ספל קפה לעיצוב העוגיות
תבנית שקעים מאפינס
הכנה:
נכין מראש פתקים גזורים להפתעה בעוגיות
נחמם תנור ל- 180 מעלות
בקערה נוחה נטרוף חלבונים עם סוכר. אפשר להיעזר במקציף ידני.
נטרוף קמח
לאחר מכן נוסיף שמנת וחמאה, ואם רוצים, נוסיף עכשיו וניל או כל תמצית טעם אחרת.
נטרוף רק עד קבלת מסה חלקה, ללא גושים.
על נייר אפייה נסמן בעזרת עיפרון 2 עיגולים בקוטר של 10 סמ’. נהפוך את הנייר, ובעזרת כף נמרח מהמסה שכבה דקה, בגבולות שסימנו. אם לנייר האפייה שלכם יש סימני קיפול, הימנעו מלמרוח עליהם את הבצק.
נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש, לכמה דקות, עד הזהבה. האפייה קצרה מאוד, בדרך כלל סביב כ- 5-7 דקות. תעקבו איך מתקדמת האפייה בתנור שלכם- זה תלוי בתנור, בגודל העיגול שתמרחו ובעובי המסה שתמרחו. חשוב לעקוב במיוחד בהתנסויות הראשונות.
רצוי להכניס לתנור כל פעם מגש אחד עם 2 עיגולים שמרחנו- בגלל טכניקת עיצוב העוגייה- מהרגע שהעוגייה יוצאת מהתנור, יש לנו בערך דקה לעצב אותה כמו שנרצה, עד שהיא מתקשה.
כשהטוויל זהוב מתחילים לעבוד ממש בזריזות, לפני שהבצק מתקשה, ובזהירות- כי בצק העוגייה ממש חם: נוציא את העוגייה הזהובה, נניח במרכז העיגול את הפתק, בעזרת פלטה קטנה נקפל את עיגול העוגייה לחצי, נרים מהמגש ונהדק אותה על שפת הספל, לקבלת הצורה האופיינית לעוגיית מזל. מייד נעביר את העוגייה לתוך השקע של תבנית המאפינס, כדי לשמור על הצורה של העוגייה עד שהיא מתקררת לחלוטין.
הכי חשוב לזכור- לאט לאט תופסים את הקטע… אל תתייאשו בעוגייה הראשונה (:
שימרו על העוגיות המוכנות בקופסה אטומה עד שבוע, ותהנו לראות את הצחוק והגיחוך של בני הנוער כשהם קוראים את הפתק…. (:
תהנו, ניצן
מזמינה אותך לקהילת המתכונים החדשה שפתחתי בוואטצאפ-קבוצה שקטה למתכונים וטיפים, כדי לא לפספס את המתכון הבא שלי. פשוט ללחוץ כאן ישר לקבוצה השקטה בוואטצאפ
רוצה להתקדם לקינוח המטורף הבא? עכשיו בהצעה חד פעמית-סדנה דיגיטלית ל- 4 פטיפורים בניחוח פריז, כל הפרטים כאן
מזמינה אותך ללמוד קינוחים אישיים שייקחו אותך לרמה הבאה בידע ובהגשה, בסדנה דיגיטלית ממוקדת ובעלות סמלית לזמן מוגבל. כל הפרטים כאן
אולי יעניין אותך גם
מתכונים
חטיף שוקולד קפה קראנצ’י
קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,
לקריאה >>מתכונים
קרם יוגורט קראנצ’י
קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,
לקריאה >>מתכונים
עוגיות שוקולד הכי מושחתות
אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן
לקריאה >>
תגובות ומחשבות