ברוקיז- בראוניז ועוגיות שוקולד צ’יפס
בראוניז או עוגייה?
למה לבחור – כשאפשר גם וגם.

מחפשת מתכון לברוקיז מושחתים וקלילים?
ברוכה הבאה לקינוח שיש בו הכל – גם בראוניז רך ונמס, וגם עוגיית שוקולד צ’יפס פריכה וזהובה
ה־Brookies הם שילוב מושלם בין שני קינוחים אהובים, והתוצאה: עוגיות בראוניז שכיף להכין, כיף לצלם, ועוד יותר כיף לאכול.
המתכון הזה פשוט, מנחם, ולגמרי מנצח – עם טיפים להצלחת המרקם ולמראה מהמם.
בואי נתחיל!
ואל תשכחי לשתף אותי בברוקיז שתכיני (:
ניצן
רוצה לראות איך נראה הביס? ליחצי כאן

מה צריך לפני שנתחיל:
תבנית בגודל של 25/25 סמ’, מרופדת בנייר אפייה
אפשר לשחק עם גודל התבנית, גם תבנית בגודל 20/30 סמ’ תתאים
חומרי גלם לשכבת העוגיות:
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום כהה דביק
1 ביצה
170 גרם קמח
קורט מלח
1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר אמיתי, מטבעות או קצוץ גס
חומרי גלם לשכבת הבראוניז:
200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד
2 ביצים שלמות
1חלמון
15גרם שמן רגיל ניטרלי
100 גרם סוכר חום כהה דביק
100 גרם סוכר לבן
50 גרם קקאו
100 גרם קמח
1/2 כפית מלח

יש לי הצעה בול בשבילך- רוצה את המתכונים הכי שווים ישירות לוואטסאפ? לחיצה כאן תיקח אותך לקהילה המתוקה שלי
אופן הכנה:
1. נתחיל עם הכנת העוגיות:
2. נחמם תנור מראש לטמפ’ של 160 מעלות במצב טורבו
3. נקצוץ את השוקולד לחתיכות גסות.
4. בקערת גדולה ונוחה נמיס חמאה במיקרו בפוסלים של 30 שניות. חשוב לערבב בין הפולסים
5. כאשר החמאה נמסה לחלוטין, והיא נוזלית, נוסיף את 2 סוגי הסוכר ונערבב היטב עם מטרפה
6. מוסיפים ביצה וטורפים
7. מנפים קמח, סודה לשתיה, מלח, וממשיכים לערבב
8. בתנועות קיפול עדינות, נוסיף את חתיכות השוקולד לבצק העוגיות
9. נכדרר מהבצק לעיגולים, ונניח על מגש בצד, עד להכנת הבראוניז. צריכים שיהיו לנו כ- 18 כדורים.
10. נכין את הבראוניז:
11. ממיסים שוקולד וחמאה יחד במיקרו בפולסים קצרים– עד שהתערובת חלקה. חשוב לערבב בין הפולסים, עד למסה חלקה.
12. בקערה גדולה נטרוף ביצים, סוכר, שמן ומלח לתערובת אחידה.
13. מוסיפים את תערובת השוקולד החמימה לתערובת הביצים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
14. מנפים מעל את הקמח והקקאו ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.
הרכבה ואפייה:

יוצקים כמחצית מבלילת הבראוניז לתבנית ומשטחים בעזרת כף או פלטה קטנה.
בעזרת כפות הידיים, משטחים 9 מכדורי העוגיות ומניחים אותם על הבלילה בשלוש שורות של שלוש יחידות.
יוצקים מעל את שארית בלילת הבראוניז ומיישרים בעזרת כף או פלטה.
משטחים את 9 כדורי העוגיות הנותרים ומניחים מעל.
אם רוצים, מפזרים עוד שוקולד קצוץ מעל.
מפזרים מלח גס מעל, אני משתמשת במלח פלור דה סאל. ממליצה לא לוותר על הוספת המלח!
אופים כ- 30 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (לארטוב, ולא יבש). נראה ששכבת העוגיות מזהיבה, קצוות הבראוניז צריכים להיראות יציבים יותר, ומרכז המסה נראית יותר רכה ופחות יציבה.
מצננים לפחות לחצי שעה לפני חיתוך.
הערות:

לא לאפות יותר מדי – הבראוניז-עוגיות צריכים לצאת מעט רכים במרכז. להיזהר מאפייה ייתר, שתייבש את העוגיות, ותהפוך את הבראוניז לעוגה (:
הכי טעים ביום שאחרי, כשהמרקמים מתייצבים.
לשמור בקופסה סגורה בטמפ’ החדר, עד 4 ימים
אפשר להכין ולהקפיא עד 3 חודשים, להוציא קוביות כשמתחשק
לא רק ברוקיז – יש לי גם עוגיות שוקולד צ’יפס מטריפות שאי אפשר להפסיק לנשנש. לחצי כאן למתכון!
אהבת את המתכון?
מוזמנת לשתף אותי בתוצאה!
עוקבת אחריי באינסטגרם? תייגי אותי בסטורי nitzandesserts@ או כתבי לי איך יצא – אני תמיד שמחה לראות אתכן אופות 🧡
חדשה כאן? ברוכה הבאה!
מוזמנת להציץ בעוד מתכונים שאני אוהבת במיוחד, כאן בבלוג.
רוצה ללמוד להכין קינוחים ברמה גבוהה ומדויקת – כמו בפריז, אבל מהמטבח שלך?
הסדנאות שלי, בסטודיו או בדיגיטל, ילמדו אותך את כל הסודות: שלבים ברורים, טיפים מקצועיים והסברים בגובה העיניים.
להצטרפות לסדנה הקרובה או לצפייה בכל הסדנאות – לחצי כאן >>
ולמי שאוהבת מתכונים בלי רעש – יש לי בדיוק את זה.
קבוצת אפייה שקטה בוואטסאפ:
- מתכון חדש בכל שבוע
- שאלות – רק פעם בשבוע
רוצה להתקדם לקינוחים מטורפים ויצירתיים? סדנת קינוחים אישיים דיגיטלית, הכי קרוב לפריז כל הפרטים כאן

רוצה לשדרג את העוגות הפשוטות? סדנה דיגיטלית לעוגות בחושות בגימור מודרני כל הפרטים כאן

סדנה דיגיטלית שתראה לך איך לקחת את העוגה הבחושה לרמה הבאה- גם הטעמים הכי אהובים, גם נראות חדשנית ואלגנטית, וכמובן טיפים שיעשו את ההבדל! הכל בסדנה דיגיטלית מושקעת שזמינה ללא הגבלת זמן! הפרטים המלאים כאן
אולי יעניין אותך גם

מתכונים
CookiBun נוטף שוקולד – כשבריוש פוגש עוגייה
אם אתם פה, כנראה שגם לכם יש חולשה לשוקולד נמס, לעוגיות שוקולד צ’יפס צ’ואיות ובעיקר לשילובים מפתיעים. למאפה שתגלו כאן קראתי CookiBun כי הוא בדיוק זה: מיזוג
לקריאה >>
מתכונים
עוגת נאנטה-פשטות מושלמת וטעם רום משגע
יש קינוחים שמספרים סיפור. הם לא רק טעימים, הם נושאים איתם רגעים, ריחות ומפגש עם השראה גדולה. את עוגת Gâteau Nantais הזו הכנתי בהשראת אחד הקונדיטורים שאני הכי
לקריאה >>
מתכונים
פטיפור קדאיף פיסטוק בהשראת פריז
יש קסם בפריז שאי אפשר לעמוד בפניו – במיוחד כשזה מגיע לעולם הקינוחים. ואם יש קינוח שהייתי חייבת לנסות להכין – זה זה.בכל פעם שחלפתי ליד החלון של בוטיק
לקריאה >>



תגובות ומחשבות