הפטיסרי של יאן קוברר
יאן קוברר אח יאן קוברר – מי שעוקב אחרי, יודע שהייתי לא מעט פעמים בפריז. אוהבת את הרחובות שלה, שכל פעם אני מגלה עוד מהקסם שלהם, אוהבת את האווירה, והכי אוהבת את הקינוחים, המאפים, האוכל.
בכל טיסה לפריז אני מבקרת אצל שפים אחרים וחדשים באזורים שונים של פריז, וכל ביקור מביא איתו חוויות חדשות.
אני רוצה ללמוד את החידושים האחרונים בתחום המתוק שבחרתי להיות חלק ממנו, לספוג את המראות והטעמים שיש לשפים המוכשרים האלה להציע. אני רואה בנסיעות האלה חלק מהותי מההתפתחות המקצועית שלי, וכל ביקור בפריז לוקח אותי לרמה הבאה.
לטוס עם מחברת ליאן קוברר
אני תמיד טסה עם המחברת שלי, שם אני רושמת את מה שאני חושבת על הקינוחים שטעמתי, על טעמים, על העיצוב, על החוויה. כדי שלא אשכח, כדי שתמיד אוכל לפתוח את המחברת ולהיזכר מה חשבתי על הקינוחים שטעמתי.
כבר תקופה ארוכה אני חושבת איך לשתף אתכם על החוויות שלי מפריז, באופן שיהיה הכי בעל ערך עבורכם.
החלטתי שכל פעם אתמקד בשף אחר שביקרתי בפטיסרי שלו, וגם כמובן בשעות התה במלונות.
הפעם אשתף אתכם בחוויות שלי מהפטיסרי של Yann Couvreur
קרן, חברתי ושותפתי לטיסות הקסומות לפריז, ואני, הלכנו באזור המארה, ותכננו בכלל להגיע לסניף שלו המרוחק יותר בהמשך היום, אבל נתקלנו לפתע בסניף חדש שהוא פתח במארה (מסקנה- תמיד לעשות חיפוש במפות גוגל לוודא שעות פתיחה, סניפים חדשים שאולי צצו להם לפתע או כאלה שנסגרו)
יאן לחלוטין כוכב מוכשר בפריז! וזכיתי להיות בפטיסרי שלו, ואפילו לראות את אחד השפים שלו מרכיב בסבלנות את קינוח הטארט פטל המדהים שלו:
מתוך הויטרינה היפייפייה שלו, נאלצנו לבחור רק כמה קינוחים לטעימה, בכל זאת, יש עוד מקומות לטעום בהם (:
בחרנו את הקוגלהוף שהיה רך, חמאתי ואחד הטעימים שטעמתי. גם את הטארט פטל המושלם כמובן שטעמנו. עוגת השוקולד המפורסמת שלו שהיא הגרסה שלו לעוגת merveilleux – מוס שוקולד, שכבות מרנג ואינסרט פרלינה. ביס מושלם
לקחנו איתנו גם כמה בחושות לטעימה מאוחרת יותר. בחושה פיסטוק, שלטעמית לא היתה מוצלחת, אבל עוגות שוקולד בחושות קטנות, היו מצויינות.
יאן קוברר גם הוציא ספר קינוחים מאוד מיוחד ומעניין. בין השאר, הכנתי, את עוגת השיש מתוך הספר שהיתה ממש טובה, רכה, ולא יבשה כמו מרבית העוגות הבחושות בפריז. טארט לימון שלו שהכנתי גם היה מאוד מוצלח, עם קרם לימון מושלם
יש לו מספר סניפים בפריז, אנחנו ביקרנו בסניף באזור המארה המשגע
23 bis rue des Rosiers, 75004, Paris
בנוסף לסניפים הקיימים, יש לו גם דוכן באגף האוכל בגלרי לאפייט
מקווה שנהנתם מהטעימה במסע שלי,
ומקווה שתוסיפו את יאן לרשימת הטעימות בביקור הבא שלכם בפריז,
ניצן
אולי יעניין אותך גם
מתכונים
חטיף שוקולד קפה קראנצ’י
קינוח משגע שפיתחתי עבור סדנת שעת תה מיוחדת, לחגיגות יום הולדת למכרה מיוחדת שלי, שהגיעה אליי עם כמה חברות לבוקר בלתי נשכח. לפני שבוע נזכרתי שוב בקינוח,
לקריאה >>מתכונים
קרם יוגורט קראנצ’י
קינוח קליל שהכנתי למפגש משפחתי שהיה אצלי בסוכות. הכנתי אותו כי חשבתי שהכנתי בטעות קינוח אחד פחות ממה שרציתי. כיוון שההבנה הזו נחתה עליי בערב לפני הארוחה,
לקריאה >>מתכונים
עוגיות שוקולד הכי מושחתות
אלה באמת העוגיות הכי טעימות שהכנתי לאחרונה. מפוצצות בשוקולד, חובה עם נגיעות של מלח, צ’אנקיות, מושחתות, שפשוט חובה להכין. הכנתי אותן לאירוע משפחתי, והן
לקריאה >>
תגובות ומחשבות